Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastası eş için evde bakım maaaşı alınabilir mi?

tutuklukaldim

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
selam ,
bir mahhalleden komşumuz ,
kendisi ssk emeklisi 14.500 emekli maaşı almakta , engelli oğlundan evde bakım maaşı almakta fakat eşi 22 senedir bipolar hastası %40-70 arası rapor çıkıyor eşi için de evde bakım maaşı alabilir mi eşine ?

@tutuklukaldim, Bipolar hastası kişiye verilecek rapor Tam Bağımlı çıkar ise, gelir kriteride uygunsa evde bakım aylığı alınabilir.

3 kişi aile 14.500 emekli maaşı oglunun evde bakım maaşı alıyor eşine de bakım parası alabilirmi ? ben bakmadım kriter olayına

@samedo99,
14500+10125=24625 yapar 3 kişi ye bölündüğün de / 3 = 8,208.33 düşer kriter 14.736
bu hesap üzerinden alabiliyor

10125x 2 =20250+14500=34,750 yapar 2 evde bakım bir emekli maaşı toplam da 34.750 7 3 =11.583 gelir kriteri ise 14.736 bu hesap üzerinden de alabiliyor
ben mi yanlış hesaplıyorum acaba ?

çok teşşekkür ederim , şimdi başka bir sor doğuyor bu arada engelli oglunun bakıcısı babası aliyor bakım parasını
şimdi eşinin de tam baglmlı alırsa kim alacak ona da ama normal de kendisi bakacak bu arada bir düzeltme yapayım aile 4 kişi ilk okula giden bir de kızı var

@tutuklukaldim, Bunada cevap verirsem bu şekilde olunca yine başka sorular doğacak gibi görünüyor.

Sorunuzu gören başka arkadaşlar yardımcı olacaktır. Hayırlı geceler.

@tutuklukaldim,

Evde bakım maaşı hesaplanırken, evde bakım maaşı hesaba katılmaz. Sadece emekli maaşı sayılıyor bu ailenin durumunda. Eşi tam bağımlı rapor alabilirse. Diğer eş hem oğlunun hem eşinin bakıcısı olarak 2 maaş alabilir. Ayrıca 2. Engelli 2 kişi olarak sayılır, yani aile nüfusu 4 değil 5 kişi olarak hesap yapılır.

Bipolar İn tam bağımlı alması çok zor, kaldiki tam bağımlı olması gereken şizofreni lere bile tam bağımlı vermiyorlar. Hiç tam bağımlı bipolar görmedim bu arada.

Evde emekli olunca engelli maaşı veriliyor mu bilmiyorum ama veriliyorsa, bipolar eş evde bakımı alamasada, engelli maaşı alabilir. Gelir kriteriniz tutuyor.

Üst Alt