Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluktan %40 raporum ile emeklilik şartlarım nedir?

erhan_esk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim %40 oranında sürekli bipolar bozukluk raporum var 4240 gün prim isteniyor erken emeklilik için benim birkaç yıl kaldı primin dolmasına, fakat %40 oranla emekli olman çok zor diyorlar ve çalışmaktada çok zorlanıyorum.. bu şartlarda %40 bipolar (sürekli) raporumla primimi doldurduğum taktirde erken emekli olmam mümkünmüdür acaba? Lütfen beni aydınlatırmısınız...

hocam konu psikoloji oldumu emeklilik çok zor ,olsan da raporun ve vergi indirimin hep süreli oluyor maalesef buradan da takip ettiğim kadarıyla...sen tabii şimdilik bunlara takılma gününü primini vs doldurmana bak dolduğu zaman da elindeki rapor ile kurumuna git onların da seni yönlendirmelerini izleyerek işlemlerine başlarsın zaten...ama hastalığın ile ilgili ne varsa biriktir sakın bu işime yars...amaz falan deme ilaç rapor çekilen film vs...kolay gelsin.

iyi günler ben size birşey sormak istiyordum bipolar hastası bir arkadaşa emeklilik zor demişsiniz bu doğrumu bende yüzde 40 engelliyim

ben borçarımı ödeyebilmek için erken emekli olup tazminatından faydalanmak istiyorum normali 3 yıl gözüküyor

Emekli olan cok var. Doktorlar.duzgun teshis koyuyorsa sorun yok

Bipolardan emekli olabilen var mi? Çalışma gününü nasil doldurdurdunuz.askerlik yapabildiniz mi

gulsah.kilic
ankaref

sakatlık oranı cetveli belirleyicidir. Bir de hastalığın ne kadar zamandır devam ettiği. Çünkü uzun bir tedaviye rağmen düzelme olmuyorsa emekliliğin süre kısıtlaması olmadan onaylanması ihtimali daha yüksek. Aksi halde sgk 1-2 yılda bir kontrol istiyor. Bu da o süre sonunda hastaneye sevk almak ve raporu yenilemek demek.

Hastane de 3.5 ay yattığım halde 2013 yılında maalesef engelli emekli olamadım olunamaz diye birşey yok ama gerçekten çok sıkıntılı bir süreç 2018 yılında şizoefektif den engelli emekli oldum psikiyatri hastalığı çok zor bir hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun

Üst Alt