Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozuklukta uyku sorununa karşı ne yapabilirim?

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Bipolarım, aylık iğnelerimi düzenli vurunuyorum. Yazın hap almadan uyuyabiliyorum. Ama Ekim ayı geldiğinde cedrina 25 mg hapı kırıp onunla uyuyabiliyorum. Son günlerde ise daha kötü oldu. Bir tam hap bile uyutmuyor. Yataktan kalkıp bir cedrina hap daha atıyorum tüm olarak yine de uyuyamıyorum. Kafamda yükselme, uçuşma yok. Zihnim sabaha karşı 3'te bile sabah zindeliğinde. O saatte kalkıp bir çok işimi yapabilirim. Düzenli uyumam gerekiyor ,işe gittiğim için. Bir önerisi olan var mı?

Ben de bipolarım. Ve sende bildiğin üzere uyku nun önemi çok çok fazla. Eğer halen uyuyamıyorsan dr a başvur ilacın dozajını arttırmalısın. Yoksa elindeki ilaç erken biter daha kötü olursun. Uygun görürse geçici süreliğine ek ilaçta yazar. Uyku için bitkisel çayları deneyebilirsin ama bende işe yaramıyor belki sende yarar.
Sen duygu durumunda yükselme hissetmiyorsun ama belki dr un görüşü farklı olur. Belki yükselişin başındasın.

Uyku sorunun mu var ? Cedrina 400 mg. kullanıyorum hangimizin var sen hesapla.

kafeinden uzak durma-gün içinde spor-uygun dozda bu dönem için antipsikotik eklemek düşünülebilir. ben böyle dönemlerde beni düşünmek zorunda bırakan insanlardan uzaklaşıyorum faydasını görüyorum. fiziksel psikolojik stress kaynaklarını minimuma indirmekte faydalı.

Alkol ve kafainden uzak dur.
İlaçlarını düzenli kullan doktor tavsiyesiyle uyku düzenleyici ilaç kullan

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşın uyku sorunu hafif bende 300 mg gyrex ve 2 mg risperdal kullanıyorum. ama bipolar degilim

Bende 100 mg seraquel kullanıyorum

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E.HİLAL
Atipik psikoz teşhisi aldım en son.İlaçlara rağmen uykumun kaçtığı geceler oluyor.
Ben öyle gecelerde kedi otu,melisa ve adaçayını az miktarlarda karıştırıp içiyorum ve faydasını görüyorum.
Tabi ki Sen bu karışımı kullanabilirmisin diye doktoruna sor.Bazı otlar,bazı ilaçlarla kullanılmıyor olabilir.

Doktorunla konuş sana uygun ilaç verecektir bn rexapin kullandım bi dönem 5 dakikaya uyup kalıyordum

Bende rexapin kullanmıştım 10mg. Mis gibi uyutuyor. Şu an 300mg cedrina kullanıyorum. Memnunum.

Üst Alt