Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk tanısı ile engelli maaşı alabilir miyim?

Akuma60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün Aleyküm,Arkadaşlar,18 yıldır bipolar bozukluk manik depresif hastalığım var.Ayrıca da Ankilozan spondilit hastasıyım her ikiside kronik hastalık. Yılın 7-8 ayı sürekli evdeyim.Dışarı sosyal ortamdan uzağım.Birde bizden Çalışmamı bekliyor bu devlet,Bipolar hastası bence hiçbir yerde çalışamaz,Çalışmaya kalkarsa rezil olur kalır.İnsanlar alay eder dalga geçer,,Bu hastalık ta kaygı ön planda,Ben mesela hiçbir işte çalışamam,Bana deselerki şu masada akşama kadar otur ,Sana aylık 10 bin TL desin.Vallahi yapamam.O derece .Hastayım yani başka açıklaması yok.Manik dönemlerde ise borçlanıyorum,Banka vs gibi,Sonrası hüsran tabi:) İcra kağıtları havada uçuyor, Bütün bunları yapan benmiydim diye insan düşünüyor.Borçlu parayla aklınıza gelen bütün çılgınlıkları yapıyorum ,Yurt dışına dahi çıkıyorum.Gezip yeni ülkeler keşfediyorum.Parayı nerden buluyorsun madem çalışmıyorsun diye soranlara cevabım,Bir şekilde buluyorum.Manik dönemlerde resmen uçuyorum.Sizlere sorum şu,Bipolardan daha önce ilk yıllarda hastahane de yattım, Engelli raporu almaya karar verdim.Çünkü hayatta çalışamam bu mümkün değil,İnsanlarla uğraşamam,Bazen beni çok sinirlendi diyorlar,O iş konusunu benim için bitti,Sorum şu Sağlık kuruluna geçtiğim günlerde müracaat ettim.Vakıf yoluyla Rahatsızlıklarımı anlattım,Gösterilmesi gereken evrakları ilaç vs gibi gösterdim.Bana yüzde kaç verilir bu iki hastalığımdan dolayı,Maaş bağlanır mı? Yani.Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, Allah şifanızı versin.İyi günler..

Kullandığım ilaçlar Şunlar Bipolar bozukluk için; Lityum,lamictal,WellbutrinXL,Seroquel,Akineton, Ankilozan spondilit için ; Dolgit krem,Endol,Rantudil,

Akuma60
öncelikle geçmiş olsun derimALLAH şifa nasip etsin.bahsettıgn hastalık nasıl bilmiom ama 2022 maaşı için önce en az %40 oranında raporunuz olmalı sonrada evınıze her ne ad adı altında olursa olsun gelirlerin toplamını evdekı kişi sayısna bölünce 609 dan az çıkıyorsa bulundugnuz yerdekı kaymakamlıktakı vakfa başvuru yapıyorsunuz.onlar size bir belge verıo orda yazan kurumları dolaşarak bilgileri alıosunuz vakfa teslım edıosunuz yoğunluga göre değişio 15 günde de gelebilirler 2 ay da da gelebilirler eve heyet gelıp ınceleme yapıyor ve o inceleme sonucuna göre maaş baglanıyor ya da baglanmıo heyet der biz ararık ya da şu gün sonra e devletten bak der.

Benim hiçbir gelirim yok mka kardeşim.Vakıfada başvurum oldu,Maaş için15-20 gün önce,Ama gelen giden olmadı henüz.Dediğin gibi birileri kontrol amaçlı gelecek.

Cevap yazdığın içinde ayrıca tşk ederim.mka kardeşim.

Akuma60
yogunlukdan gelememişlerdir. gelırler.burda iş geldıklerınde senı evde bulmaları yoksa bulamazlarsa gedecen vakfa tekrar gelmelerı beklıcen.yani olup olmadıgnı bilmedıgn bi maaş için mesai saatleri içinde evden bi yere getme derim.

Bahsettiğim hastalık biri Çok ciddi Akıl hastalığı,Diğeri iltihaplı romatizma

Bekliyorum gelsinler de onlara herşeyi ispat ediyim.

O maaş ne kadar bilgin varmı?

Aynı hastalığı taşıyan, Arkadaşlardan cevap bekliyorum.Allah sabır versin.Hepimize.

Yok kardeşim şu an bişey belli değil,15 gün sürer diyorlar,Bekleyecez artık.Bakalım ne olacak

Arkadaşım öncelikle engelli sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor. Bu raporu vakıftan değil, hastaneden alacaksınız.

Eğer %40 üzeri engelli raporu alırsanız ve gelir şartlarına uyuyorsanız engelli maaşı alabilirsiniz.

