Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk şizofreniye evrilebilir mi?

Grogu

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
64
Selamlar arkadaşlar, merak ettiğim konu bu, önce sadece sosyal fobi dedik sonra bipolar oldu bakalım daha neler göreceğiz.. kullandığım ilaçlar koruyucu mudur acaba, yoksa
bunun sonu şizofreniye kadar gider mi?

işlevselliği düzelmeyen 40 verdı bana

ANAL İNKONTİNANS %20 BİLATERAL NİSTAGMUS+ASTİGMAT+AMBLİYOPİ GK:+2.00*100 İLE HER İKİ GÖZDE
0.1 OLUP BİNOKÜLER 0.2 DÜZEYİNDE %35 YİNELEYEN DEPRESİF BOZUKLUK, TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN %40 toplamda %69 ıtıraz etsem alirmıyım %70

gitmez yaaaaa bende bipolar bozuklugu var 12 seneden berı ılaç kullanıyorum vucudu yoruyor baska hıc bırseye faydasıy yok

Bunu doktorun bilebilir tanun BİPOLAR sanırm ama benzer özellikler yaşıyoruz oda doğru maalesef

[FONT=sans-serif]Annen arkadaşım ☺️ ama zamanla ilerleme oluyor diye duymuştum birinden çünkü BİPOLAR başlangıcında ünipolor oluyorsun önce tedavi olmasan BİPOLAR o ilerliyorsa sanırm ilerleme ihtimali var[/FONT]

Uzun zamandır depresif nöbetler geçiriyorum korkuyorum artık bu çukurdan çıkamayacak gibi hissediyorum.. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum fakat durum böyle

Born2die çok geçmiş olsun maalesef o depresif nöbetler hayatımızı alt üst eder 😞

tapasya teşekkür ederim,
Bipolarin en kötü yanı depresyon sanırım, en can alıcı noktası da denebilir çünkü bir çok kişi depresyonda iken intihar eder ama bunu çevreme bir türlü anlatamıyorum neden çünkü mani iken çevreni etkiliyorsun oysa depresif iken sadece kendini yiyip bitiriyorsunuz kimsenin de umru olmuyor, yazık ki yazık dünya .....

Evet 3 ay önce yemek yemeyi bile kesmiştim aniden oldu ne olduğunu anlamadım bike😢😢😢😢 şimdi iyiyim sanırım en büyük tesellim ailem ve arkadaşlarımdı seni çok iyi anlıyorum arkadaşım 😣😣😣 şimdi iyiyim terapi alıyorum yürüyorum kitap okuyorum yeni bişeyler öğrenmeye çalışıyorum hastalığım izin verdikçe

Manideyken o kadar çok çalışkan bir ek bilmez enerji düşün işyerine sabahlarım ama hastalınca ki se yüzüne bakmaz bizi hastalık değil insanlar yıprattı sanırm biraz da... 😔 Born2die

Aynen arkadaşım insanlar.., ne var ki kimseye bir zarar ziyan vermiyoruz.., tek dileğim az da olsa empati ama yok işte... Bipolarin en büyük laneti hiç bir zaman normal olduğunu kabul etmeyecek olmaları....

Born2die yuotube da anlatki bilinsin diye video var. BİPOLAR için farkındalık yaratmak için keşke arkadaşım bu iş yerleri farkında olsa.. Keşke insanlar ön yargılı olmasa hiç unutmam mesela diyor orda video da 😔😞asansör de kalmış yakın arkadaşlarmış demiş ki bu beni boğacak bana zarar verme diye bağırıyormuş mesela

Evet izlemiştim, çok zor bir durum gerçekten 😟

Biliyormusun tek bir konuda şanslıyıx aslında BİPOLAR olan insanlar normal insanlara göre daha zeki ve daha vicdanlı olurmuşlar duyguları çabuk değişti için beyin bir süre sonra öğrenmek yerine unutmayı öğretirmiş o yüzden iş yaperken mesela ya da yeni bişey keşfedeken çok çabuk unuturuz sende de aynı durum var mı vicdan çok yüksek Bnde doktorum söyledi bunu

Zeka ve verimlilik var tabi yaratıcılık konusunda gayet iyiyiz fakat bende bu kısa süreli mani dönemlerinde oluyor uzun süren depresyon dönemlerinde ilaçlar marifetiyle de daha çok unutkanlık ve nasıl diyeyim bir uyuşma oluyor yetilerim kapanıyor.. Vicdan konusunda müthiş empati yapabildiğimiz için haliyle de inciniyoruz da insanlar karşısında ben böyle düşünüyorum vicdanlı olmanın dezavantajını da yaşıyoruz

Doktorum o gün acil çıktı diğer doktoru da tanımadıpım için girmedim sokrates tekrardan ayın 5 randevu aldım o zama in sorcam Allah nasip ederse sokrates

Aynn arkadaşım Bnde de aynı durum var vicdan konusunda tam bi dedğin gibi dezavantajları gördüm ama içim rahat en azından Born2die

Sekretere sorduğumda diğer doktora girebilirsin dedi kabul etmedim doktorum cezaevine gitmiş ama hasta insanlara sanırm öyle dedi sokrates

Üst Alt