Kendini strese sokacak her şeyden uzak dur.
Yemeklerini zamanında ye,aşırı acıktığında yiyecek durumlarda kalma strese sürükler. Başın felan da dönebilir.
Uykuların düzenli olsun...
Son olarak her ne kadar eskisine göre daha kontrollü kendinden emin hâle gelsende depresyon semptomlarından huzursuzluk uzun süre devam edecektir bunun içinde kendine uğraşlar hobiler edin. Sosyalleşeyim arkadaşlar ile takılayım diye de fazla zorlama kendini zaten ilk 1-2 yıl gibi ilaçlara alışma safan olur. Ben ilaçlara alışma safasının ağır olan kısmını 6 ayda geçirdim,geriye hantallık tembellik ve bi iş yapayım derken eskisine göre tez yorulma vardı o da 1.5 yılın sonunda geçti( herkesde süreler değişir kişiye ve ilaca göre ...). İlaçlara alışma safhalarını katedene kadar eğer şartlar uygunsa kendini zorlama,canın uyumak isterse uyu (gündüz),yalnız kalmak istersen yalnız kal,yürümek istersen yürüyüş yap v.s...
Şu an 2 yılı geçti ilaç kullanalı DR.'um 5 yıl atak geçirme ilaçları bırakacağız dedi ve ilaçlarımı düzenli kullandığım için Dr.'umun gözlemleri ile tedavim çok iyiye gidiyor. Bir takım küçük rahatsızlıklar var;ama onlara da alıştım artık ne de olsa öyle veya böyle hayat devam ediyor ne de olsa.
NOT:
İlaçlarınızı kesinlikle kendi başınıza bir süre için veya tamamen bırakmayınız. Eğer ilaçlarınızı beni bunlar uyuşturuyor,tembelleştiriyor,beyin diye birşey bırakmıyor bende veya ben eskisine göre iyiyim-iyi oldum diye bırakırsanız eğer yakın zamanda kullandığınız ilaçların daha fazla dozunu almak zorunda kalırsınız.
İlaçlar sebebiyle olumsuz etkileri DR.'unuza bildiriniz. Değişime o karar verir. Ben bazı durumlar hasebiyle ilaç değişimi talebinde bulunmuştum,değişime yeni bir ilaca başlayacağımız için bu ilaca da alışman gerekecek ve yeni düşündüğüm ilacın şu riski var demişti...