Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım, %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

hhclk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bipolar hastasiyim.Doktorumun tavsiyesi üzerine heyete girip rapor aldım.(%40 süreli 1yıl). 01.06.1995 ssk girişim var ve prim günüm 3572.

Raporu alalı 3ay kadar oldu. 2senedir evdeyim çalışmıyorum.
Engelli raporu ile yaptığım iş başvurularıda şu ana kadar hep olumsuz çıktı.

Artık emeklilik için bir ümit varmı diye araştırmaya karar verdim.
Emeklilik hakkım varmı acaba.

Varsa raporum süreli olduğu için süresiz olmasını mı beklemem lazım. Son olarak eğer emekli olursam maaş düşük mü olur.

Herkese geçmiş olsun
Allah şifalar versin
Allaha emanet olun...

Vergi indiriminden yararlanırsanız 17 yıl 3920 güne tabisiniz. Fakat çalışmıyorsunuz, vergi indirimini alamazsınız diye biliyorum, konunun uzmanı OturanBoğa'ya danışın bu konuyu.

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim
OturanBoğa
Müsait olduğun zaman cevap verebilirmisin

Emekli olabilmem için vergi indirimine tabi olmam gerekiyor
Bunun içinde çalışıyor olmam mı gerekiyor....
Çok saçma yaaaaa
Sorun zaten iş bulamamam....

hhclk

Evet, çalışan statüsünde sigortalı olmanız, hemen vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmanız ve bu hakkı elde etmeniz lazım.

Vergi indirim hakkını elde ettikten sonra prim sayınızın 3920'ye ulaşması şartı kalır. Bunu çalışan statüsünde sigortalı olarak da yapabilirsiniz, isteğe bağlı prim ödeyerek de yapabilirsiniz, askerlik yapmışsanız onu borçlanarak da yapabilirsiniz.

Bipolar hastasıyım. Bu sene ilk kez doktor heyetine girdim ve %40 oranında 1yıl süreli rapor aldım.
Bipolar bozukluğa sürkeli rapor veriliyormu?
Veriliyorsa süreç nasıl oluyor?
OturanBoğa
Bilgi için teşekkürler...
Allaha emanet olun...

hhclk

Psikiyatrik hastalıklarda genelde süreli rapor verilir. Ama süreli de verilse vergi indirimi sürekli verilebilir. Ve vergi indirimi süreli de olsa emekliliğe başvurmaya engel değildir

vergi indirimi 1 yıl süreli olursa emekli olunabiliyor mu gün sayısı tam ise?

ankaref

Olursunuz, ancak rapor bitiminden önce raporunuzu yenilemeniz gerekir.

OturanBoğa

Merhaba 3 yildir bipolar teshisim var hayatim berbat durumda borc batagindayim

Rexapin zypra ve depakin kullandim ama kisa sure normale dönunce ilaclari hep birakdim TOPLUM SAGLIGI MERKEZINE basvurdum cunki devlet hastanesinde surekli dokdor deyosiyor.baska ilaclarda yazdilar anti depresan bagimlilikla ilgili...EKPSS basvurmak istiyorum veya sigortam dol7nca emeklilik nasil bir yol izlemeliyim bi şansim varmi
OturanBoğa tesekir ederim

Üst Alt