Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk ve Malulen Emeklilik..?

ismira86

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
İyi günler öncelikle...%40 Sürekli Engelli raporum vardı...Malulen emekli olabilmek için SGK 'ya başvurdum. Beni Yeniden hastaneye sevkettiler.(Başka bir hastane)...Mevcut raporunun bir önemi yok dediler. Şimdi heyete giricem bu yeni hastanede sonrada SGK heyetine raporum gidecekmiş ona istinaden sonuç belli olacakmış.
Emekli olabilmem için illa hastaneden %60 mı almalıyım?
Emekli olma şansım nedir?

ismira86

malulen emekli olmanı için % 60 almalısınız % 40 ile de vergi indirimi almalısınız sizin vergi indiriminiz var mı ?

vergi indirimi yok zaten ona günüm yetmio 2900 günüm var. benim sormak istediğim bipolar bozukluga yüzde 60 verirler mi

ismira86

tip 1 0 tamamen iyileşen
tip 2 % 40 ilac tedavısı devam eden
tip 3 % 60 iyileşme göstermeyen

sizin durum hangisi

benim 3 yılda 6 kez hastane yatışım var.(Ekiprizler elimde) Günde 14 tane ilaç kullanıyıorum. Çalışamıyorum.Askerliğim muaf oldu.
%60 kriteri nedir sizide yordum kusura bakmayın...

ismira86

eczaneden kullanmıs oldugunuz ılac dokumunu ve askerden muaf oldugunuz evrakı da heyete sunun o zaman % 60 alabılırsınız sizin durumunuz iyileşemeyen tip 3 olarak geçiyordur gelişmelerden haberdar ediniz

kendi her 15 günde kontrole gittiğim doktorum da heyete girceğim hastanede değil o da tip 3 olmam gerektiğini söyledi zate..Teşekkür ederim inşallah gönlümce olur.

ismira86

Malulen emeklilikte maluliyet cetveli dikkate alınır. Orada ilgili madde şöyledir:

PSİKİYATRİ
1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

gecmis olsun bnm esim bipolar bozukluktan malulen yeni emekli oldu.bizim hastane surecimiz cok uzun surdu ins siz bizim gibi ugrasmazsiniz.

Üst Alt