Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığım mevcut. Eşime hafta sonu nöbet yazmamalarını sağlayabilir miyim?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
bipolar hastasıyım çalışamıyorum eşim çalışıyor çocuğuma ben bakıyorum eşime hafta sonları nöbet yazıyorlar

pskiyatri doktorundan işyerine resmi yazı yazdırabilirmiyim nöbet tutmaması için ne yapmam gerekiyor

bipolar hastasıyım çalışamıyorum çocuğuma bakıyorum eşim çalışıyor ama eşime hafta sonları nöbet yazıyorlar nöbet tutmaması için psikiyatri doktorundan resmi yazı alabilirmiyim

dissosiyatif

Eşiniz devlet memuru mu işçi mi? Başka bir deyişle 657'ye mi, 4857'mi tabi?

@dissosiyatif

İş Kanunun'da işinize yarayacak bir mevzuat bulamadım. Bir de yargı kararlarını taramak lazım. Ancak Başbakanlığın sizin durumunuzu anlatan bir genelgesi var. Sanıyorum ki daha çok 657 sayılı kanuna tabi olanlar için. Fakat yine de işinizi görebilir ikna için. Netice itibariyle eşiniz kamuda görevli. Her durumda durumunuzu gösteren bir rapor almanızda yarar var. Zira bu delil olarak sunulacaktır. Aşağıda bahsettiğim genelgeye ulaşabilirsiniz. Yargı kararları için söz vermemekle beraber fırsatını bulursam bakacağım.

Eşiniz durumu anlatan bir dilekçe yazarak talepte bulunabilir.

2010/2 sayılı Genelge'de: 3 - Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır. (Bkz. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü)

Ayrıca DPB'nın şu mütalaasına da bakabilirsiniz: https://www.google.com.tr/url?sa=t&...2.docx&usg=AFQjCNF2YcSiHwCkw1FDVIewqlNSXSX3EQ

Eşimin hafta sonu nöbet tutmaması için raporu nereye vermeliyiz?

bipolar hastasıyım çalışamıyorum evde çocuğuma bakıyorum eşim üniversite hastanesinde taşeronda işçi olarak çalışıyor lakin hafta sonlarıda nöbet yazıyorlar psikiyatri doktorundan hastanede heyete girip durum bildirir raporu aldım eşimin haftasonu nöbet tutmaması için çocuğuma bakamıyorum raporu kime vermem gerekiyor

dissosiyatif

Durumunuzu anlatır bir yazı ve ekine rapor ile, "eşiniz" çalıştığı kuruma başvuruda bulunmalı...

Bipolar

%40 ruhsal ve zihinsel engelliyim hastalığım bipolar eşim üniversite hastanesinde sekreter olarak çalışıyor hafta sonları nöbet yazılıyor kuruma yazılmaması ıçin durum bildirir raporu verdik 1 çoğumuz var eşim haftasonu nöbette oluyor ben kendime bakamazken çocuğuma hiç bakamıyorum kurum raporumu aldı olmaz demişler eşime bilgisi olan varmı ne yapmam lazım

Çok fazla kurcalarsan zorlarsan işine son verirler bende çalışırken hastalandım rapor aldım yerime başkasını bulacakmışım falan filan karşı çıkınca işime son verdiler böyle bir dünyadayız işte

Üst Alt