Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastası olarak engelli raporu alabilir miyim?

Muhammetgltn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola, yaklaşık 10 yıldır bipolar hastasıyım 3-4 yıldır da tedavi görmekteyim. Okuduğum kadarıyla %40 civarında engelli raporu alabiliyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Hangi adımları izlemeliyim ilk olarak doktorumdan almam gereken bir belge var mı bu süreç için yoksa direkt heyete mi çıkmalıyım? Heyet süreci nasıl oluyor? Ehliyet alırken bu rapor bana sıkıntı çıkarır mı yardımcı olabilir misiniz?

Muhammetgltn
Öncelikle tedavi aldığınız hastaneden bipolar tedavisi aldığınıza dair epikiriz alın.sonra rapor vermeye yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna başvuru yapın.gersini onlar yönlendiriyor.
Dip not: Ehliyet için fazla sorun olmaz,ancak yinede hastalığın evresine göre ehliyet alır yada alamaz yada kontrol şartı ile verilebilir./Geçmiş olsun...

Muhammetgltn

Herhangi bir devlet hastanesinden sağlık kurulu'na müracaat edeceksin heyete gireceksin önce polikliniklerde muayene oluyorsun oran alırsan %40 psikiyatriden sağlık kuruluna verdiğin zaman kağıtları heyete yönlendiriyor kullandığın ilaç listesini de sağlık kuruluna veriyorsun ben öyle yapmıştım %40 oran aldım ve ortopedik %7 toplam %44 engelli raporum var

Peki bu süreç hani heyet raporu, engelli olduğuna dair verilen rapora kadar geçen süreç ne kadar sürüyor

Hastaneye göre değişir...
Aynı gün veren var.2 ayda veren var hastane yoğunluğuna göre değişir...

ugur10

Peki bu süreç hani heyet raporu, engelli olduğuna dair verilen rapora kadar geçen süreç ne kadar sürüyor

Muhammetgltn

2 ay kadar bir süre de almıştım ben hastahane yoğunluğuna bağlı tabiki kısa süre yani 1 ay içinde de haber gelebilir

Engelli raporu çıkardım bana okb+bipolardan %64 oran vermişler nasıl oluyor bu zaten bipolara en az %40 vermeleri gerekmiyor mu okb nin oranı nedir bu durumda bilen var mı ?

sokrates tamamen dogru hesaplama okb40bipolar40baltazar formüle göre 64 eder kendinizde programı internetten bulup hesaplayabilirsiniz bide raporunuz süreklimi malum bu hastalıklar nevroz grubuna giriyor eger raporunuzda süre yoksa harika cünkü bu iki hastalıgada genelde süreli rapor veriyorlar birde psikotik bozukluklarda daha kolay malül yapıyorlar

Son düzenleme:
tb2nhf yani ikisine de 40 oran mı vermişler bu durumda birde benim bir sürü hastane yatışım var Manisa da yattım şizofreni teşhisi koydular Dokuz Eylül de yattım şizoaffetif bozukluk teşhisi kondu ilaç raporunu bu hastaneden yazdırıyordum bana okb+bipolar dedi 2 yıl süreli rapor verdi sinirim bozuldu hastane yatış epikrizlerine bakmadılar bile şimdi ne yapayım bu durumda bilemedim birisi akıl versin bu konuda .

sokrates doktorların zırt bırt tanı değiştirmemesi lazımdı cok hastane gezdiyseniz ondanda olur tahmin ettigim gibi raporunuz süreliymiş eger psikotik bozukluk olsaydı rapor oranı biraz daha yüksek olurdu hayırlısı psikotik bozukluklar sizofreni sizoaffektif bozukluk atipik psikoz olabilirdi tanılar hayırlısı artık

tb2nhf benimde canım ona sıkkın bana başka hastanelerden konan teşhisleri bırak bu hastanede de atipik psikoz organik olmayan psikotik bozukluk yazıyordu en son aldığım ilaç raporunda ama nedense bipolar teşhisi kondu .

Sokrates

Hastalığın farklı olabilir ama seni atipik Pskoz ilaçları ile tedavi ediyor onun içinde ilaç reçete sine atipik Psikoz yazmış. Eğer öyle yazmasa sana eczane ilaç vermez

sokrates her muayeneden sonra eczaneden tanının yazdıgı receteyi almak istiyorum diyin ilac alırken eczaneye muhtemelen ilac raporuna ayrı recete yani muayene tanısına ayrı tanı yazmışlardır ben her muyane den sonra kagıt alırım eczaneden genelde hep tanı aynı oluyor aslında bi kez şizofreni tanısı koyarlarsa o tanıyı hic degiştirmiyorlar ankara dışkapı hastanesinde böyle genelde doktorlar birazda hazırcı muayenelerinde bilgisayardan yanlışlık olmasın diye bi önceki doktorun yazdıgı tanıyı yazıyorlar yani kendilerini bilgili doktor görüntüsü vermek amac ben bizzat şahit oldum

tb2nhf benim hastalığım gerçekten psikotik bozukluk bu tanı ile emekliliğe başvuru yapmak bile istemiyorum gencecik bir kız muayene etti güya beni hastane yatış belgelerini yanımda götürdüm bakmadı bile Manisa şizofreni ,Dokuz Eylül şizoaffektif teşhisi koymuştu bana üstelik ne yapsam bilemedim bu durumda acaba Sgk ya gitsem yardımcı olurlar mı ?

sokrates sgk yardımcı olmaz rapora itiraz etmek lazım degmez benim arkadaş malül icin hastanete sevk ediliyor tek cömez doktor bakıyor intördür belki normal prosüdür eskisi gibi degildi en az 3uzman dr bakıyor hastalıgınız cok belirginse tek uzman dr diger doktorlara gerek kalmadan karar veriyor yeni yönetmeliğe göre heyette 3uzman dr olması
şart normalde psikotik bozukluklar daha kolay malül kararı veriliyor ama okb ve bipolarda durum öyle degil ama sizin egm personeli icin malüllükte kolaylık saglarlarmı o belirsiz yani anlayacağınız şizofreni şizoaffektif ve psikozda malüllük icin cok tolarans gösteriyorlar kalıcı hastalık oldugu icin cevremdeki hasta arkadaşlarımdan cok iyi biliyorum

Rapora itiraz edeceğim İl Sağlık Müdürlüğüne gideceğim .

Üst Alt