Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk tanisiyla tedavi görüyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

cemildemirkiran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Aralik ayinda sgk malulelen emeklilik başvurusu yaptım. Onlarda beni Bursa Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. 10 yıldır bipolar bozukluk tanisiyla tedavi görüyorum. Hastaneden heyet raporunu, aldim. Bir ust kurulun daha görmesi gerekiyormus.Heyet raporunda tedaviden kismen yarar görüyor yaziyor. 3100 gun sigorta primim sigortada 11 yılim var malulen emekli olablirmiyim?

%60 ve üzeri rapor alabiliyor iseniz ve ssk inceleme sonucunda oran onaylanır ise evet malulen emekli olabilirsiniz.

"Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk"
veya
"Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)"

söz konusu ise, evet, malulen emekli olabilirsiniz.

Eğer durumunuz buna uymuyorsa ve fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, o zaman malulen değil deerken Yaşlılık emekliliği de mümkün. Askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanabilir, defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Benim yaptığım bipolar bozuk tanisiyla malulen emeklilik red edildi.Sgk il müdürlüğüne giderken teşhis raporunu goturmemistim.Sadece ilac raporlarını götürmüştüm bunun etkisi olabilirmi? Sgk calisan arkadaş malulen emeklilik itiraz etseydim eğer hastanede izlemeye alinicagimi soyledi.Malulen emeklilik kabul olsaydi yada itiraz etseydim hastanede pskiyatri kliniğinde yatmam söz konusu olurmuydu?

Yatış olur muydu bilemiyorum. Bu doktorların inisiyatifinde.

Ama eğer doktorunuz "maluliyet için aranan şarta sizde var" diyorsa, bence red kararına karşı itiraz etmek lazım.

Engelli raporuna başvurmak istiyorum ama bir yandan da korkuyorum. İş yerleri psikiyatri hastalarını çalıştırmak istemiyorlar.Psikatriden engelli raporu alıp da çalışan var mı?
Merak ediyorum.

Dediğiniz gibi, işverenler sıkıntı çıkartabiliyr...
Raporu vergi indirimi ile emeklilik için düşünüyorsanız, bugünden almanız zorunlu değil. Yani, prim günü ve sigortalılık süresi tamam olmadan hemen 3-5 ay önce edfterdarlığa sakatlık indirimi için başvuru yapabilirsiniz.

Buunduğum ilçedeki hastaneden vergi indirimi için heyete başvurdum.%40 aldım.Ankaraya onaya gidececiğini söylediler.Ankaranın oranı düşürme durumu olabilirmi?Hastalık (bipolar mizaç bozukluğu)

Psikayatriden engelli raporu aldığımız zaman,ötv ile araç satın alabiliyormuyuz?

Hayır, ötv muafiyeti hakkınız yoktur.

Merhaba,

Bu tablo 2016 da şu an içinde geçerlimidir?Yasa yönetmelik değişen birşey var mıdır.Emeğinize sağlık bir de tabi ki.Saygılar, Sevgiler...

Üst Alt