Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozuklukmuş...

Citos1

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ramazan gunuydu. tiroid hastigimdan ve demir eksikliginden dolayi cikmisti.bide genetik mirasmis:(ilginc bi hastalik iki uclu duygu bozuklugu diyolar. bazen cok neselisiniz bazende diptesiniz ben de genelde depresyondayim.atak donemim oldu bir kere bi dahada olmaz insallah hayal mi gercek mi ayirt edemiyosunuz.öldüm sandim 3gun oyle yasadim.allah bi daha oyle diruma dusurmesin

Geçmiş olsun. Ben de 17 yıldır bipolar hastasıyım. 2 kere hastanede yattım ve her iki atağım da antidepresan ilaç kullanımımdan sonra gerçekleşti. Meğer bipolar hastalarının antidepresan kullanması sakıncalıymış. (Zaten çoğunun prospektüsünde de yazıyor, manik atağa yol açabilir diye) Siz de eğer antidepresan kullanıyorsanız bu durumu doktorunuzla görüşün.

Bana doktorum depresyonumu düzenlemek için bir epilepsi ilacı olan Lamictal yazmıştı.
Gerçi uzun bir süredir beynim ilaç kullanmayı reddediyor. İlaçlar sanki beyin hücrelerimi öldürüyormuş gibi bir hisse kapılıyorum. Unutkanlığa, dalgınlığa, hafıza kaybına yol açıyor. Ama ilaçsız da kendimi kötü hissediyorum, bilmiyorum iki ucu kirli değnek..

Aramıza hoş geldin. :) Ben de 5 yıldır bipolar tedavisi görüyorum. Şu an gayet iyiyim önceki ilaç kullanmadığım dönemlere göre.

bir

bende şuan Lamictal kullanıyorum. reçetesinde bipolar bozukluk ve epilepsi tedavisinde kullanıldığı yazıyor, sanırım diğer ilaçlarla birlikte depresyon tedavisinde de fayda sağlıyor. yada doktorum, hastalığımdan emin değil, şansını deniyor. wellbutrin 300mg, desyrel 100mg, lamictal 100mg, tranko buskas (nasıl bir ilaçsa bunun dozajı yok) bunları uzun süredir günlük kullanıyorum, hiç bir etkisini görmedim, doktor uyku sorunum için desyrel yazdı. hiç bir işe yaramıyor, dün sabah 4te uyandım ve hala uyumadım, yaptığı tek şey başımı ağrıtmak.

@hnr

Bu ve benzeri rahatsızlıklarda UYKU düzeni çok önemli. Bence doktorunuzla görüşüp bu durumu anlatın ve uykunuzu düzene sokan bir ilaç rica edin.

Ben mesela ilaçlarımı bırakmama rağmen uykusuz kaldığımda veya o gece uyuyamayacağımı hissettiğimde 25'lik Seroquel'i 2'ye bölüp içiyorum, uykuya dalmama yardımcı oluyor.

Bu arada kimseye ilaçlarını bırakmasını tavsiye etmiyorum elbet. Ben de bu ilaç konusunu doktorla görüşeceğim.

Kendini strese sokacak her şeyden uzak dur.

Yemeklerini zamanında ye,aşırı acıktığında yiyecek durumlarda kalma strese sürükler. Başın felan da dönebilir.

Uykuların düzenli olsun...

Son olarak her ne kadar eskisine göre daha kontrollü kendinden emin hâle gelsende depresyon semptomlarından huzursuzluk uzun süre devam edecektir bunun içinde kendine uğraşlar hobiler edin. Sosyalleşeyim arkadaşlar ile takılayım diye de fazla zorlama kendini zaten ilk 1-2 yıl gibi ilaçlara alışma safan olur. Ben ilaçlara alışma safasının ağır olan kısmını 6 ayda geçirdim,geriye hantallık tembellik ve bi iş yapayım derken eskisine göre tez yorulma vardı o da 1.5 yılın sonunda geçti( herkesde süreler değişir kişiye ve ilaca göre ...). İlaçlara alışma safhalarını katedene kadar eğer şartlar uygunsa kendini zorlama,canın uyumak isterse uyu (gündüz),yalnız kalmak istersen yalnız kal,yürümek istersen yürüyüş yap v.s...

Şu an 2 yılı geçti ilaç kullanalı DR.'um 5 yıl atak geçirme ilaçları bırakacağız dedi ve ilaçlarımı düzenli kullandığım için Dr.'umun gözlemleri ile tedavim çok iyiye gidiyor. Bir takım küçük rahatsızlıklar var;ama onlara da alıştım artık ne de olsa öyle veya böyle hayat devam ediyor ne de olsa.

NOT:

İlaçlarınızı kesinlikle kendi başınıza bir süre için veya tamamen bırakmayınız. Eğer ilaçlarınızı beni bunlar uyuşturuyor,tembelleştiriyor,beyin diye birşey bırakmıyor bende veya ben eskisine göre iyiyim-iyi oldum diye bırakırsanız eğer yakın zamanda kullandığınız ilaçların daha fazla dozunu almak zorunda kalırsınız.

İlaçlar sebebiyle olumsuz etkileri DR.'unuza bildiriniz. Değişime o karar verir. Ben bazı durumlar hasebiyle ilaç değişimi talebinde bulunmuştum,değişime yeni bir ilaca başlayacağımız için bu ilaca da alışman gerekecek ve yeni düşündüğüm ilacın şu riski var demişti...

Ben depresyonda hissediyorum daha çok

hepinize tesekkur ederim.suan cok mutlugum atandim.is hayatimin hastaligima iyi gelecegini dusunuyorum.

Üst Alt