Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. Emeklilik şartlarım nedir?

Ykaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bipolar hastasıyım.38 yaşındayım son 11 yıldır sürekli ılaç kullanıyorum.3 buçuk yıldır çalışamıyorum,sigortam 2225 gün malulen emekli olabilirmiyim bilgi verirmisiniz nasıl bir yol izlemeliyim( gün geçtikçe kötüye gidiyorum, )
Teşekkürler

İyi akşamlar arkadaşlar Anksiyete bozukluğundan heyette oran alan varmı bir yıla yakındır ilaç kullanıyorum Cedrina 50 mg %48Engelli raporum var,F.41.8 kronofobi dar alwnda , asansörde ,toplu taşıma araçlarında bunaltı geliyor duramıyorum emar cihazı ne giremiyorum Psikatriden oran ala bilirmiyim.Tesekkurler

Ykaya
11 yıldır tedavi gördüğünüz hastaneden '' epikriz '' alın. Ardından Engelli raporu verme yetkisi olan bir hastaneye başvurun. Sonra Psikyatr doktoru size zarfın içinde bir yazı vermesi gerekecek. Bu yazıyı engelli raporu başvurunuzda muayene olduğunuz doktor isteyecektir.
Sonra belki kişilik testi uygularlar. 500 tane soruya cevap veriyorsunuz bı testte.
Muayene olunca ve gerekli evrakları rapor bölümüne teslim edince '' heyet günü '' nü bekliyorsunuz.
Heyet gününde de sonucu açıklıyorlar.
Ben de 13 senedir tedavi görüyorum ( bipolar ve psikopati teşhisi ) ile. ,
Muhtemelen 40 oranında rapor alırsınız.
Sonra bu raporu SGK'ya götürüp teslim ediyorsunuz.
Yaklaşık 5 ay civarında onayınız gelir.
Sonra da hizmet süresi, prim günü , yaş kriterlerine uygun iseniz emekli olursunuz.

Arkadaşlaer bnde bipolarım konuyla alakası yok ama lütfen hakkınızı helal edin bir şey sorucm doğru mu bilmiyorum 1800 gün doldu mu bipolar olan hasta emekli olur diyorlar doğru mudur bu bunun yaş şartı var mıdır birde 🙏☺️

benkım çok teşekkür ediyorum yani 10 yıl çalışıp öyle emwki oluncak dimi

Üst Alt