Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ile aşkın geçmişle ilişkisi

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar geçen gün araştırma yaparken bir makaleye denk geldim ve aşk hastalığı erotomani belirtilerini okudum birebir bana uyuyordu.

Mesela bacaklarda dermansızlık bende de olmuştu 100 metre zor yürüyordum.Aşk hastalığının bir manik sürece benzediği hatta öyle olduğu söyleniyor.Ve aşk hastalığı yani kara sevda dediğimiz rahatsızlık çocukluk döneminde karşı cinse karşı olumsuz deneyimlerin ve bir kaç nedenin daha sonucu olduğundan bahsediliyor.

Benim de geçmişte hep olumsuz deneyimlerim oldu ve ilkokuldan beri 3 senede bir birine aşık olup öğrencilik hayatımı mahvediyordum. Şimdi de kariyersel anlamda da pek iç açıcı yerlerde değilim.Bu aşk hastalığı süreci bipolar, borderline, psikoz gibi hastalıkların da uzantısı olabiliyormuş.Ben bunun ikisini nasıl ayırdedebilirim.

Sizinde çocukluk döneminizde karşı cinse karşı olumsuz deneyimleriniz oldu mu?Ayrıca yeni bir doktora gidiyorum ve doktorum hem anti depresan hem de uyarıcı yani dikkat eksikliği ilacı verdi(Prozac ve ritalin) koruyucu bir ilaç da vermedi hatta bir önceki tedavimdeki lityumu kesti.1 aydan fazla süredir kullanıyorum ama bende mani denilen bir tablo görünmüyor.Haliyle ben bipolar değil de aşk hastalığına yakalanmış bir zede miyim düşüncesi aklımı meşgul ediyor siz ne düşünüyorsunuz?

bence yanlış düşünüyorsun ..

hayatın içinden cinselliği çıkarsan da bir anlamı var ,tamamen anlamsız olmuyor ,şu anda çalıştığım işyerinde hemen herkes hergün cinsellikten bahsediyor. diyeceksin ki ben aşktan bahsediyorum cinsellikten değil? (öylemi?) öyleyse aslında öyle birşey yok çünkü temelinde cinsellik var bu işin ,sen söylüyorsun karşı CİNSE ilgi duymak aşık olmak felan..

yani işin temelinde cinsellik var ,amaç bu.

ancak cinsellik hiç olmasada biçok değer yargıları, görgü kuralları , yasal yükümlülükler ,sevgi saygı bunlar hala geçerli ...

sadece bir katılık , bir soğukluk var ama buna karşın bazı araçları kullanabilirseniz bunu fırsatada çevirmek mümkün ..
mesela

*işlerinizi yavaş yapın ama bilerek yavaş hareket edin fakat dikkatli olun.
* çok çalışmaya ve düzenli çalışmaya özen gösterin.
* kendinize vakit ayırın (sevdiğiniz ve meşru olan bazı şeyleri aşırıya kaçmadan yapın )
* kitap okuyun
vs.

Evet yadsımıyorum cinsellikte buna dahil ama ben hep evlenmeyi hayal ediyordum ki bu en sağlıksız birliktelik olur ve sonu boşanmak olur.Şimdi benim öğrenmek istediğim böyle bir hastalık var bu bipoların mani sürecinin devamı niteliğinde olabiliyor ve tek başına da rahatsızlık olarak kabul ediliyor soruma gelince ben bunun ikisini nasıl ayırtedebilirim.

Aşk birini çok fazla arzulamaktır nefisle alakalı bir mesele sanırım .Ne demiş Sigmund Freud Aşk yoktur libido vardır demiş bir bildiği var herhalde .

Evet arzulamak ama bununla sınırlı değil.İnsanı hasta edebiliyor,geleceğine yeni bir şekil kazandırabiliyor tabii bu genelde olumsuz sonuçlanıyor.''İşe yaramaz çocuk,sen adam olmazsın'' deniyor oysa adam çocukluk döneminde bir takım negatif deneyimler yaşamış bu da onu hasta ,akademik hayatını yerle bir etmiş.

İnsanı hasta eden genel de keşkeler ..Aşk konusunda da öyle olabilir keşke şöyle yapsaydım keşke böyle yapsaydım keşke keşke derken bir bakmışsın saplantı olmuş olay tabii benim ki varsayım başıma bu tür bir şey gelmişti o yüzden herkesin yaşadığı farklıdır. Ama gerçekten birine olduğundan ya da hak ettiğinden fazla anlam yükleme olayı aşk bence.

sigmund freud bildiğim kadarıyla 7 dil biliyordu ben se şurda 3-4 tane zor biliyorum şu an aslında 3 tane çünkü kullandıklarım 3 tane neyse o benden daha önde şu anda ondan yorum yapmam doğru olmaz.

bence cinselliğin kuralları var yada kendinizin en azından kuralları olmalı. ama kesinlikle benim tecrübelerime göre aşk diye bişey yok hepsi cinsellik.

