Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk tedavisi görüyorum. Emeklilik şartlarım nedir?

sevile

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhabalar
Ben bipolar bozukluk tedavisi görmekteyim.Bir kere hastaneye yattım.(iki hafta).Bu rahatsızlığım 2008 yılından beri var.Ara ara hastalığımın şiddeti artıyor.Çalışan biriyim.İş hayatında odukça sıkıntı çekiyorum.Ancak doktorlarım hastalığımın çalışmama engel olmadığını düşünüyorlar.Öğrenmek istediğim yüzde kırk rapor alabilirsem ne şartlarda emekli olabilirim.Mayıs 2003 de işe başladım toplam 2455 primim var.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Teşekkürler

Alacağınız rapor oranına ve ona istinaden defterdarlıktan verilecek sakatlık indirim derecesine göre emeklilik kriterleriniz belirlenecek:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Çalışmak rahatsızlığınıza kötü etki etmiyorsa, çalışmaya devam edin bence de. Çok yormadan... Olmasın ama, olur ya ilerde çalışamayacak duruma gelirseniz, o zaman doktorunuzdan malulen emeklilik için görüş isteyebilirsiniz... Maluliyet cetveli der ki "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" malul olmayı gerektirir. Eğer bu durum söz konusu olursa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de varsa, malulen emeklilik mümkün hale gelir.

Bülent Bey ;

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Peki psikolojik rahatsızlıklarda malulen emeklilik işlemleri ne kadar zaman alıyor.Hastalığın iyileşip iyleşmeyeceğini bir süre gözlemliyorlar mı?Başvurduktan sonra 18 ay beklediklerini duymuştum.Bu doğru mu?

Kurul raporunuzu incelemesi sonucunda eksik belge yok ise rahatsızlığınızın kalıcı olduğuna kanaat getirir ise 45 günde sonuçlanır.Bazen bu süre uzaya biliyor kişi raporunu gönderiyor ama yanında hastalığı/rahatsızlığı ile ilgili test,mr,tahlil v.s göndermiyor ve süreç uzuyor.

Malulen emeklilik süreci konu psikolojik rahatsızlık olduğunda uzuyor biraz. SGK hastaeye sevk ediyor, hastanede rapor verecek doktorlar teşhis koyabilmek için defalarca değerlendirme yapıyor vs.vs. Sonucunda "maluliyeti gerektirir durumda" dediklerinde de, genellikle 1-2 yıl sonrası için Kontrol Muayenesi koyuyorlar. Bu, o süre sonunda kuruma başvuru yapıp yeniden hastaneden rapor alınması anlamına geliyor...

Bipolar Bozukluk Hastalığından Emekli Olan Var mı ?

Bipolar Bozukluk Hastalığından Emekli Olan Var mı ?Ya da yüzde 40 ve üzeri rapor alan var mı ?

Malulen emekliliğe temel olacak maluliyet cetveli:

6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
[...]
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)

Defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmek için yapılacak başvurulara temel sayılan sakatlık oranı cetveli:

tWf5PaO.png
[/img]

peki arkadaşlar,
şimdi ilk alınan rapor süreli oluyor bir kaç kere kontrolden sonra rapor sürekliye dönüyor diye biliyorum. Vergi indirimine başvurulduğu zaman tekrar hastaneye sevk işlemi oluyor mu ?

Kontrol şerhi düşülmüşse tabii ki hastaneye sevk oluyor.

tamam kontrol şerhi kalktı rapor sürekliye döndü diyelim
vergi indirimine gittiği zaman tekrar ankara rapor istiyor mu ?

Üst Alt