Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk olabileceğinden tedirginim! Ne önerirsiniz?

zeynazli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba!ben aranıza yeni katıldım .içinden çıkamadığım bir sorunum var sizlerin fikirlerini almak istiyorum; öncelikle bipolar bozukluğu olan arkadaşlara saygısızlık yapmak istemem kesinlikle.ben anksiyete panik bozukluk ve okb hastasıyım. Günlerdir bipolar bozukluğa yakalanma korkusu çekiyorum.internette bir bayanın yüksek doz antidepresan tedavisi sonucunda manik olup kendini gece denize attığını okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor!altı aydır anksiyete okb panik tedavisi görüyorum.kışa göre daha iyiyim ama şu takıntılar olmasa.amacım bu rahatsızlığı yaşayan insanları incitmek değil sadece aşırı bir korkum var doktorun dediğine göre kontrolümü kaybetmekten korkuyormuşum.işin içinden çıkamadım bana bir akıl verin.biliyorum garantimiz Yok herşey kader ama .. aması var işte teşekkür ediyorum şimdiden

Anksiyete panik atak ve okb Bunların Ana teması Kaygı ve endişedir..panik atak ta ölüm korkusu Okb de ise takıntı ya olursa kaygısı endişesi baskındır..size önerim tedavini aksatmadan düzenli olarak almandır..ayrıca internette kesinlikle sağlıkla ilgili özellikle psikolojik hastalıklarla ilgili hiç bir makaleye bakmayın Hastalıkları araştırıp incelemeyin..

Bilgi edinmek bilgi sahibi Olmak güzel bir şeydir..Ancak psikolojik tedavi alan arkadaşlar için özellikle anksiyete ve okb hastaları için iyi değil..çünki her hastalık belirtilerini kenlerinde ararlar Boşu boşuna keygılarını arttırıp daha kötü olurlar..bu yüzden internette sağlık ve hastalıklarla ilgili belirtilere vs bakmayın..

zeynazli

Merhaba,

ben bunu çok yaşadım "ya olursa.." yada her şey yolunda biri pat diye birşey söyledi "ya o olursa.." bu sanıyorum takıntı.

yalnız, biz ne yazarsak yazalım sizin yaşadığınızı tıpkı sizin gibi anlıyormuş gibi size hissettirmemiz mümkün değildir. ve burada bu tarz şeyleri yazarak yanlış anlaşılma yada onların yanlış anlama yada sizin olumsuz etkilenme ihtimaliniz yüksektir. eğer ulaşabilmekte iseniz doktorunuza ulaşınız ve bu durumu paylaşınız

yada alternatif veya hatta daha etkin bir yol olarak sizi sevediğinden emin olduğunuz insanlara anlatınız

geçmiş olsun

arkadaşlar lütfen internette teşhis aramayın ya da doktor olmayan birine sormayın çünkü bütün psikolojik rahatsızlıklar birbirine benziyor ve bizim aradaki farkı anlayacak uzmanlığımız yok lütfen doktora gidin filmlerde gördüğümüz gibi davranmıyolar emin olun ilaç içmeme konusunda diretmeyin zehirmiş gibi gösterenlere itimat etmeyin

Arkadaşlar bugün kontrolüm vardı. Açtığım başlıktaki sorunumu doktorumada belirttim. Teşhisim anksiyete imiş.ilerde olabilirmi acaba diye saçma bir soru sordum ; doktorda doğal olarak bunu bilemeyiz dedi.

Nasıl kurtulacam bu korkudan bir fikir verin bana ? Düşünmekten sanki beynim patlıcakmış gibi oluyor .anksiyete olupta benim gibi korkular geçiren Yok mu?

Ben bipolarım iki kere mani geçirdim senin kadar korkmuyorum .Hani derler ya korktuğum başıma geldi korkmak iyi bir şey değildir hayat cesurları sever.

zeynazli

Anksiyetesi olan birininde Psikozda ayrıca başlayabilir ama bu hastalıkların birbirine dönüşmesi değildir.
Obsesyonlar sana nasıl saldırıyorsa sende ona saldıracaksın. Başka türlü zor kurtulursun.
Arkadaşlar çok güzel söylemişler İnternetteki saçma sapan makalelerden teşhis araştırması yapmamak lazım. Makale yazarlarının saçmalamaları sonucu internet çöplüğe dönüşmüştür..

sokrates
Peki size birşey danışmak istiyorum ;mani dönemine girdiğinizde yaptıklarınızın farkında oluyormusunuz?yoksa sonradan aaa ben neler yapmışım gibi bir geri dönüş mü oluyor?ilginize teşekkürler ��

zaferim34
Doğru söylüyorsunuz internette çok bilgi kirliliği var.obsesyonlardan onlarla mücadele etmekten yoruluyorum bazen :(

mani döneminde ne yaptığımızın konuştuğumuzun farkına varmıyoruz. anca beraberinde hezeyanlar başlayınca anlamaya başlıyorum

5 yildir bipolar hastasiyim mani dönemleri mevsimiler oluyor cok konuskan hiper aktif kendini buyuk bi insan gibi göruyorsun ya daha neler oluyo birde depresif olayi mani dönemin bi tersi oluyo bi bunalim icine kapanik insanlardan uzak durmak bir cok farkli şeyler yaşiyosun ilaclari düzenli kullan kafana takma fazla bunalima girirsin ta bu intihara kadar sürukluyo ben yasadiklarimi anlatim

Suskun çocuk

Bendeki obsesyonlar zamanla şekil değiştiriyor sanırım. Birde beni ürküten kontrolü kaybetme olayı.yukarıdaki mesajlarda arkadaşa sormuştum yaptıklarınızın farkında oluyormusunuz diye.o da olmuyoruz demişti. Bir yandan diyorum kendime öyle olsan bile sen zaten anlamayacaksın boşuna takılma diyorum ama insanın bazen elinde olmuyor. Teşekkür ederim cevap için

Üst Alt