Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozuklukta halüsinasyon?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
119
Şuan stabil durumda olsamda yani mani yada debresyonda değilim. Fakat görsel halüsinasyonlar olmaya devam ediyor. Fakat durumumun farkındayım. Durumum normal mi? Sizdede oluyor mu?

Ne gibi halüsinasyonlar görüyorsun? Garip garip şekiller hayaletler cinler tarzı mı?

Benim de çok ciddi halüsinasyonlarım oldu ama hep gerçek görünümlü şeylerdi. Gerçek insanlar gerçek binalar vs vs.

Ama 6-7 senedir görmüyorum çünkü beni halünasyon görmeye sürükleyen islam tasavvuf gibi şeylerden tamamen kurtuldum.

Ama durumun farkındaysan ve depresyon-mania durumları yoksa en azından eğlence gibi görüp geçiştir derim halüsinasyonları. Antipsikotik denilen ilaçların da faydası yok birçok insanda bu konuda bizzat şahidi oldum. Sadece kafa yapısının değişmesi kendi kendini kontrol edebilme engelliyor mani gibi durumları ve halüsinasyonları ama ona da zekası yetmiyor ekseri bipolar vs. hastasının.

niçevo cevabın için teşekkür ederim. Eskiden dediğin gibi cin gibi varlıkları görüyordum. Şimdi saydam şeyler uçuyor. Dini bir yaşam sürmek istediğimde kendimi çok kaptırıyorum, bu sefer daha kötü oluyor. Hiç dini düşünmeden iyi bir insan olarak kalarak yaşamı sürdürmeye çalışıyorum. 300mg cedrina 10mg rexapin 600mg lityum alıyorum ama dediğin gibi halen olmaya devam ediyor. Tasavvuf ve dini araştırmalar konusunda önerin var mı?

Arada işitsel olarak ismimi duyuyorum onun dışında bı sıkıntı yok eskiden korkardım alıştım :)

Evrenin şifresini kırdım sanmıştım meğersem kafayı kirmisim :) halüsinasyonlar oldu insan görünümlü cinler görüyordum gerçi cin olmayadabilir kulakları biraz farklıydı onun disinda insan GB onların farklılığını anladıgimda kaçacak yer arıyorlardı hey gidi günler 6 sene olmuş ....

Halusulasyon gördüğünde korkmuyorsun ermiş bilge özel hissediyorsun özel güçlerin yeteneklerin var GB 😅😅😅

Nasıl tarif edeyim ki insana benziyor ama biraz kısalar ve kulakları büyük :)))) isimleri ne bilmiyorum öyle evde görmüyordum sokakta metroda otobüste felannnn

bende senın gıbıydım bende gordum ve duydum ama sımdı gormuyorum namaza basladım sadece sesler duyuyorum haklısın ama benım gorduklerım senın anlattıkların gıbı degıl sadece hayalet gıbı kacıp gııdıyorlardı sadece sadecehalısasyonmus ole goruyordum sımdı sesler duyuyorum benı ısımle hıtap edıyorlar bıde telefon calıyor bıde cay seslerı bır turlu sesler ıste ama hala duyuyorum kardesım bı doktara anlatırsan senı yatırır anlatma ben anlattım 2 ay yattım hastanede oluyordum kan alıyorlar soru soruyorlar anlat anlat bıtmez dua et bence benden bu kadar

dreamfail

Dinin kendisinin ne olduğunu araştır. Tarafsız bir şekilde hiçbir korkunun tesirine kapılmamaya çalışarak Kuran ve hadisler gibi İslami kaynakları oku. Ama işin aslını anlaman için bilgi birikiminin de ciddi derecede yüksek olması gerekiyor. Zaten bilgi birikimin iyiden iyiye arttığında aslında İslam gibi dinlerin esasen birilerinin insanları kitleleri kendi menfaatleri için manüpile edip kullanmaları üzerine tesis edildiğini ve tarih boyunca işlerin böyle gittiğini anlıyorsun.

