Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk Teşhisi ve 1 Yıl Askerlik Ertelemesi oldu. Sonrasında ne olur?

serseri33

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm forum halkına selamlar. Bende aranıza yeni katılmaktayım.
Bu yıl içerisinde etimesgut askeri hastanesinde ki doktorun 1 yıl erteleme ve bipolar bozukluk teşhisiyle 1 senemi beklemekle geçirmekteyim. Raporlarımı istemeleri sonucuyla elimde ki evrakları vererek bu sonucu yazdılar. Seneye tekrar gitmem gerekecek sizce durum ne olur? Daha önce başına gelen varmı acaba?

benim %45 şizofreni tanılı raporumla bile etimesgut ilk yıl erteleme 2. yıl etimesgut erteleme, 3. yıl gata askerliğe elverişli değildir. savunma bakanlığı raporu onaylamadı tekrtar hastaneye gönderdiler. etimesgut tekrardan askerliğe elverişli değildir verdi. elverişli değildir raporu almak çok meşakatli. ben 4. işlemde aldım bilginmize. doktor hastalığın sabit olduğuna kanat getirirse veriyor raporu.

benımde bipolar bozukluktu asker gıtmeden önce babam şubede ben tartılırken bu hasta ilaç kullanıyor dedı samsun askerı hastanesıne sevk ettıler kullandıgım ılaçları ve raporlarını götürdum tam 3 yıl erteledıler yanı 3 cü gıdısımde askerlıge elverışlı deıldır raporu verdıler hastalıgımada kronık nıtelık kazanmış psıkotık bozukluk yazdılar o tanıyı koydular. bence hastalıgın devam edıyorsa 2cı 3 cu gıdışınde kesın çürük werırler ben okadar yalvardım alın dıye almadılar :D

serseri33;

Ne yazik ki askeri hastane seni 5 kere gel git yaptirmaya yetkisi var. Inşallah seneye sutu vicdanı olan bir doktora denk gelirsinde bu eziyet biter.

Cevaplar için değerli bilgileriniz ve tecrübeleriniz için teşekkürler.. Kafam beynim zonkluyor :S

bak oktay kardesım sen askerı hastaneye her muayne olmaya gıttıgınde hala ilaç tedavısı göruyorsan ilaç ve ilaç raporlarını götürürsen psikıyatıra gösterırsen askere almazlar benım oyle oldu başkasını bılmem

Heyete neden çıkarılıyorum?

Daha önce 1 yıl bipolardan erteleme almıştım. Şimdi yalan söylüyorum muamelesi yapıldı ayrıca özelden rapor almıştım neden hastane v.s değil denildi ve eczaneden geçmiş ilaç listesi istendi. Bende doktorun reçetesiyle aldım kayıdı yok sadece yeşil reçete v.s almıştım ilaç varsa onları gösterebilirim dedim. Oda sigortalımısın dedi evet dedim v.s baya bir kargaşa oldu. İnandıramadım geçen yıl neden verdiler v.s birsürü üzerime gittiler bir test verdiler doldurdum heyete gel dediler. Sizce ne olucak? Varmı böyle birşey başına gelen? Acaba askere elverişliyi kurulla vermek içinmi çağırdılar? Lütfen yardım edin. Zaten depresif dönemimdeyim 1 hafta kafayı yiyeceğim...

1 yıl daha ertelediler bipolar bozukluktan bu ne iş anlamadım oyun oynuyorlar sanki kilodan ertesi yıla bırakılır gibi bir halim var. Bipolar geçmezki amaç ne anlamadım

Oktay, soruna cevap yazmamışım, kusura bakma lütfen. Gözden kaçmış..

Biraz eziyetli olmuş ama sonunda erteleme yapılmış çok şükür. Seneye sürekli olarak muafiyet verilecektir mutlaka...

Güncel bilgileri paylaştığın için teşekkürler

Bu nasıl bir eziyettir anlam veremiyorum. Kafamda sürekli askerlik takıntısı ve değişmeyen duygudurum sorunları. Ben bıktım askerlik muhabbetinden. Biliyorum ve eminim ki benden çok daha kötü durumda olan kişiler ve hatta bunu birebir askere giderek yaşıyanlar var. Ama şu 2 yılda ömrümden ömür çalındı. Sanki hasta değilmişim gibi her defasında ertesi yıla bırakılarak suçluluk duygusu yaşatılması ve yaşadığım hastalığın tüm hayatımı maffetmesine sadece geriden izlemekteyim. Her sene acaba ne olucak korkusu dahi, benim değil senemi ömrümü yemekte. Gideyimde kurtulayım askerlikten diyorum içimden daha sonra gitsem daha kötü olucağım aklıma geliyor. Allah biliyor ya ne askerlikten nede hayatımdan keyif alıyorum. Önce mani ile birlikte Türkiyede %99 insanın göremiyeceği paraları harcama peşine alkol ve kaza ardından evlilik ve ayrı yaşama 1 yıl çocuğunu dahi görememe 100lerce bin liralık borç yapma peşpeşe bankalarla avukatlarla uğraşma.. 1 yıldırda sürekli peşpeşe depresyon ve maniyi yaşama. Ben hakikaten bıktım ve soğudum hayattan. Askerlik bunun cabası gibi birşey. Hayatta ayakta kalmamı sağlayan tek ve yegane şey Allaha olan inancım. Vardır bundada bir Hayır diyip konuyu kapatmak istiyorum. Okuyanlara ve cevap yazanlara teşekkürler...

Son düzenleme:
Savaşta ve seferde askerliğe elverişli değildir. Raporu verildi... Bilgi amaçlı...

vatana millete hayırlı olsun bende çürüğüm :)

Psikolojik rahatsızlıklarda artık 3 rtelemeden daha fazlası yapılamıyor.

Ve kararı 3üncüde verip ona göre işlem yapıyorlar bilginize..

Üst Alt