Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığı ve 2003 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

Baybipo

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar, ben sitede yeniyim sağlıklı bilgi almak için buradayım yaklaşık olarak 20 yıldır bipolar hastasıyım 4 farklı ilaç kullanıyorum

özel sektörde çalışıyorum erken emeklilik ve bu hastalık ile ilgili rapor durumlarından yeni haberdar oldum
04/12/2003 sigorta girişim ve 4630 prim ödemem var
bipolar (duygu durum bozukluğu)a engelli raporu veriliyor mu? Eğer veriliyorsa oran yüzde kaç olur tahmini ve ne zaman erken emekli olabilirim?

Teşekkürler herkese

@Baybipo

sakatlık oranı cetveli[FONT=sans-serif]'ne göre tüm hastalıklar/sakatlıklar için tek tek oranlar bulunur ve sonra bu oranlar [/FONT]Balthazar Formülü[FONT=sans-serif]'ne göre toplanır.[/FONT]hastalık durumunuzu için sakatlık oran cetveline bakmanız gerekiyor. ilk sigortalı tarihinizden;
şayet %40-59 oran alırsanız 20 yıl 4400 gün
%60-79 arası oran alırsanız 18 yıl 4000 gün
(80 ve üzeri oran alırsanız 15 yıl 3600 gün prim ödeme şartını tamamlamanız ve 4/a sigorta kolunda iseniz alacağınız raporla vergi indirimide alarak erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla emeklilik için rapor almak istiyosun... Bipolar bozukluğa rapor veriliyor elbette ama en az % 40 rapor alman gerekiyor... Belirttiğin sgk başlama tarihi ve prim günü hesabına göre prim gün sayını doldurmuşsun ancak yılını da doldurman gerekiyor ( 18-20 yıl ) % 40-59 arası alırsan 20 yıl 4400 gün % 60 ve üzeri alırsan 18 yıl 4000 gün'de emekliliği hak etmiş olursun... Işin özeti şöyle; % 40-59 arası alırsan 5 yılın var % 60 ve üzeri alırsan 3 yılın var emekliliğine ( gün primini fazlasıyla doldurmuşsun o yönden rahat ol )

Üst Alt