Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasının borçları vasi atanınca silinir mi?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Bir tanıdığımın bioplar benzeri şizoeffektif bozukluğu var. Raporu yüzde seksen ve ağır özürlü ayriyetten vasi gerekir yazıyor raporunda. Raporu aldıktan sonra bankaya 75 bin lira gibi borç yapmış. Emekli maaşının yarısını bankaya ödemekte her ay. Ama vasi hiç atanmamış. Acaba oğlu vasisi olsa borçları sildirme imkanı varmı. Çünkü engelli raporuna göre akli dengesi bir hayli bozuk bir insan.

Borç devredermi yani. Bu durum başına gelmiş olan varmı acaba.

mehmet_ea

merhaba benim de vasim var borç silinme olmaz hele kiiğ en son cekmiş oldugu 75 bin tl kredi ödenecek cunku o tarıhler de vasi si yok iken vasi atanması ortalama 4 ayı bulur muracaat dan sonra ve en kısa zamanda vasi atanması sart cunku ılerde daha buyuk ıslere kalkısacaktır ben kendımden bılıyorum bende bıpolarım ve donem donem cok para harcama ısteklerı olur basını derde sokar burda vası olması kendısını frenler basını derde sokamaz en basıtı maddı anlamda yoksa onune ımkanı yok gecemez sınız bır bıpoların kolaylıklar dılıyorum sormak ıstedıgınız bır sey olursa ben burdayım sorabılırsınız her zaman saygılarımla

Kardesım bende borc yaptım 15 bın tl babam vasısı aldı ama borc sılınmedı odedı mahkemeye gıttık 3 ay mahkeme surdu basvuru yapıyorsun 3 ay sonra bazende 2 ay oluyo ama pandemır suresı oldugundan 6 gecebılır borc sılınmıyor sen odeceksın ama sen yada baskası vasısı olursa borc acarsa yıne ozaman suc verende oluyo ben kredı cekem dedım vermedıler ama verselerdı odeme yapmıcaktım neden bılıyon mu vasısı ıznı haberlerı olmadıgı ıcın gecmıs olsun

herkez uyanık borç silinirmi yerken iyiydi

Akli dengesi yerinde yoktu harcarken. Aynı seningibiydi

Sıfır kilometre lüks spor araba alacağım kredi çeksem silinir mi..? :cool:

benkım
jackal75
-DORLION-
Arkadaşlar benimde vasi atanma davam var.%80 şizoaffektif hastasıyım.yalnız ağır engelli değilim.eşimle boşanma aşamasındayım.çocuklarım almak istediğim için kendimi bi anda vasi atanmakla kaldım.hastane vasi gerekir demiş.önümüzdeki ay mahkeme var.nasıl bi sonuç çıkar.ayrıca bu durumda var olan ehliyetim iptalmi oluyor.bununla ilgisi varmı.cevap verirseniz sevinirim
Saygılar

kardesım yanlıs anlama ama cocukları alamazsın engellı oldugundan ehlıyetıde ıptal ederler neden dıcen %80 ne demek bılıyon mu %20sı saglam demek ondan aracda kullanamassın yakının olması lazım gecmıs olsun

mehmet_ea
Heyet raporu ve mahkeme kararından sonra kredi çektiyse bu sahız kanunen zaten imza yetkisi olmadıgı icin mukellef olmaz.mahkemeden vasi alınarak aileden birisi tarafından maaşa kesilen ücrete itiraz edecek mahkemeye

Mahkeme kararından sonra borç yapılmışsa(banka kredisi vs.) ödemeye mükellef olunmazmı?

Son düzenleme:
Üst Alt