Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastaları neden duygusal kırılgan yapıya bürünüyor?

Konular
44
Reaksiyonlar
19
Bipolar hastalari neden duygusal kırılgan yapıya bürünüyor anlamadım.ben atak zamanı duygusal oluyorum.acaba benim durumumda olan arkadaşlar sizde durumlar nasıl acaba hastalığın adı gibi ruhsal ve duygusal kategoride olduğu için mi?

Bibolar rahatsızlığı olan arkadaşlar genellikle öyledir.ornegin ben bazen üzüntülü bazen çoşkulu oluyorum.ama ben yanımda birileri varsa konuşurken coskuluyumdur.kipir kipirimdir.ama yalnız kaldığım an kendimi yalnız yapayalnız hissediyorum.ozellikle evime geldiğim zaman

Duyguların oynaması serotonin ve dopaminin oynak olmasından kaynaklanıyor.

@Mustafa 1972,
Aynen abi bende durum aynı ayrıca coşkulu ve kendini önemli biri sanma sanrı ve hezayanlarda oluyor.normalde sanrı ve hezayanlar sizofrenlerde ve sizoafektif bozukluğu olanlarda oluyor.bazen düşünüyorum da acaba sizoafektif miyim diye;

@osmangazi,
Antipsikotik ilaçlar dopamini azaltigi için beynin ön bolgesi karar alma mekanizması bozulduğu için duygular oynak oluyor.

@Psikoterapi,
Depresyon bipolarlarda çok daha ağır geçiyor. Mutsuzluk üzüntü zaten duygusal kırılma yaparken depresif kişilerin duygusal kırılma yaşaması çok normal.

Ayrıca hezeyan psikotik depresyon veya psikotik mani ile kendini gösterebilir. Şizoaffektif farklı bir durum. Şizofreni belirtileri olması lazım duygu durum bozukluğunun yanında bu farklı bir durum.

Üst Alt