Bu konuda duygulara kapılmamak, İslam'ın anlattığı cennetin aslında olmadığını kabullenmek cidden başlarda çok zor. Çünkü ailen sevdiklerin var ve onlarsız olacağını düşünmek insanların çok büyük kısmını dehşete düşüren bir şey. Ama dünyayı ben yaratmadım, ben sadece hakikati doğruyu aramaya çalışıyorum. Bu noktada da Kur'an'daki çelişkiler ve bugün ispat edilenin aksini savunan argümanlar zaten tanrı kelamı olmadığını tamamen kesinleştirmiş halde. Dediğim gibi birileri cahil kitleleri bu yolla istedikleri gibi gütmeye devam ediyor ama bundan kurtulmak ancak gerçekten duygularının esiri olmadan okuyup araştırıp öğrenmekle mümkün.

Biliyorum şu an çok ağır geliyor bu söylediklerim, ben de öyleydim bir zamanlar o kafadaydım ama gerçekler akıl hayal durduracak kadar korkunç. Aslında Schopenhauer'in dediği gibi "Dinler halk için gerekli, ve onlar için paha biçilmez bir iyilik." ama yaramıyorsa içme diyorlar ya sen de seni kötü yapıyorsa oku öğren gerçeklerle tanış.

Çok acı ama yapacak bir şey yok. Hayatın atlatılması gereken bir bela ve ölümün sonsuz hiç oluşun sağladığı gerçek huzur olduğunu anlayınca sadece yaşamanın ne kadar boş olduğunu bile bile vakit geçiriyorsun işte.

pipolarda halisinasyon olmaz halisinasyon ve işitsel sesler genelde paranoid tip şizofrenlerde olur tıp öyle diyor
şizofrenide olur yani

dreamfail
tıbbı çürüttün arkadaşım pipolarda halisinasyon olmaz senki başka bişey

Paranoya doktoruma detaylı anlatmak istiyorum ama koyacağı teşhisden korkuyorum çünkü şizofreni teşhisi koyarsa iş bulamamaktan korkuyorum. Mühendisliği boşu boşuma okumuş olmak istemiyorum

Paranoya

sağlamım diyen insan bile yeri gelir halüsinasyon görür , bipolarda neden olmasın ? ayrıca bende bipolarım ve mani döneminde bir defa görmüştüm , pipolar pipolar diye dalga geçeceğine iyice araştırda yaz

sleeping beauty:p şizofren ol arkadaşım bişey olmaz yanlız degilsin burda şizo olup memur olan çok bi sıkıntı olmaz

pipolarda olmaz arkadaşım şizoefektif olabilirsin saf pipolarda halisinasyon olmaz psikotik özellikli falan fistandır o

Bipolarda ilaçlara rağmen ses duymaya devam etmek..?

Bipolar bozuklukta ilaçları düzenli kullanmama rağmen ses duyma ve sanrı neden olur?

300MG Cedrina
30mg aripa
6mg invega

Bu sesleri çok merak ediyorum ben. Bende ses duyuyodum ama ben olan sesleri üstüme alıyodum araba duvar öksürük vs...

Beyin kendisi mi üretiyor bu sesleri acaba ?

Limooon o konuda hiç bir fikrim yok. Ben üst üste binmiş fısıltılı yüksek sesler duyuyorum. Emir şeklinde fakat anlamadığım bir dille konuşuyorlar sanki

Böyle olunca da uyuyamıyorum, korkmuyorum fakat gece karanlığı kötü etkiliyor

Valla usta benim hastalığıma göre dünyada şuan tek insan benim bir rüyadayım ve zorluklarla sınanıyorum gibi bi korkum var. (eskiden emindim şuan %30) Yani senin hasta olman bunları yaşaman benim için imkansız oyüzden bu msjlar beni rahatlatıyo biliyomusun. Gerçekten herkesin hasta olduğunu bukadar yalan atamıycaklarını düşünüyorum. İnşallah öyledir.

Hastalığına gelirsek ben şizo olmadan önce paranoya zamanlarımda bende olmayan şeyler görüyodum ama arkamda. Yani tam gözümün açısının bittiği yerde kafası dönen bir insan var sanıyodum minibüste yaşamıştım bunu. Ama kafamı çevirdiğim anda düzelicekti. Sende başka bi mesajda insanların içinden garip yaratıklar çıkıcak diye korkuyodum demişsin. Aşağı yukarı aynı şeyler...
Paranoya zamanımda ses duymuyodum hiç ama o seside beynin hafızandan önüne koyduğunu düşünüyorum. Yani varla yok arasında bir ses duymanın normal olduğunu düşünüyorum.

Üst Alt