Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluktan malulen emekliliğe başvuru!?

antasya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; Ben Bipolar bozukluk ve Dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğu hastasıyım. Yaklaşık 5 yıl önce bu tanı özel hastanede konuldu. Sonrasında bir müddet özel hastanede ilaç tedavisi gördüm.

Sonra yine özel bir profösörde 3 yıldır tedavi alıyorum. Aynı zamanda Bağkurluyum ve kendi işimi yapıyorum (?) Ancak hastalığım nedeniyle artık işimi sürdüremez hale geldim.

Bu siteden okuduğum kadarıyla malulen emekli olabileceğimi öğrendim. SGK ya giderek bilgi aldım. Toplamda 23 yıllık Sigortalılık sürem ve 6300 günüm ile %40 ile malulen emekliliğe başvurmam gerektiği söylendi ve ertesi gün bir kağıt vererek kendi seçtiğim bir hastaneye sevkettiler. Gittiğim psikologlardan , psikiyatrlardan ve Psikiyatri merkezinden tedavimi anlatan belgeler temin ettim. Profösör doktorum detaylı olarak ve kaşeli imzalı görüş yazısı yazdı. Bende tüm reçete ve bulabildiğim ilaç kutularını da yanıma aldım yarın hastanede Sağlık kurulu raporunu almaya çalışacağım.

Sizlere sorum şu; "Bipolar Affektif bozukluk" ve "Dikkat Eksikliği ve Aktivite Bozukluğundan" den Devlet hastanesinde tedavi görmedim. Psikiyatri kliniğinde bu bir dezavantaj mıdır? Bir sonuç elde edebilir miyim ?

2015 yılında Pulmoner Emboli geçirdim Akciğerime pıhtı attı ve 10 gün hastanede yattım. Göğüs cerrahisindeki doktoruma gözükmem gerekir mi?

Boyun fıtığım var 2008 yılında özel bir hastanede tedavi olmuştum sonrasında nüksetmedi belirtmem avantaj sağlar mı ?

Birazda kilodan ötürü çok yoruluyorum. Birde zaten hareket edesim gelmiyor bazen arada kalbimin o bölge sıkışıp ağrı giriyor bunun için kalp bölümüne girmelimiyim.

Sağlık kuruluna girdiğimde bana önerileriniz nelerdir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Selam, bende bipolarım. Malulen emeklilik için işe giriş tarihinden önce hastalığınızın bulunmaması ve rapor oranı tek bir hastalık için %60 ve üzeri olmalı diye biliyorum.
Özelde ki tetkikleri belgeleyebilirseniz sorun olacağını düşünmüyorum

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Teşhis 5 yıl önce koyuldu. 1998 yılında işe girişimden önce böyle bir durum yoktu. SGK dan sevk edilirken %40 ile emekli olabileceğim söylendi. Umarım yarın sağlık kurulunda bir sorun ile karşılaşmam. Özel kliniklerdeki tetkiklerim belgelidir. Hepsinden gerekli evrakları aldım psikologlardan bile aldım. Reçetelerim ve kullandığım ilaçları dahi götüreceğim. Bu arada profil fotoğrafınız bir kitapta gördüm hatta bugun satın aldığım bir kitapta

antasya

Siz malulen emekliliğe değil, %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız. Aman, malulen emeklilik zordur. SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı teşhis almak gerekir ki bu da sizin için "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" teşhisi demek.

Oysa sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor, o rapora istinaden vergi dairesinden sakatlık indirim hakkı, sonra da o hakka istinaden sgk'dan erken Yaşlılık emekliliği mümkün.

Vergi indirimi başvurusu için çalışıyor olmak gerekli.

Sigortalılık süresi ve prim gün şartı da şu şekilde:

2008_oncesi.PNG

bu dediğiniz devlet memurluğu ve OKB için de geçerli mi?

bende bipolar hastasıyım ben 15 yıldan berı ılac kullanıyorum vede calısıyorum %40 raporla anca cetveldekı gıbı gunu doldurursan emeklı olursun baska turlu olamazsın bende calısamıyorum daha sıgortamı dolduramadım 4 senem kaldı bende cetveldekı gıbı kanuna gore emeklı olucxam doldurabılırsem

antasya

Merhaba,
Kurul için;
Başvuru yaptınız mı?
Gelişmeleri bizlere de yazarsanız memnun oluruz.