Engel oranınıza hastalığınızın ciddiyetine göre hastanenin sağlık kurulu karar verecek. %40'ın üstünde de alabilirsiniz, altında da alabilirsiniz.

bipolar hastası neden çalışamasın kardeşim, bu kesin hüküm olmuş olur
"Bipolar hastası bence hiçbir yerde çalışamaz,Çalışmaya kalkarsa rezil olur kalır.İnsanlar alay eder dalga geçer,,Bu hastalık ta kaygı ön planda"
çalıtığınızda sizinle alay edip dalga geçenler bunu nasıl yaptılar tam olarak söyleyebilir misiniz, bipolar hastasıyım ben de ve iş arıyorum ilk defa işe giricem inşAllah bunu bilirsem ona göre bilerek hareket ederim

@AqRaMa sen bipolar değilsindir,Öyleyse Bipolar bozukluk Akıl hastalığıdır.Onunla dalga veya alay edildiği zaman yerle bir olur,Biter yani.İş arıyorsun öylemi,Şaşırdım

İşe girip te kendini fazla üzme derim.Al engelli maaşını otur.Bu hastaları kimse işe almaz,Özel sektörde dahil.Sonuçta Akıl hastalığı.Yardıma ihtiyacı var bu hastaların,Sen çalışmaktan bahsediyorsun Bipolar hastası asla çalışamaz, ve çalıştırmazlar.İyi düşün.İşyerinde başına gelirse bu yazdıklarım.O zaman anlarsın ne anlatmak istediğimi.Hoşçakal

@MeTePe
kardeşim Vakıf derken durumum olmadığı için oraya müracat ettim.Engelli raporuna başvuracam sizden ,Hastahaneye dilekçe istiyorum dedim.Onlarda verdi,Vezne de böylece sıkıntı çıkmadı.Doktorlarada çıktım.Heyet doktor toplantısınada katıldım.Sonucu bekliyorum.

@AqRaMa
kardeşim ,Konuşma ve davranışlarından yüz ifadenden senin hasta olduğunu anlarlar ,Güzel kardeşim.Haa ben çalışırım kimseyle kavga etmem işte kafama takmam diyorsan,Buyur gir işe,Gir bakalım ne oluyor,Psikolojin zaten bozuk eğer bipolarsan,Onu daha fazla yıpratma. Kardeşim

Aqrama kardeşim,Eğer illa ki işe girecem diyorsan,Sana abin olarak bir kaç önerim olabilir.Sonuçta bende gençliğimde 10-15 yerde çalıştım.20 li yaşlarımda,Galiba sende bu yaşlardasın.İlk olarak fazla göze batma derim,Konu ne olursa olsun,Sonra fazla kişiyle muhatap olma,Kiminle anlaşacağına karar vermen hızlı olmalı,2-3 gün içinde yani.Seni üzen dalga geçen alay eden insanlardan uzak dur.Kalbini kimseye kırdırma,Gereken cevabı o anda ver.İçine atma yani,Karşılığını ver.Gerekirse kavgada et,Ben çok kavga ettim.Tabi kovuldum sonrasında:)Diyeceklerim bu kadar kardeşim, Allah şifanı versin.Umarım dileklerin tek tek olur.

Aqrama kardeşim,Birde hangi ilaçları kullandığını yazarsan,Sana daha iyi yardımcı olurum.

Akuma60 ben mutlaka işe girmem lazım, çalışmama gibi bir lüksüm yok, maddi olarak zor durumdayım ve devlet de 2022 maaşını fakirlere veriyor ama kardeşlerim çalıştığı için bizim gelir testi yüksek yani ben alamam alsam da o para bana yetmez ve kendime de yakıştıramam, o yüzden ben kendim için çalışmak zorundayım, bu arada ilaçlar Depakin, Lamictal ve Rexapin, benim esas hedefim ekpss ile memur olarak atanmak inşallah oda olur

Akıl hastalığı demişsin ama değil , beyinde bazı görevlerin doğru düzgün yerine getirilememesi sonucunda oluşan ruhsal duygulanım bozukluğudur

Çalışmam gerekiyor diyorsun, Ok anladım.Birde mani atakların nasıl depresif durumlarında ne yapıyorsun.Bunlar kaç ay sürüyor.Sana yanlış teşhis koyulmasın.Eminmisin bipolar olduğundan kardeşim bu hastalık ağır bir hastalık.İnsanı kilitler bırakır.

Birde engelli raporun var mı? Varsa kaç?