buda öyle kolay bişey değil ,cinselliğe açılan kapı min 8 ayı bulmalı yani 8 ay bir tanıma süreci belki daha uzun bir süre geçmeden bu doğru değil. kendinizi geçmişle sürekli ilişkilendirmeyin çünkü o şöyle oldu bu böyle oldu derken şu anki yaşamın geçmekte olduğunun farkına varmaz ve tat alamazsınız ,ondan geçen geçti diye bakacaksınız.

akademiye gelince, bence bir bariyer yok bu öyle gelişigüzel yazmış olduğunuza göre de akademik çalışmalar hakkında bir ön öğrenmeniz yok sanıyorum. ben şu anda makale yazmaktayım daha doğrusu önce okuyorum ama yazdığım bir makale 2 aya yakındır hakem denetiminde umuyorum kabul alırım ..

ancak bir bariyer yok aslında önce bir bilgi birikiminz olacak sonra yorum yapmayı öğrenecek üretkenliğinizi de katarak ortaya bir eser çıkarmaya çalışacaksınız olan bu.

neyse farklı bir soru görürsem cevaplarım muhtemelen

ahmet22 Tam olarak neyi anlatmaya çalıştığınızı anlayamıyorum cümleleriniz bağlantısız kopuk kopuk bu rahatsızlığınızın verdiği bir sorun sanırım.Sürekli çalışmakta olduğunuzu ve ürettiğinizi söylüyorsunuz.Aynı anda iki üniversite okuyabiliyorsunuz.Kusura bakmayın ama bunlar normal durumlar değil rahatsızlığınız neydi?

hayır ben ne söylediğimin farkındayım nerde söylemişim aynı anda iki üniversite okuyorum diye?

herşeyi hastalık veya hastalıkla ilişkilendirerek bağlantılamak olarak görüyorsanız o sizin probleminiz.

niye uyaracaksınız ki ortada yapılmış bir yanlışlık mı var , sizi ben anlıyamıyorum doğrusu (?)

Son düzenleme:
ahmet22 Sizde dikkat eksikliği hakim.Bende de dikkat eksikliği var ve ben bunun için ilaç kullanıyorum.Eğer siz de doğru tedaviyi alırsanız daha yaratıcı,etkili ve isabetli makaleler yazabilirsiniz diye uyardım bir hata yaptığınız için değil.Yalnızca yardım etmek istedim hepsi bu.

bence ben gayet dikkkatliyim, hem ne gibi dikkatsizliğimi gördünüz bi söylerseniz.

açıkçası şu an sizin hakkınızda düşündüüm şey şu

bence doktorunuz fazla ilaç yazmış , doktorunuzun hastalığınız nedeniyle fazla ilaç kullandırıyor olması elbette ihtimaldir ancak ben olsam doktorumdan ilacı azaltmasını rica ederdim çünkü dikkatsizliğinize ek olarak ben üzerinizde muhakeme yapamama durumunu fazlasıyla görüyorum.

mesela kompleks cümleleri ayırtedemiyorsunuz , zor yargıları yorumlayamıyorsunuz (doğru mudur?)

valla ben şu anda bir şirkette ingilizce dil bilgisi gerektiren bir işte çalışıyorum ve iş gereği zaten dikkatli olmak zorundayım

neyse , ben şu an durumumdan memnunum ve çevrmdekilerde memnun inşallah yükselerek devm edecektir.

yardımcı olabileceğim bişey olursa açıkça beyan ettiğiniz takdirde yardımcı olurum

.............

bazı faydalı bilgileri şu başlığa yazmıştım okursanız yararlı olacağını düşünüyrum

https://www.engelliler.biz/forum/ca...iye-ragmen-ogretmenligi-yapabilen-var-mi.html

ahmet22 Yeni doktorum bipolar tedavisi ilaçlarının hepsini kesti.Ben anti depresan ve dikkat eksikliği ilacı kullanıyorum hepsi bu.Bu şartlarda verimli çalışabilmeniz olanaksız.Yazılarınızdaki tutarsızlık sizin pek çok defa yalana başvurduğunuzu gösteriyor.Bir işverenin bu zaafı tolere edebileceğine inanmıyorum.Dolayısıyla aslında çalışmadığınız kanısı biraz fazla ağır basıyor.Aynı anda bunca şeyin altından kalkabilmenizi biraz insan üstü buldum.Umarım iyi yerlere gelirsiniz hayatta başarılar.

sizde olmayan şeylere inanmak var (fallacy) . tamam siz kendi inanığınız şekilde yaşayın madem çok güzel yaşadığınızı düşünüyorsanız herşey güllük gülistanlık ise ben aradan çekileyim.

muhtemelen szinle bu başlıkta daha fazla vakit kaybetmyeceğim by by

ahmet22 Çalışmıyorum şuan çünkü iş bulamıyorum hayatımda her şey güllük gülistanlık da değil.Hastalığım zamanın ne kadar değerli olduğunu anlattı bana.Çünkü,istesem de telafi edemeyeceğim kayıplarım oldu.Normalde biri ile gereksiz bir konuda tartışmak adetim değildir ama hitap şekliniz buna zemin hazırlıyor farkında değilsiniz.Ben yine de alttan alacağım ve bu diyaloğa son vereceğim.İyi temennilerim sizinle.

Üst Alt