Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalarının malulen emekli olması hakkında bilgi verir misiniz?

67m

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar bi polar malülen emekli olması hakkında bilgi verir misinz?

alıntı:
1- İlk sigortalı olunduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybı olmamak
2- Emeklilik talebinde bulunulan tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul olmak
3- En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup (başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise bu 10 yıl şartı aranmaz) en az 1800 gün prim yatırmış olmak.

C- Duygudurum Bozuklukları
a .Maniknöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon1-Tedaviile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedaviile işlevselliği düzelmeyen 70

Merhaba bende de bipolar bozukluk vardı 10 senesine önce son 1 senedir şizoeffektif olarak tehşis değişti ve hastalığım ilerledi. Şu an izinliyim günümü bekliyorum. Bol şanslar.

en önemlisi sgk ya gidip maluliyet dilekçesi vermek sonrası çorap sökügü yönlendirecekler seni kısaca dilekçe verecen hastaneye sevk yazışma tekrar sevk sgk maluliyeti onaylayacak gerisi formalite.arıza haztalık listesi baş hastalıkları oranı ve yaşına bakıyorlar cetvellere göre olur olmaz diyorlar.ama ruh halini söyle kontrolde.ruh halinin seni ne kadar etkiledigi önemli.

cevp için teşk ederim yazan arkadaşlara.sgy ya dilekçe verdik,hasta şuan kapalı psikiytr servisinde (4 aydır).hasta yattığı için taburculuğunu beklememiz gerekiyr dediler.birde %40-%70 oran nasıl belirlenecek..

çok geçmiş olsun.acil şifalar dilerim..

çalışamıyorum kelimesi yüzde 70 için yetecek söyler degilmi.

defterdandan sakatlık indirimi ne oluyor?

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmak lazım. Ayrıca 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primin de tamamlanması şart. Bu kriterler uygunsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapılır, yatan hasta olduğu için büyük olasılıjkla o hastaneden rapor talep edilir ve sgk sağlık kuruluna gönderilen o rapora istinaden emeklilik işlemleri gerçekleştirilir.

Malulen emellilk için durum budur. Bu aşamada vergi indirimine ya da sakatlık oranının tespitie vs. ihtiyacınız yok.

cvp için teşekkürler.hasta psikiytr kliniğinde 5 aydır yatılı tedavi görüyr.sgk ya dilekçeyi sunduk.şuan tedavi gördüğü hast ye sevki geldi.hasta taburcu olmadığı için''pause '' konumunda bekletiyorlar.bundan sonrası nasıl olcak bilemiyorum.

Taburcu olmasa da maluliyete dair rapor veremiyorlar mıymış?

hayır,bunun için hastanın neden taburculuğu gerekiyor?bilginiz var mı?

Bilmiyorum. Ama aklıma gelen tek şey, maluliyetin var olup olmadığının ancak tedavi süreci sonunda anlaşılacağı... Yoksa, sanmıyorum ki özellikle taburcu olmak beklensin. Öyle ya, velev ki kişinin taburcu olması mümkün değil, o zaman ne olacak!

Malülen emeklilikte ara karar

merhabalar
bi polar hastası olan yakınımız için malülen emeklilik için müracaat ettik.kardiyoloji ve psikiytri kliniğinde gerkli tetkikler yapılıp,Ankara 'ya kağıtlarımız gönderildi.yaklaşık bir buçuk ay sonunda,ara karar başlığı altında psikiyatri ve kardiyoloji kliniğine yeniden sevk edilmiş.bugün hastaneye gittiğimizde daha önce yaptığımız işlemlerin bire bir aynısını tekrar yapmamız gerektiğini belirttiler.hatta psikiytr asistanı ,dosyanız bulunup aynısını tekrar göndereceğiz dedi.
bu bire bir aynı işlemler neden 2 kez yapılıyor?(aynı hastane)
iyi akşamlar.

Merhabalar muhtemelen eksik olan bir tetkik sebebi ile yeniden aynı hastaneden kontrol istemiş olabilirler diye düşünüyorum.

