Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. Çok kilo aldım..?

b1989

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Ben Bipolar Hastasiyim.Xeplion 100 mg ve Risperdal 4 mg kullaniyorum ilac olarak.Cok sukur iyiyim ama sadece iki seyden sikayetciyim bazen cok sinirleniyorum digeride 73 kiloyum.ilaclardan dolayi cok asiri kilo aldim.sadece 1 yil icerisinde 15 kilo aldim.ve veremedim.pek fazla disari cikmiyorum.bazen kaygilarim oluyor ve ozguven eksikligim var galiba.cunki disari cikmayi sevmiyorum mecbur kaldikca cikiyorum.gercekten zor bir durum.cok kilo alinca bir umutsuzluga kapildim ne yapacagimida bilemedim.ne yapmaliyim sizce? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Tesekur ederim.

Xeplion çok iyi bir ilaç ama ilk 6 ay türlü türlü yan etkileri var. Sinirlenmek, anksiyete, heyecanlanınca titreme, aşırı hareketlilik benim yaşadıklarım.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet Xeplion cok iyi bir ilac.ben 150 mg kullaniyordum daha once ama Doktorum bana asiri sinirlilik yaptigini soyledi ve 100 mg`a indirdi.yine sinirleniyorum ama fazla degil.sadece cok kilo yapti.onun disinda bana farkli bir yan etkisi olmadi.

Kilo almaya gelince, ben 1 senedir kullanıyorum Xeplion, hep ayni kilodayim. Tavsiyem, günde en az 1 saat yürüyüş yap, doyana kadar yemek yemyae. Xeplion çok hareketizsen kilo yapar.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilaçlar yüzünden hep lanet olsun

evet dogru hareketsizlikten oldu galiba.o zaman kilo yapmiyormu? Doktor da bana soylemisti aslinda kilo yapmaz diye.ben nedense inanasim gelmiyor.yada soyle bir psikolojiyle yasiyorum.bu ilac kilo yapiyor diye.yuruyus yapamiyorum ama bazen disari ciktigim zamanlarda 3 bin veya 5 bin adim yuruyorum.artik doyana kadar yemeyecegim o zaman.

evet ya hep ilaclar yuzunden.

Ben de bir dönem hareketsizdim. İşe arabayla gidip geliyordum. Sadece 3 kilo almama rağmen vücudum aşırı sarkmıştı. İşe yürüyerek gidip gelmeye başladığımdan beri aldığım 3 kiloyu verdim ve vücudum eskisinden daha sıkı oldu. Yürüyüş çok etkiliyor. Bence kendinize günlük hedef belirleyin. Ben şimdi günde en az 12 bin adım yürüyorum ve kilo sorunum yok.

Dogru diyorsunuz.Doktor da Haftada 3 kez 45 Dakikalik yuruyus onermisti.ama Disari cikmayi sevmedigim icin yapamamistim.dediginiz gibi bir hedef belirlersem yapabilirim.

xeplion çok iyi bir ilaç ancak kilo aldırma olasılığı var her antipiskotik ilaç gibi.
spor yapmalı ve az yemeleyiz.
bende xeplion kullanıyorum

Ben de akineton ve risperdal kullanıyorum.İlaçlara başladığımda 82 kiloydum şuan 111 kiloyum aynı şekilde ben de dışarıya çıkmıyorum ilaç kullanmadan önce günümün büyük bir bölümünü dışarda geçirirdim şimdi ise kendimi dışarı atmak için aşırı efor sarfediyorum.

Ben ilaç kullanmadığım zaman hayvan gibi yemek yerdim ama acaip hareketliydi kilo almıyorum,ilaçlar kesinlikle kilo aldırıyor buda çok ciddi sorun şeker yağlanma hepsi basliyor

Ben ilaçlara başlamadan önce 54 kg idim şimdi 78 kg yum. Boyuma göre normal sayılabilecek bir kilo, açıkçası şikayetçi değilim. Zayıflıktan nefret ediyorum.

Üst Alt