Sevgiler

Merhaba evet bugün sağlık kuruluna gittim. SGK dan aldığım kağıdı önce Onay odasına götürdüm , orada mühür ve imzalatarak sağlık kurulu kayıt bölümüne gittim. Orada kayıt yapıldı ve 1 kimlik fotokopisi verdim. Fotoğrafı orada çektiler webcamdan.

Sonra bana evrak verdiler üzerinde bölümler yazan bir kağıt. 8 farklı bölüm var. Hangi polikliniğe gideceğimiz bu kağıtta yazıyor.

Sonra istediğim birinden başlayarak gittim muayene kısmı size bağlı yani soruyorlar bir sorun varmı varsa bakıyor sizden tetkik istiyor yoksa "sağlam" yazıp imza kaşe yapıyorlar. Kullandığım ilaçları yazıp 1 dakikada işlem bitti.

En son bir solunum testim kaldı onada yarın gideceğim. Yine bir gelişme olursa buradan yazarım.

Sevgili antaysa
İzninizle bir sorum olacak,
Psikiyatri doktoru;
Bipolar tanınızla ilgili oran verdi mi?
Teşekkürlerimle

Merhaba karmasikadam ;

Hayır oran vermedi sadece hastalığım ile ilgili , Depresyon , Duygudurum bozukluğu , Bipolar bozukluk ve kullandığım ilaçları yazdı. Altınada tedaviden fayda görüyor yazdı.

Çok teşekkürler

Rapor Sonucunuzu bize bildirmenizi dört gözle bekleyeceğim.bende sizinle benzer bir süreçteyim. Çok geçmiş olsun

Merhaba karmasikadam tabiki gelişmelerden haberdar ederim. Sağlıkla kalın

Merhaba OturanBoğa Sgk beni 28/5 maddeye istinaden sevketti. Sanırım sizin bahsettiğiniz şart oluyor değilmi?

antasya

Bağkur (4b) statüsünde mi emekli oluyorsunuz? Öyle ise evet, 28/5 doğrudur.

Evet Bağkurluyum 4b statüsündeyim.
OturanBoğa Peki birşey daha sormak istiyorum. Emeklilik kararım onaylanırsa işyerimi kapatmak zorunda mıyım? Yani devam edebilir miyim yoksa işi bırakacak miyim?

antasya

Bağkur ise işler değişti tabii. Süreciniz doğru devam ediyor o zaman. Ama tabi olacağınız cetvel yenilenen SGK Hastalık Listesi'ne göre olacak. O da "tedaviye rağmen düzelmeyen" düzeyde teşhis demek.

OturanBoğa

O zaman buradan red cevabı alırsam işyerimi kapatıp bir işyerinde çalışarak tekrar başvuru yapsam olabiliyorum. Özür dilerim ne saçma bir kanun ve madde bu? Sgk sitesinde oran veriyor ama uygulamaya geçmiyor burada bir açık sözkonusu bence.. Sgk daki memur dahi %40 oran yeterli dedi. Çok garip

@OturanBoğa Şimdi E-devletten kontrol ettiğimde

4A için Uzun Vade Gün Sayısı 3484 gün

4B için Uzun Vade Gün Sayısı 2832 Gün

Olarak gösteriyor.

O gün SGK daki memur arkadaş baya bir hesapladı günlerimi hatta topladı çıkardı yazdı çizdi Allah razı olsun kendi işi gibi ilgilendi. Sonra dedi ki 28/5 madde size daha uygundur.

O maddeden başvuralım. Gün sayınız ve 23 yıl sigortalılığınız var böyle daha uygun olur. Diğer türlü zaten alamazsınız dedi.

Tecrübelerinize saygı duyuyor ve farkındayım lütfen yanlış anlamayın ama umarım siz yanılıyorsunuzdur :)

Üst Alt