67 m kardeşim ara kararda epikrizleri istemiş olabilirler psikiyatri polukliniği için aynı olay benim başıma geldi ALLAHtan ben aynı hastanede tedavi görüyordum epikriz olarak çıktı alıp göderdiler

kardeşim ankara rapora baktığında şunu görmeli... iyileşme ve düzenme durumu yok... şayet bunu görürse anca ankara onay verir. bunu görmezse ankara sen başvuru yaptıkça seni hastaneye sevk eder...

Sedat kardesim bu tum hastaliklar icinmi gecerli yoksa sadece bipolar icinmi? Yani iyilesme durumu yok gibi bir ibare benim durum bildirir rapirumda yazmiyor. Ama bnm hastaligim bipolar degil...???

tekrar ara karar yazısı ile erenköy hast sevk edilmişiz..bu 3. hastane olacak.

malülen emeklilikte yılan hikayesi

tedaviyle işlevsellilği düzelmeyen bi polar hastalığı için malülen emeklilğe müracaat ettik sgk tarafından 2 kez ara karar başlığı altında bulunduğumuz ildeki üniv.hast gittik.3.kez erenköy e sevk etmiş.bu hasta ve hasta yakını istanbula nasıl gidecek.neden 2 hastane 3 hastane dolandırıyorlar.yasal şartlar oluşmasına rağmen süreç hala aylardır tamamlanmadı.sgk yı nereye şikayet edecem kamu denetçiliğine mi?bilgisi olanvarsa paylaşırsa memnun olurum.saygılar.

Eşim Malülen Emekli Oldu,Hepinize Teşekürler...

Rabbimize hamdolsun eşim sonunda malülen emekli oldu.burda çok şey öğrendik paylaştık.site yönetimine ,paylaşımda bulunan herkese çok tesekkür ederim.

Slm 67m kardeşim bizde eşim için malülen emekliliğe baş vurduk . Sizi 3 kez hastaneye sevk etmişler eksik olan ne idi 3 kez sevk ettiler sizi ne yapınca tamam artık dediler . Bilgilendirirseniz sevinirim zira aynı hastalıktan 1 kez rapor çıkarttık gönderdik 2 kez hastaneye sevk ettiler eğer ne gibi işlemler yaptığınızı yazarsanız biz de Bu kez yapalım da 3 kez hastaneye sevk etmesin . Aynı hastalık olduğu için soruyorum . Hayırlı olsun emekliliğiniz

mehmet b. mrb. bizim süreç çokk uzun sürdü.psikiytriden rapor almak gerçekten sabır istiyor.allah yardımcınız olsun.psikytride ist dan alınan raporla emeklilik onaylandı.

bi polar bozukluk hastasıyım malulen emeklilik için başvurdum 14 ünde kurula gircem hadi hayırlısı..

geçmiş olsun,hangi hastanede kurula gireceksiniz?

OturanBoğa kontrol muayenesinde durdurulan emeklilik için dava açtık,avukat tutamadık nasıl savunma hazırlamalıyız?yardımcı olur musunuz?

67m

Bu o kadar zor bir soru ki. Dilekçe için bir çok parametreye hakim olmak lazım. Bu işi buradan yapmak mümkün değil maalesef. Bence en azından ilk dilekçe aşamasında ZAMANI OLAN VE SİZİ DİNLEYEN bir avukata danışmalısınız.

Merhabalar, bipolar ve uyku apnesi hastasıyım. sağlık kurulu raporum yarın çıkacak. 2007 devlette akademisyen olarak ilk işe girişim var. sonra özelde aralıklı aralıklı çalıştım ve ayrıldım. 367 gün kadar primim yatmış görünüyor sgkda, malulen emekli olma ihtimalim var mıdır, yarın kuruldan ağır engelli raporu çıkarsa ne gibi haklarım var, malulen emekliliğe başvurabilir miyim???

ssometimes

Malülen emekli olmak için en az 1800 pirim günü olmalı. Gelir kriterlerine uyarsanız, 2022 veya bakım aylığına başvuru yapılabilir.

alanınızı bilmemekle beraber serbest işler yapan kişilere ihtiyaç duyulabiliyor. Belki buna yönelmek isteyebilirsiniz

hozgul

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Çevre Yüksek Mühendisiyim. Çok sağolun, selamlar

ssometimes

Güzel de bir mesleğiniz var. Umarım keyifle çalışabileceğiniz bir iş bulursunuz. Selamlar...

Üst Alt