Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygudurum bozukluğu malulen emekli olabilir mi?

Cigdemy

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
2
Merhabalar
mart 2003 ssk girişim var, çocuk felci yüzünden %40 raporla vergi indirimi almıştım,
şimdi bipolar duygudurum bozukluğu teşhisiyle tedavi görüyorum (yaklaşık iki yıldır) bununla ilgili henuz rapor almadım, merak ettigim bipolar yüzünden malulen emekli olabilir miyim, olursam ne kadar maaş alırım, nasıl bir yol izlemeliyim,
teşekkür ederim şimdiden

Çiğdemcim, malulen emeklilik için aşağıdaki şartı koşuyor SGK. Buna uygun rapor alabilirsen ve SGK da bunu onaylarsa (1800 günü aşkın sigorta primin olduğunu varsayarsak), malulen emekli olabilirsin. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvuru yapman gerek. Seni hastaneye sevk ederler...

"Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)"

Üst Alt