Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk ve şizoafektif bozukluk var. Yönlendirmelerinize ihtiyacım var!?

bipopuler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar;

Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Yazarken ya da konuşurken kafam dağılıyor,öncelikle bunun için sizden özür diliyorum.Durumu mümkün olduğunca kısa anlatmaya çalışacağım.
Bana 2008 yılında bipolar bozukluk+şizoafektif bozukluk teşhisi konuldu.Sanırım evveliyatı da vardı ama ben en büyük atağımı o zaman geçirdim ve hayat hiç eskisi gibi olmadı bir daha.O zamandan beri ilaç tedavisi görüyorum.2 yıl öce 20 gün hastanede yattım.Çıktıktan bir hafta sonra özkıyımla bir daha hastaneye yatırıldım.
Bu siteyi görene kadar bu hastalığın bir özür olduğunu bilmiyordum.Bu hastalık öyle berbat bir şey ki,hani uzaktan bakınca herşey yolunda gibi görünüyor,hatta bazen başkalarına ilham kaynağı bile olabilyorsunuz. Oysa ben bu hastalıkla beraber yuvamı kaybettim. Eşimle boşandık 4 ay önce,çocuklarımı kaybettim.
39 yaşındayım,iş ara ki bulasın,sosyal güvence ne gezer. Kimsem yok,ne kardeşim ne anne ne baba...
yetim aylığı için başvurdum ocak ayında hala bekliyorum. GSS tespiti yaptırmam lazımmış bilmiyordum, oysa sgk ya gidip ne yapmam gerek nerelere başvurmam gerek diye de sormuştum. Şimdi GSS ye maaş başvurusu yaptığımı, borç harç geçindiğimi ispat etmeye çalışıyorum, onun da geri dönüşü olmadı henüz. E haliyle tedavi de göremiyorum. Biraz daha böyle devam ederse sağlığım da iyice bozulacak.

Arkadaşlar ne yapmam lazım,daha devlet benden neler isteyecek,ben ortada kaldım. Rapor alsam işe bir faydası olur mu,bu sefer de bağlanması muhtemel maaşımı deli bu diye keserler mi? Hayır zaten işe de girsem bir hafta bilemedin bir ayda kovulurum kim çeker 2 gün iyi 5 gün kötü.
Ne olur bir fikriniz varsa yardımcı olun bana..

sıze tesellı edebılecek bır sey dıyemıyecegım cok uzuldum. allah yardımcınız olsun.kara gunler hep kara olmaz lutfen kendınız bırakmayın
burda bılenler lutfen ama lutfen yardımcı olun arkadasa

Allah büyüktür umarım bize ve sana da hayırlı bir kapı açılır . hepimizin durumu hemen hemen aynı. Ne yapabiliriz ki kaderimizde böyle yaşamak varmış hamd olsun Allahıma.

HASTANEYE BAŞVUR BİMERİ ARA VEYA YAZ DEVLET BABA YAPAR YARDIM;)

Ben de bipolar affektif bozukluk hastasıyım. Önce hastaneye gittim. heyet raporu alabilmek için tedavi gördüğüm bütün dosyaları yatış yaptığım hastanelerden çıkardım. heyet raporunu alabildim. daha sonra bir yerde sigortalı olarak çalışmaya başladım. ve çalışırken vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine işyerinden aldığım yazı ile gittim ve vergi indirim hakkından faydalanmaya başladım. akabinde de emeklilik için başvurumu yaptım ve emekli oldum. tecrübelerimin faydası olabilir belki size de diye paylaşmak istedim...

sizoaffektif ve bipolar ayri olmaz bir hastaligin icindedir yani sizoffektif ve bipolur gorulur yada sizoaffektif depresif gozlenir...benimkide bipolar ben bi sorun yasamiyorum suan cok sukur dogru ilaclari kullaniyorum

Her şeyden önce sağlık güvencesine kavuşmanız lazım. Yetim aylığı bağlanırsa, oradan sağlık güvenceli de olacaksınız. Sonra doktor ve ilaç tedavisi...

İş konusunda bir yerde çalışmaktansa, takı vb. bir konuda kurs alıp, tatil bölgesinde ya da yakınında yaşıyorsanız, orada satmak vs. bir seçenek olabilir. Belki saçmalıyorum ama, aklıma böyle bir fikir gelince yazmak istedim.

sanırım tanınız önce bipolardır sonra şizoaffektife çevrilmiştir.tam emin değilim.

Üst Alt