Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar mıyım şizofren miyim nasıl anlaşılır?

zafer_bjk_1903

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben psikoza girdim kaç kere ilaç kullanmadığım dönemlerde giriyorum

hastanede yattım 2 hafta çıkarken atipik psikoz tanısı koydukları yazıyordu

biri konuşurken mesaj verme olayını hep yaşıyorum bana mesaj veriyor sanıyorum konuşan yada birisi birine laf anlatırken beni ima ediyor zannediyorum

tv de cumhurbaşkanı konuşurken bile benimle ilgili konuşuyor zannediyordum

dışardaki korna sesini bile bana çalıyor diye algılıyordum,sayılara taktım sayılardan bile anlam çıkartıyordum tek yada çift olması benim için anlam ifade ediyordu yani yaşadığım her olay kafamda bişeylerle ilgiliydi bi yüz ifadesi bile çok şey ifade ediyordu benim için

başımdan platonik bi aşk geçti bi kız bi şekilde gelip gidiyordu çalıştığım yere

benim olay böyle başladı kızla hiç bi samimiyetimiz olmamasına rağmen ben her hareketini her bakışını bana pas veriyor gibi anladım sonunda dava etti beni mesaj filan attığım için

şuan doktor bana bipolarsın dedi bipolarlar psikoza girebilir dedi

acaba bu şizofrenliğe mi giriyor yoksa bipolarlığa mı

aynı şekilde bazen çok mutlu oluyorum herşeyi yapasım geliyor ama bazı zamanlar hiç mutlu değilim hiçbişey yapasım gelmiyor yoksa hem bipolar hem şizofren miyim ikisi birden mi var ben de

bilgi verebilir misiniz

2 sinin de 1 birinden farkı yok. 2 si de kötü hastalık.

Şizofrenide bu saydığınız belirtiler oldukca yaygındır, özellikle "referans hezeyan",sizde söylüyorsunuz, bunlar sizde var,
Ancak siz bunların farkındasınız,şizofreni hastası olan birine bunların geçek olmadığını zor kabullendirirsiniz, eğer hayal ürünü olduğunu kabul ediyorsa, Hafif semtomlar gösteren şizofreni başlangıcı olabilir,tanı şizofreni olarak gecer,

Psikiyatride tanı koymak kolay değildir,kafadan savma tanı koyup yollarlar o ayrı, gercek tanı için hekimin sizi bayağı bir gözlemlemesi gerekir,

Yukarıda saydığınız şikayetler şizofrenide görülebileceği gibi,"bipolar bozukluk da"mani döneminde'de görülebilir,"Organik olmayan psikoz "akut alevlenmelerde de,görülebilir,"şizoaffektif"de de görülebilir,

Buradan anca varsayımlarla konuşuruz,

Gercek tanıyı bulmak için hekiminle düzenli görüşmen gerekir...

Bana insanların sürekli olarak baktıklarını sanıyorum. Bunun nedeni "ASPERGER SENDROMU" mu dur?

(Tanıdığım-ve tanımadığım insanlarda dahil buna)

ayDÜNYAvazo

Sosyal "anksiyete" bozukluk,buna benziyor,
Asperger sendromu, eşlik eden "sosyal anksiyete"

Psikiyatri hastalıkları birbirine benzer belirtiler verebilir, kendine tanı bulmak yerine iyi bir hekim ve iyi bir tedavi şekli önmsenmeli...

Bipolarların psikoz benzeri semptomlar gösterdiği doğrudur. Psikoz isen de ileri derecede değilsin gibi, bu durumlarda gerçeklik algısını tamamen kaybetmiş hastalar olabiliyor, senin gibi 2 hafta değil 2 ay falan yatıyor bu hastalar.

10 dakikada karar verilebilecek hastalıklar değil bu hastalıklar, bu şekilde tanı verilirse sonu ağır noktalara gidebiliyor.

Üst Alt