Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygulanım bozukluğu için hangi oranda rapor verilir?

gursa

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar benım kardesıme bıpolar duygu bozuklugu f32 teshısı kondu.bır hafta hastanede yaptıktan sonra ılac verılıp taburcu edıldı.hastanede refakatcı kalacaksınız dedıler bır hafta ızın alıp kaldım ama daha fazla ızın alamadım .dr.ılac verıp taburcu ettı.bundan 4-5 sene once bır kez daha rahatsızlanmıstı.bu rahatsızlık boyle sıksık tekrarlarmı.dr. rapor ıstedıgımde sımdı veremem en az 1-2 sene tedavı gormesı gerekır dedı.rapor alamazmıyız.alırsak % kac verırler.

C- DuygudurumBozuklukları
a.Maniknöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedaviile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedaviile işlevselliği düzelmeyen 70
b.İnatçıduygudurum bozukluğu (siklotimi, distimi)
1-Tedaviile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviile işlevselliği kısmen düzelen 10
3-Tedaviile işlevselliği düzelmeyen 30

Bendede psikotik bozukluk var 4 kere yattım bakırköyde
şu anda bursadayım doktor bakırköyde yattına dair epikriz getir dedi getirdim
100 de 50 verdi raporuma 2,5 3 senedir 2022 maaşı alıorum
ben 3 kere atak geçirdim 18 yaşımda 27 yaşımda 32 yaşımda
hastanede yatmadanda hasta hasta halkın içinde dolaştığım oldu
benim hastalığımı alkol ve ot tetikliomuş içmicen dio doktor
bipolar bozukluk da benzio benim hastalığıma

Raporu ne amaçla kullanıcaksınız

altı ay kadar tedaviyi aynı hastanede devam et. doktorun ilaçlarının dozunu ayarlaması bir süre gerektirdiğinden psikiyatrik hastalarda hemen rapor oranı verilmiyor. Doktorlar kendilerini korumak adına korkuyorlar , hak vermekte lazım , malum raporları kötüye kullanımda mevcut.
Bu mesleği sahip olmak için geçirdikleri evreleri göz önünde bulundurunca biraz temkinli bakmaları normaldir.
Sonra doktoruna söylersen heyete sevk eder ve oranının % 40 altında alacağını sanmıyorum.
Bibolar bozukluk ömür boyu bazı evrelerde , mevsim geçişleri...gibi tekrar eder.
tedavi süreci uzun , kontrol gerektirir.
İlaçsız dönemlerinizde olur..
hepsini doktor ayarlar.
iyi bir psikiyatr bulun kendinize.
ve iilaç reçete ettirmek dışında muayenelerinizi kontrollerinizi aksatmayın.
Hastalıkla yaşamaya alışınca hayat , güzel ve kolay geçer.
Deprem farz edin hastalığı , ara ara artçıları olur , ama yıkmaz.
Geçmiş osun , biraz sabır ve zamana ihtiyacınız olan bir tedavisi var.
6 ay ilaçlarınızı kontrollü olarak kullanıp sonra doktordan özür ölçütü için heyete sevkinizi isterseniz işiniz kolay olur.
Şifalar.

basays;

mrb Hüseyin Bey rahatsızlığımın ilk teşhisi 2008 de konulmuştu (bipolar) depresif dönemlerimde hastaneye intihar girişimi nedeniyle götürülmüştüm babam ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatırılmama izin vermediği için tedavi olamadım ancak şimdi evliyim ve iki çocuğum var eşimle bitme noktasına kadar geliyor evliliğimiz her zaman tetikte olan bu rahatsızlığımla hiç bir şekilde başa çıkamadım ve ben tedavi olma kararı aldım 8. aydan bu zamana kadar bipolar ilaç tedavisi görüyorum ancak işe yaramıyor halen ataklar geçiriyorum hayatımdaki herşey ters gidiyor RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN başka bir rahatsızlığım yok ancak yaşayan bilir nasıl zor bir rahatsızlık olduğunu bipolar bozukluğun size sormak istediğim ben 2016 EKPSSye girmek istiyorum nasıl heyet raporu alabilirim bipolardan dolayı çalışamaz raporu vermezler değil mi doktorum bu rahatsızlıkla özel sektörde çalışamazsın deyince dünyam karardı desem yeridir yardımcı olursanız sevinirim

Genelde % 40 verılır Ayşegül bendede var bipolar rapor almak için doktorunla konuş oran verırım derse ( tedavını aksatmamışsan ) heyete başvur ekpss ye girersin normalde bırkaçgunde alınıyor rapor uzun surmez ...çalışamazsın diye birşey yok doktorun söylemeye çalıştığı özellerde bu tarz raporu olanlar pek tercih edilmiyor sonuçta psikolojik bir hastalık..ama sen soylemediğin sürece nerden bilecekler rapor olduğunu

Ayşegül hanım öncelikle geçmiş olsun bu tür psikotik rahatsızlığı olanlara özel sektör mesafeli yaklaşıyor maalesef toplumda ben psikolojik olarak rahatsızım dediğiniz zaman deli damgasını yemiş oluyorsunuz bu geçmişte de böyleydi günümüzde de böyle ben de psikolojik rahatsızım gittiğim özel sektör işlerinden hepsi olumsuz sonuçlandı.Özel sektörün yoruculuğundan dolayı hastalığınız ayrıca artabilir doktor bu riski dile getirmek için çalışamazsınız demiştir.Alacağınız raporda çalışabilir ibaresi yazıyorsa ve istihdam kısmı işaretliyse e-kpss yi deneyebilirsiniz.

cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim baya bi araştırmıştım ama cvp bulamıyordum tekrar teşekkürler EKPSS benim için dönüm noktası olabilir ancak kaç puan almak gerekir ki sınav kesin olur mu 2016 da başarabilmek istiyorum artık çocuklarım eşim ve kendime güvenimin gelmesi için çünkü eşim ilk sene intiharımdan dolayı her sınava kendisi götürdü derslere girmeme izin vermedi birde 1. 2. çocuk derken çöktüm derslere sardırdım yoksa hep eşimle tartışıyor kavga ediyorduk lisans maliye mezunuyum ama nasıl mezun oldum ben bile bilmiyorum 3.sınıftan(rahatsızlandığım seneydi) sonrasını 4. sınıfta yineledi ama ben yine anlamadım 5. sene evlendim. yani okulumu 3 sene uzattım kpssye çalıştım 2013te 68 2014te 73 ve evliyim ve 2 çocuğum var ki sadece GY-GK değil iktisat muhasebe maliye hukuk çalıştım da 73 ancak alabildim benim için başarıdır ancak rahatsızlığım elvermiyor mani döneminde zihnim dağınık olsa da çok çabuk öğreniyorum her işe yetişebiliyorum çocuklarımla oyunlar oynuyorum eşime güzel yemekler yapıyorum ev temizliğini çok rahat hallediyorum derslerimi çalışabiliyorum sanki rüya gibi ama depresif dönemde hiçbir şey algılamıyo beynim inatlaşıyor benimle hayır ''ÖĞRENMEYECEĞİM OKUMAYACAĞIM TEST ÇÖZMEYECEĞİM DERS ÇALIŞMAYACAĞIM'' sürekli bitkinlik uyuyamama ya da uyanamama eşim her seferinde aşağılıyor sen yapamazsın başarılı olamazsın diye rahatsızlığımı anlattım evlenmeden önce hayır anlatmadın diyor sen başarısızlıklarını bana malediyorsun diyor depresyon döneminden çıkamıyorum 6 ay oldu hala iyi değilim ilaçlara rağmen intihar senaryoları yok ALLAHıma SONSUZ SÜKÜRLER OLSUN Kİ... depakin nervium cipralex cymbalta kullanıyordum bu ay depakin ve abilify kullanacağımı söyledi doktor bir de psikoloğa yönlendirdi inanın çok yoruldum hastaneye gitmekten doktorları görmekten biliyorum herkesin sorunları engelleri farklı RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ŞİFA VERSİN
ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME başka derdim de yok ama neden böyleyim neden düzelemiyorum beni düz bi çizgide tutacak bi ilaç gerekli ama ne bunu da bilmiyorum önceleri depakin iyiydi ancak şimdi sanki bir etkisi yok neyse böyle işte inşallah dediğiniz gibi dr rapor verir de EKPSS ye girebilirim o zaman da size danışırım artık iyi günler

ya Yüde 40 _ Yada yüzde 60 dır .....Tedavi edile bilir derse 40 / tedavi edilemez derse 60 ... Bu net .. arası yok

AYŞEG_Ü_L

Rica ederim az da olsa yardım edebildiysem ne mutlu umarım dilediğiniz oranda raporunuzu alırsınız.Bazı psikotik bozuklukların olması için herhangi bir sebebe gerek yok sonuçta bu rahatsızlıklar da şeker,tansiyon gibi süregiden rahatsızlıklar sınava gelince siz sınavı başkalarına bir şeyleri ispatlamak için değil bir şeyleri kendinize ispatlamak için kullanın evet ben rahatsızım ama tüm bu engellere rağmen ben bunu başarabiliyorum demek için gayret gösterin bırakın başkalarının ne düşündüğünü sonuçta çoğu ruhsal rahatsızlığı doktorlar bile tam anlamıyor ne çektiğinizi bir Allah bir de siz bilirsiniz.Bu yüzden kendinizi yargılamaktan vazgeçin.Tedavinize devam edin bu rahatsızlıklar herkeste görülebilecek rahatsızlıklar ünlülerde de gözükebilir dışarıdaki herhangi birisinde de.Kolaylıklar dilerim.Saygılarımla.

Biblolar bozukluğa en az yüzde 70 veriliyor arkadaşlar

C- Duygudurum Bozuklukları
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

evet yazdıklarınızda haklısınız ancak söz konusu EŞİM ''BU HAYATTAKİ TEK YOLDAŞIM'' ın bu yukarıda yazdığım düşünceleri beni yiyip bitiriyo başkalarını zaten takmadım hiç bir zaman... zaten bu sayede üniversiteyi kazandım ve bu sayede bitirdim 7 yılda da olsa evliliğim ve 2. çocuğum ile bir de rahatsızlığımla birlikte bitti diplomam varrrrr kolay olmadı tekrardan teşekkürler İNŞALLAH KENDİMİ İSPATLAYACAĞIM!

Üst Alt