Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk teşhisi kondu..?

winstonn41

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Bundan yaklaşık 2 yıl önce özel bir kliniğe psikaytri bölümünde muayene gittim. Dr bana solian 200 mg yazdı, işin gerçeği hastalığım ne olduğunun bile farkında değildim ve bu ilacın antideprasan olduğunu sanıyordum. Dönem dönem kullandım dönem dönem bıraktım ilacı.Daha sonra koruyucu olarak bana onelgis 5 mg yazdı onuda kullandım. Evlilik döneminde olduğum için ilaçların ne olduğunu bile araştırmadım antideprasan sanıyordum psikotik ilaçlarmış.Daha sonra E devletten tanı bilgilerini sorgulayınca şöle bir tanı yazmış...BİPOLAR DUYGULANIM BOZUKLUĞU, TANIMLANMAMIŞ bu ne anlama gelir?

En son bu ay içerisinde yine gittim dr bana dediki sen bipolarsın. 2 dk yanına uğradım bu kanıya vardı.? Bende dedim ki ben bipolar değilim ne olduğunu dahi bilmiyorum. Nyse ilaçlar yazdı eczaneden aldım.(rileptid 2 mg, luthuril )Bipoların ne olduğunu biraz araçtırınca dedim ki bu işte bir yanlışlık var.Bende ne mani oluyor, nede depresyon evresi modum hep aynı. Ayrıca ömür boyu süren bir hastalıkmış. İlaçlarıda kullanıyorum ancak bana iyi gelip gelmediğinden emin değilim? Yalnız rileptidin iyi uyuttuğundan eminin. İlaçlarıda uzun sürede kullanmayı düşünmüyorum.

Sonuç olarak ben 31 yaşında bir insanım? Bu hastalık tanısı yüzünden ehliyetimi vs kaybedebilirmiyim? Ehliyetimi yenilemeyi düşünüyordum, kaptırırm diye korkmaya başladım. Ayrıca hukuki sonuçları hakkında biraz bilgi verirmisiniz?
Ben bu tanı bilgisini nasıl kaldırım?

Yeniden başka doktora muayene olup teshiş değişebilir . Tam teshiş konması için 6 aylık muayene ve ilaç kullanım bilgine bakılır. Yeni tanı alırsan o geçerli olur yani son alınan rapor geçerlidir .
Ehliyette sıkıntı çıkar .Doktorun görüşü ile aylık ya da yıllık sağlık kontrolü ile sürücü olur belgesi alınır .
Hukuken ise evlilik düşündüğün kişiye açıkça izah etmen gerekir ki ilerde ruhsal rahatsızlıktan ötürü boşanma sebebi sayılmasın . Vasilik ve yasal danışman atanması durumu oluyor sulh mahkemelerine başvurulduğunda yani kısıtlanma oluyor maddi ve sorumluluğu yoktur kendi hüküm veremez diye.
Benim naçizane tavsiyem başka bir hastanede yeniden muayene olman ve yeni rapor düzenlenmesi yapman gerekir .

Bu son ilaçlarıda (rileptid ve luthuril) ayın 5 inde yazdı..Şimdi 6 aylık ilaç kullanım bilgime bakıp zannediyorum tam teşhis koymanın niyetinde diye düşünüyorum. Ya diyecek bipolar yada diyecek başka bişey? Sizce hemen başka özel biraz kliniğe gidip muayne olmalımıyım?

Sabredin biraz muayene olduğunuz doktorun tanısı ne olacak . Tekrar aynı rahatsızlık tanısı verirse başka hekime muayene olun .

Eyvallah hocam teşekkürler

arkadaşlar bugün doktoruma yine gittim dr dedim ki bendeki hastalığın kaynağı yada sebebi nedir diye bir soru sordum neden bipolarım? dr bana dediki doğustan gelen birşey olduğunu söyledi..İçimden dedimki kolaya kaçtı bu,hastalığın genetik olduğunun bazı makalelerde okumuştum ancak hangi olayda veya neyden şüphelendinizde bu tanıyı koydunuz dedim. Cvp yok...Bana sordu ilaçlarını kullanıyormusun evet dedim. Dedimki bu hastalık ömür boyu süren bir hastalık mı yok dedi 5 yıl vs ilaçları kullanmam lazım mış?

her zaman öyle derler başlangıçta 6 ay kullanacaksın sonra 2 sene sonra 5 sene sonra ömür boyu

Ben ilaç falan kullanmayacam hakkımı kanuni yollardan veya başka doktorla görüşerek arıycm ve bu tanıyı kaldırmaya çalışacam..Bu nedir arkadaş selam ver bipolar desin sebep ne genetik bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demezlermi adama? Bana kanıt gösterse şu şu olay olmuşta dese tamam yine kullanayım...Böle saçmalık mı olur?

