Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. Kafam sürekli bulanık. Ne yapabilirim?

neoplis

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar ben 10 yıldır Bipolar HastasIyım. İlk 3 yıl ilaç kullandıgım için 60 kg alınca ilaçları bıraktım. Ama hastalıgımı biliyorum ben Bipolarım. Benim son 2 senedir beynim durmuş gibiyim. İnanın bankada ne kadar param var onu bile bazen hesaplayamıyorum. Zihnim hep bulanık ve çalışmıyor gibi oluyor. Benimle aynı durumda olan var mı ?

Bende günlük gerekli ve rutin işlerimde bir saat önceyi unutuyorum ancak beş yıl önceki saçma sapan mevzuları sanki dünmüş gibi hatırlıyor bir türlü unutamıyorum.

Bipolarlıkta iyi bir gelişim gösterirsen ilaçlar bırakılabilir. Bir ihtimal var. Ama sen dr değiştirebilirdin, dr u na karşı ciddi bir durum sunup ilaç değişimi yaptırabilirdin. Ama kaçtın ve aradan 10 yıl geçmiş halen sorunlarım var diyorsun. Önce tedavi olmalısın.
Bu arada bende 45 kilo aldım ve dr değiştirdim. Bu süre zarfında 3 kez ilaç bıraktım. Ama her seferinde daha kötü halde ilaca başlarım. Eskiden 2.5mg rexapin içiyordum uyumak için şimdi 10mg rexapin + 300mg Cedrina. Lütfen dr a başvur ki belki şimdiye ilaçlarını bırakıyor olabilecektin bence.

neoplis
Geçmiş olsun. Pandemi süreci çok kişinin psikolojisi bozuldu. İkincil hastalık olarak çıktı. Zaten hassas olan siz de gizli depresyondasiniz ilaçla düzelmez direkt. Psikolog desteği ve hobi bulun ugrasiniz olsun kendinize telkinde bulunun. Fazlasıyla ben de yaşadım oluyor bazı dönemler süreç olduğunu düşün

neoplis aynı durumdayız hepimiz emin ol ama sende haklısın o ilaçları lütfen kafana göre bırakma psikiyatri doktorunu değiştir yada ilaçlar ağır gelebilir çok geçmiş olsun ilaçlar belki düzeltmez bizleri ama en azından normal hayatta kalmamız için sebeb.

Sizinde kafanızın çalışmayıp durdugu oluyor mu ? Bakın ben kendi durumumdan şöyle bi örnek vereyim. Dün sabah yumurta kavuracaktım , tavayı ocaga koydum acaba diyorum tavaya önce yumurta kırılıp sonra mı yag dökülüyordu yoksa yag önce mi katılıyordu diye düşündüm . Zihnim çok bulanık

neoplis inan ki bende sana şöyle söyleyeyim mesela canım portakal suyu çekti diyorum ki gidip hemen yapayım mutfağa tabi gittim diyelim odamdan çıkıp ne yapçaktım ben deyip çok alakasız bişey atıyorum çekirdek alıp geliyorum ama sonra odama döndüğümde aaa bn portakal suyu içmicekmiydim deyip so radan tamamen unuyorum yada yemek yemeği unuttuyom mesela çok sık sık

Üst Alt