Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk ve nefrektomi için hangi oranda rapor verilmeli?

BARİS.SAGLAM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese bu cuma raporumu aldım.
Bipolar bozukluk tedavi ile kısmen düzelen %40 vermişler+
nefrektomi diğer böbrek sağlam %10 vermişler total %46
ben araştırma yaptım nefrektomi diğer böbrek sağlam %30 yani total % 58 olması lazım ???
Sizce bu rapora ititraz etmelimiyim yada başka bi kurumdan rapor almalımıyım??
Yada % 46daha iyi bir rakammı??

1 yıl süreli yazmışlar.....
çalışamıyacağım işler alanını boş bırakmışlar.....
Ağır özürlü hayır yazmışlar.....

özü grubuna ruhsal
ve duygusal + süreğen yazılı

Diğer böbrek tamamen sağlam olunca % 10 oran veriliyor.. Bahsettiğiniz % 30 oranı alabilmeniz için "Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı" olması lazım.. Çalışamayacağı işler alanının boş bırakılması ileride sorun yaratabilir belki, ağır özürlü ibaresi % 50 ya da üzeri raporu olan ve gündelik yaşantısında yardım almak durumunda olanlar için geçerli.. İtiraz meselesine gelince, itiraz etseniz bile çok birşey farkedeceğini zannetmiyorum.. % 46 oranındaki raporunuzla birçok haktan yararlanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Sizin hastalıklarınıza cetvele göre verilen oranlar şöyle;

Nefrektomi için;

Diğer böbrek tamamen normal: % 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst ürinersistem hastalığı:% 30
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da(kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir)

Bipolar bozukluk için;
a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ileişlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ileişlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ileişlevselliği düzelmeyen:% 70

Bipolar affektif bozukluk hakkında acil yardım lütfen

[FONT=sans-serif]Merhaba,[/FONT]

[FONT=sans-serif]Banka personeliyim ve mesleğim ile hastalığım birbirini tetikleyen bomba gibi.[/FONT]
[FONT=sans-serif]4 yıl önce tanı kondu ve son 3 yıldır aynı kamu hastanesindeki doktora tedavi oluyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]norodon vs iğne tedavisi,[/FONT]
[FONT=sans-serif]akıl alan rivotril (3 kez), dahil olmak üzere günlük lityum olfrex aripa akineton anax ilaçları nı kullanıyorum ancak[/FONT]
[FONT=sans-serif]son 3 yıllık bankada kayıtlı 10 günden az olmamak üzere 30 güne kadar 13 kez rapor ve kayıt dışı(yıllık izinlerimden işten atılmamak için) en az 10 kez (doktorumun bilgisi dahilinde) depresyon ve manik atak geçirdim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sorum şu doktorum 3 yıl üst üste 1 yıllık geçici rapor verdi ve yine rapor yenileme sürem geldi, yoruldum rapor yenilemekten ve hala 1 yıllık verebileceğini söylüyor. Sürekli rapor almak için ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.[/FONT]
[FONT=sans-serif]BİPOLAR AFFEKTİF BOZUKLUK (tedavi ile düzelmeyen tip)[/FONT]

Üst Alt