Merhaba..geçmiş olsun. E-devletten tanı bilgilerimi sorgulayamadım. Ben de bipolarım ve spor için bile rapor almakta zorlandım. Epilepsi yazılmış sistemde....

walla hocam bana tanı bilgileri olarak BİPOLAR DUYGULANIM BOZUKLUĞU,TANIMLANMAMIŞ yazmış bende bu sene farkettim..Daha bu tanıyı 2 sene önce ilk gidişimde koymuş..Ama yazdığı ilaçlar solian..Bende bu tanı bilgisini bilmeyerek bir sefer daha gittim..En son gidişimde bana dedi bipolarsın..Durum böle...

arkadaşım keşke özel hocaya gidip ilaclarıda eczaneden parasıyla alsaydın bu psikolojik hastalıklar heryerde başa bela özellikle iş bulma konusunda

keşke öle yapsaydım yada keşke hiç gitmeseydim...Başım heryerde ağrıyacak.

Peki hangi koyulan tanılar insanın başını ağrıtır buna cevap verebilecek varmı bilelim

ben hep nöroloji doktoruna yönlendirildim ağrılar vardı
psikiyatrist ben bir defa kendim gittim kendi ayağımla ne varmış bende ağrılar sinirselmiş birde bu baksın dedim varsa bir şey çıksın ortaya özel bir muayenehane girdim rastgele doktorla zıtlaştık bir konuda ayrıca fiyatlar desen çok uçuk söyledikleri beni ikna etmedi bir şey alamadım ondan çok kısa kaldım bir dahada gitmedim,
doktora verilen paraya acımam lakin verdiği para ile kalıyorsan bir şey olmuyorsa işte o zaman tepen atıyor

nöroloji doktorları yazmışlar bir şeyler e devleti geç aldım 1 yıl oldu bugün yarın derken elimde olsaydı çok önceden farkederdim
sonra farkettim söylemiyorlar sana ağrılar için sinirsel diyorlar uzun süreli hiç bir doktora gitmedim,
son gittiğim doktor ilk gittiğimde içerde 5 dk kaldım belki 10 dk üstü geçmez ilk gittiğim gün tanı YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU yazmış
beni 5 10 dk anladı hemen burası özel özel bir hastaneydi kapıdan giriyorsun başlıyorlar seni soymaya ve sonuca bakıyorsun sıfır
ssk olmasına rağmen epey para ödüyorsun o tahlil bu tahlil check up yaptırsaydım daha az öderdim o tahlillere,bir de bir faydasıydı
böyle ticarethane kültürüne sahip hastaneyede doktorunda itimadım yok,tabi her özel hastanede böyle değil
biri depresyon yazmış yazsın hayat girer çıkarsın bu doktorun yazdığı dokunmuyor dokunan şey söyle sen depresyondasın de bende bileyim
ona göre hareket ederim eğer öyleysem tabi
bu teknoloji bir yerde insanın canını sıkıyor

[FONT=sans-serif]E devletten tanı bilgilerini nasıl giriyoruz ben bulamadım e devletten [/FONT]

arama kutusuna tedavi bilgileri sorgulama yaz gittiğin tarihe bak 1 ay arayla bakabiliyorsun

winstonn41

saglık bakanlıgını zamanında arayıp sordum modüla yani hasta kayıt ilac vs sisteminden dilekce versek bilgilerimiz silinebilirmi diye sordum yok dediler baya oldu bi daha arayıp soracam şimdi burdan bilgi yazacam tabi ne zaman yanıtlarlarsa eger olursa bu sorunu cözeriz

saglık bakanlıgını aradım 170 calışma bakanlıgını aramamı söylediler aradım kurumda bununla ilgili bi bilgi yok bulundugunuz yerdeki saglık kurumuna dilekce vererek silinip silinmedigini ögrenebilirsiniz dedi

Arkadaşlar saolun e devletten baktığım zaman ilaçlarımı görüyorum ben büyük ihtimallede silinmez bunlar..Ben artık başka hastanelere çıkarma yapacağım bipolar çıktım mücadeleme başlayacağım..İnşallah daha kötü durumlarla karşılaşmam çünkü ehliyetim vs giderse iş imkanım çok kısıtlı olcak

İnanın artık bir kliniğe gidip başka doktorla görüşmeye korkar oldum selam vericem başka bir hastalık yazacak uğraş dur ondn sonra...

Tanıdığınız bildiğiniz biri varsa bana iletirseniz görüşme imkanı çok iyi olacak şehir farketmez

Arkadaşlar bu tanı değişir mi başka doktorlara giden varmı bana biraz bilgi verebilirmisiniz?

Hayat yok etmek bu kadar kolaymış..Buradan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle ilk çözümü psikiyatride aramayın...

Üst Alt