Akuma60 %40 ruhsal duygusal engelli raporum var, teşhisi alanında uzman hekimler koydu

Bende bipolarım yazdıklarının bir kısmı dogru bir kısmı yanlış . Hiç çalışamaz diye birsey yok . Dogru bir iş oldugunda olabilir. Evden çıkmama konusunda haklısın bende kışın dışarı çıkmak istemiyorum. 7-8 yıldır hastayım 1 defa intihar ettim 1 defada teşebbüs de bulundum . Mani - hipomani keyif veriyor bazen enerjik olma güçlü hissetme açısından tabi kötü yanları da var. Beni en çok yıpratan depresyon dönemi . Hic bir sey yapmama istegi bezmişlik halsizlik vs. 800 mg Tegretol 3 mg rixper 50 mg keday ve lamictal kullanıyorum. Buna ek takıntı problemi de var okb yani. Hastalık öncesi 5 yıl çalıştım aynı işte. Okurken . Hasta oldugumdan beri uzun süreli bir işte çalışmadım dogru ama ben uygun bir iş olsa çalışmanın mümkün olduguna inanıyorum işveren anlayışlı olursa tabi. Belki de yanlış ama bilmiyorum kendimi kandırıyorum belki de. Raporum var süreli

Akıl hastalığı falan da degil . Bunu diyen gerçekten cahil . Ruhsal bir hastalıktır . Bu hastalık insani pratik hızlı düşünen biri yapıyor. Cin fikirli oluyorsun . Hani leb demeden leblebi derler ya sen direk Çorum diyorsun . Hic çalışmadığım kpss önlisans dan sürekli 75 alıyorum misal 3. Kez girdim önlisans dan. Liseden mezun olalı 9 yıl oldu kitab yüzü görmedim. sosyal bilgiler öğretmenliği kazandım 2010da gitmedim. Açıköğretim okudum . Demek istediğim şu , çalışmayarak 75 alan çalışarak minimum 85 alır . Hepi topu 10 soru daha fazla yapmam gerekiyor. Ama işte bu hastalık yüzünden üşengeç biriyim . Dikkat eksikliği de mevcut.

Hem avantajı var hem dezavantajı. Çalışmadıgım sektor kalmadı . Genelde işleri çabuk ogrenirim kimyasal, boyahane
( tekstil) garsonluk , büro memuru ( ehliyet kursu ) , CNC torna. .. çalıştıklarım. misal 1 ayda ögreniliyorsa 15 günde ögrenirim o işi ama hipomani dönemindeysem özellikle. Ama sonra dedigin gibi işler sarpa sarıyor ya çalışma istegim gidiyor ya kendi kendime kurmaya başlıyorum insanlarin davranışlarınından birşeyler.

Ben onada razıyım,Kardeş:) Hiç yoktan iyidir.

Arkadaşlar ben askeri hastanede bipolar bozukluğu teşhisi ile heyet raporu aldım askerlikten muaf oldum o rapor geçerli oluyor mu Kısacası normal hastaneden torpille bile alabilirsiniz ama askeri hastane vermez

Cavitas crani
engellı maaşları için devletın olur verdıgı hastanelerden alınan raporlar geçerlı olur .askerıyeden aldıgınız raporla engellı maaşlarına başvuru edemezsınız.googleye yazdıgnz zaman hastanelerın lıstesı çıkıo.raporu illa ıkametınzın oldugu yerdekı hastaneden alacaksınz diye şart yok listede olan hastanenın herhangı birinden alabılırsınz

Maaş alabilmen için yüzde kaç olması gerekiyor ayreten maaş dışında ötvsiz araç alabiliyor muyum

-mka
raporu 2013 yılında aldım 7 sene geçti şimdi rapor için başvursam sıkıntı olmaz dimi ve yüzde kaç engelli raporu almam gerekiyor ayreten ötvsiz araçta alabiliyor muyum

Cavitas crani
2022 maaşı almak için en az %40 engellı raporun olmalı.sadece rapor yeterli değil maaş için gelir şartıda tutacak.ötv indirimli araç alabilirsin.rapor için başvur sıkıntı olmaz

Selamlar eşimde yaklaşık 10 yıldır bipolar bozukluğu var ben hiç rapor için uğraşmadım şimdi rapor çıkarsam kaç verirler yüzde ille maaş almak değil derdimiz bu hastalıktan rapor alan varsa yazabilirmi herkese büyük geçmiş olsun

Konuda ne kadar yanlış bilgi var ben bipolarim 2021 yılından bu yana Türkiye'nin en önde gelen e ticaret deposunda çalışıyorum ne alay ne dalga aksine en çok sevilen kişiyim

Mustafa788 biraz paylaşır mısınız nasıl bir iş hangi vasıfları taşımak gerekiyor stresle nasıl başa çıkıyorsunuz

Üst Alt