Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bipolar hastasıyım. 1 yıl askerlik erteleme verildi. Kaç kez verilebilir?
Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. Askerlik yoklaması için önce aile hekimine oradan devlet hastahanesine gittim. Ve 1 yıl erteleme verildi. Kaç kez daha erteleme alırsam muaf olurum? Böle birşey var mı?
dreamfail selamlar hocam. teşhis nasıl kondu acaba muayene ve teşhis süreçlerinden biraz bahseder misin? ben de gittiğimde depresif epizodlar manik depresyon teşhisi koydu doktor. cedrina yazıp gönderdi.
depresyonla mepresyonla alakam yok halbuki benim. her gidişimde farklı doktor çıkıyor karşıma (hastane ismi vermek istemiyorum siteyi zor durumda bırakmamak için) her gittiğimde asistan ve hepsine sil baştan anlatıyorum. zaten 5-10 dakika süren var o sürede anlat anlatabilirsen.
inanmazsınız bazıları dalga bile geçiyor. "takma kafana" diyen psikiyatri doktoru var bu memlekette. tek bildikleri lustral mustral bilmem ne yazıp 5 dakikada başlarından savmak.
benim annem bipolar hastası, bende de aynı belirtiler var. araştırmalarıma göre bipolar anne veya babadan olan çocuklarda genetik bipolar geçme olasılığı varmış. kendimi bildim bileli uç noktada git gelleri olan biriyim. bazen sabah kalktığımda dünyayı sırtımda taşıyacak enerji ve motivasyonla zımba gibi kalkarken, bazen bırak yataktan kalkmayı, nefes bile almaya üşeniyorum, sadece tavanı seyrediyorum. tuvaletim gelip beni sıkıştırmasına rağmen üşengeçlikten kalkamıyorum. Ve bu iki uç noktanın arası iyice sıklaşmaya başladı bende. 10 gün öyle 10 gün böyle. sosyal hayatım, iş hayatım her şeyim yıllardır altüst vaziyette.
Bhtszbdv bana kesin teşhis konulması yılları aldı. 8 sene debresyon-unipolar bozukluk teşhisi konuldu. Bu süre zarfında benimle alay edercesine tavsiye veren doktor oldu. Devlet hastahanesinde şikayetlerimi dikkate almayan doktor oldu. 3 yıl önce özel muayeneye gitme kararı aldık. Uzun görüşmeler sonucu bipolar bozukluk kesin teşhisi konuldu. Bu süre zarfında manik ataklar mı ağır debresyon atakları mı geçirdim diyim yani ağır ataklar geçirdim. Trafiği katlettim, çok beter durumdaydım. Doğru ilaçları yeni yeni bulduk. Şu an ara ara psikoza girsemde artık durumumun bilincindeyim.Bende ortak ilaç olan 450mg cedrina kullanıyorum. Diğer ilaçları söylemeyeceğim. Bende dedemden genetik olarak geçti ama ortaya çıkması için genellikle bir olay tetikler. Bende de böyle oldu. Bipolarlar için antidebresan yazmak çok tehlikeli olabilir. Örneğin bende maniyi tetikliyor. Bu yüzden 1 doktordan muayene olmak ve takip almak çok önemli. Yoksa sürekli ilaç değiştirirsin sürekli yeni yan etki görürsün. Olan sana olur. Sorun olursa bu başlığın altına sorarsan sana cevaplarım. İyi günler. Bu arada saat 5:49 da yazmışsın. Az uyumak atakları tetikler.
dreamfail
Yıllardır uyku düzenim sıfır. anlattıklarının aynısı bende de mevcut. o yazdıkları ilaçlar kalp çarpıntısı yaptı bende ve ölüm korkusu tetikliyor. bu memlekette boşa yaşıyoruz söyleyecek başka bir şey yok. özel muayene imkanın olmasına sevindim. benim maalesef o durumum yok. devlete gidip kendimize dalga geçtiriyoruz anca.