Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar duygulanım bozukluğu (kronik bipolar) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor

berkay01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben 23 yıldır TSK da görev yapmaktayım.Askeri rütbeli personelim.kronik bipolar bozukluk teşhisi ile TSK da görev yapamaz raporu verdiler.Raporda Güç kayıp oranı veya ona benzer hiç bir şey yazmıyor.
1-SGK ya giden bu rapor sgk bu rahatsızlığa ne kadar güç kayıp oranı vermektedir?_
2-Sgk bu rahatsızlığı kaçıncı dereceden emekli etmektedir?
3-Geçirmiş olduğum çift taraflı yüz felcinden sonra sol kulağımda aşırı derecede kulak çınlaması kaldı.Ayrıca gözlerimde vitre dekolmanı mevcut.bu iki rahatsızlıkta bu rapora eklenebilir mi ? bu sorularıma bilen arkadaşların cevap vermesini istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

Berkay, askeri rütbeli personelsiniz. Anladığım kadarıyla durumunuz TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre değerlendirilmiş ve "gorev yapamaz" raporu verilmiş size. Maluliyetten dolayı bir emeklilik sözkonusu ise sizin raporunuzda oran yazmaz.
Ayrıca yukarıda aarkadaşların belirttiği sakatlık oranı cetveline gore değerlendirelemezsiniz. Çünkü ilgili Yönetmelik 2. Madde şöyle der bu konuda:

"(2) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında asker hastanelerince malullük aylığı bağlanacaklara verilecek özürlü sağlık kurulu raporları ve sosyal güvenlik kuruluşlarınca primli sisteme tabi olanlara bağlanacak malullük aylıkları için istenecek özürlü sağlık kurulu raporları bu Yönetmelik kapsamında değerlendirilmez.

aynen öle oran yok belirtilmiyor 10 yılı dolana en düşük memur maaşı bağlanıyor şu anda 1084tl

özürlü raporlarının hesaplanması

yi günler benim kronik Bipolar bozukluğum var.Ayrıca dr ların verdiği ilaç raporunda f 31 kronik biplar bozukluğu ve G-40 EEG anormalliği var burada özür oranının hesaplanması nasıl yapılıyor? EEG anormalliğini tanısını Noraloji dr yazmış.Askeri personel olduğumuz için özür oranı yazmıyor.Bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler

Berkay, senin TSK'dan malulen emeklilik işlemlerin tamamlanmıştı. OYAK yardımı için uygun raporu da GATA'dan almıştın. OYAK yardımı almış mıydın hatırlamıyorum? Oldu mu o işiniz?
Bir de 4. dereceden emeklilik işlemlerin yapılmıştı SGK'dan. Buna da itiraz etmeyi düşünüyor araştırıyordunuz? Sonuç noldu?

Şimdi gelelim bu soruna? Özürlü sağlık kurulu raporu mu almak istiyorsun sen? ÖTV indirimiyle araç alıp alamayacağını sormuşsun ilgili forumda. Eğer araç almak için özürlü raporu almak istiyor ve bu son sorunu bunun için soruyorsan bu durumda TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre değil özürlü sağlık kurulu raporlarıyla ilgili Yönetmeliğe göre özürlü raporu düzenlenecek sana.

Öncelikle, sen niçin rapor almak istediğini söyler misin?

Üst Alt