Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygulanım bozukluğu için yüzde kaç oranında rapor verilir?

metehan1984

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bipolar duygulanım bozukluğu yani manik depresif yüzde kaç özürlü sayılır?

C- Duygudurum Bozuklukları

a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70

ben tip 1 diyabetim şeker hastasıyım. şu anda raporum var %49. şimdi ise bipolar tanısı konuldu. şekerden dolayı özürlü raporumu ankara atatürk eğitim araştırmadan aldım. bipolar raporum ise gazi hastanesinde. ben bunları birleştirip tekrar bir özürlü raporu almak istiyorum. farklı hastaneler birbirlerinin raporlarını kabul eder mi? toplamda yüzde kaç olur ve malülen emekli olabilir miyim?

İki raporun birleştirilmesi diye bir prosedür olmaz. O iki hastaneden birine gidip (ben bipolar'dan rapor veren hastaneye gitmenizi öneririm, çünkü diğer hastane bipolar teşhisini koyana kadar çok dolandırır sizi), diğer rahatsızlığımı da belirtip, yeni bir rapor almalısınız.

Not: iki oran balthazard formülü ile toplanır...

bipolar ve şekerden %60 dan fazla rapor alırsam malülen emekli olabilir miyim? 08.2006 da işe başladım %0 özürlü olarak. daha sonra %49 la işe başladım şimdi ise bipolar oldum. yeni raporumu bipolar ve şeker için almak istiyorum ve malülen emekli olmak istiyorum. 10 yılı doldurmak zorunda yazmışsınız çeşitli forumlarda. bu doğru mudur? işyerinde zorlanıyorum. sürekli ilaç kullanıyorum bipolar için.

birkaç sorum olacak:
1-) malülen emekli olursam veya vergi indirimden faydalanıp erken emekli olursam maaş farkım olur mu? farkları nedir?
2-) malülen emekli olmak için tek bir hastalıktan %60 mı olması gerek? yoksa iki hastalıktan %40 ar ve toplamda %60 tan fazla olması yeter mi?
3-) üniversite hastanesinden özürlü raporu alsam geçerli midir? bir de başvururken malülen emekli olmak istiyorum dememe gerek var mı?
4-) 2006 dan beri ssk primim yatıyor. 1500 den fazla günüm var. 5,5 yıl oldu başlayalı. ilk başladığımda özrüm yoktu. 10 yılı doldurmak zorunda mıyım?
şimdiden teşekkürler.

1- En erken hangisinden emekli olabiliyorsan, o statüde emekli ol. Ne kadar erken emekli olursan, o kadar erken emekli maaşı almaya başlarsın. Bundan daha avantajlı hiç bir şey olamaz. Kaldı ki Yaşlılık emekliliği ile Malulen emeklilik arasında anlamlı bir maaş farkı da olmaz.

2- Temiz bir malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak lazım. Ama birden fazla rahatsızlıktan dolayı malulen emeklilik de mümkün. Sadece, bunun için dava süreci işletmek şart: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

3- Malulen emekli olmak için sigorta müdürlüğüne başvurmak ve oranın sevki ile hastaneye gidip rapor almak şart. Malulen emeklilik söz konusu olduğunda sevksiz alınan raporlar hiç bir işe yaramaz. SGK sevki ile hastaneye gideceksiniz, süreç sonunda sgk başvurunuzu "durumunuz maluliyeti gerektirecek düzeyde değil" diye reddedecek. Bu red kararına itiraz edeceksiniz. Sonuç yine olumsuz olursa karara karşı dava açacaksınız (dava zamanı gelmeden önce bir hastaneden toplamda % 60 ve üzeri rapora sahip rapor almayı ihmal etmeyin. Davayı o rapora istinaden açacaksınız zira)

4- Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık yok ise, malulen emeklilik için 10 yıl sigortalılık süresini doldurmak şart: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nin-surekli-bakimina-muhtac-olma-halleri.html

Herkeze Merhabalar ben böbrek organ nakli hastasıyım ayrıca yapay mesaneye sahibim ameliyatla yapıldı engelli özür derecem %86 idi yüzde 90 olmadığı için itiraz ettim 2 sene öncede bipolar duygulanım bozukluğu tehşisi kondu itiraz ettiğim rapor sonuçlanınca tekrar sıfırdan heyetemi giricem beni nasıl bir süreç bekliyor...
İkinci sorum ise bipolar tehşisinide heyete çıktığımda söylesem engelli özür oranım artarmı %90 olur mu yardımlarınız için şimdiden tşkler

bipolar dan dün oran aldım tedaviyle kısmen düzelen % 40 ( düzelmeyen % 70 düzelen % 0 olduğunu net şekilde öğrendim)

Bipolar dan %40 mi aldınız banada duygu durum bozukluğu deyip takip ve tedavi önermişlerdi tedaviye devam ediyorum % 32 raporum ve bunu tamamlamak istiyorum sizce alabilir miyim

bibolar bozukluğun oranı kaç oldu yenilendimi

Üst Alt