Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk ve işitme kaybından dolayı hangi oranda rapor alabilirim?

Seranız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar,
Selamlarım ve saygılarımla... 5 senedir gördüğüm bipolar bozukluğu ve 10 yıldır kullandığım işitme cihazlarım ile bir engelli raporu alabileceğimi bilmiyordum.Belimde doğuştan boşluk var ağır taşıyamamam diye rapor almak için askeriyede zorlanmamak için sevk ettirdim. Ankara Etimesgut Askeri hastanesine sevk edildim. Bipolar duygulanım bozukluğu ve sağ kulak 52/43 db, sol kulak 55/43 db kaybım ve hipoglisemi şeker rahatsızlığım oldu raporlandı cuma günü ve sonuç olarak askerliğe elverişsizdir raporu aldım. Orada bir görevli engelli raporunu sivilde alabileceğimi söyledi. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

% 20-30 gibi işitmeden alırsınız... şeker ve belinizide söyleyin % 40'ı geçer kesin olarak.

Siz ne için kullanmayı düşünüyorsunuz raporu hangi hakkınızdan yararlanmak için?
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Tek amacım iş konusu ama onunda bir faydası yok okuduğum kadarı ile. Bilgisayar öğretmenliği bitirdim öğretmenlik yapmak istemiyorum.Memleketimde kalmak istiyorum. Özel sektörde,okuduğum şehir olan Konya'da çevrem var ama oraya dönmek istemiyorum. Aslına bakarsanız ben ne yapabileceğimi bilmiyorum bir tavsiye üzerine araştırıyorum.

Üst Alt