Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar, MS ve Avasküler Nekroz için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

gokhancss

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar, bu forumdaki ilk mesajım.

Ben 5 yıldır bipolar(çift kutuplu) depresyon hastasıyım. Tedavi görüyorum.
Neyse bu süre zarfında MS hastalığım teşhis edildi. Bedensel bir engel yok ama sıcak, soğuk, uyuşukluk, yorgunluk gibi belirtilerini yaşıyorum.
MS tedavisi sırasında 5 gün her gün 1gr olacak şekilde kortizon aldım. 7 ay sonra sol kalçamda ağrı başladı. MR çekildi 2 ayak femur başlarında Avasküler nekroz teşhis edildi, soldaki daha ileri seviyde. Neyse, sol kalçamdan kanlandırma ameliyatı oldum ama bana sadece zaman kazandırdı. Otobüse binerken, inerken ayaklarım acıyor, çok sık olmasa da düşüyorum takılıp toparlayamıyorum. Zaten doktor sol taraf ağrısı artarsa protezden başka çare yok dedi.

Ben bilgisayar işi yapıyorum. Masa başı yani, işe otobüsle gidip geliyorum. Belli yürüme mesafeleri oluyor. Ama çalışmaya çalışıyorum.

Esas konuya geleyim, ben bu hastalıklardan % kaç özürlü alabilirim? Ben bunu çalıştığım yerde sigortamda, vergi inidiriminde, emeklilik vs.. yerlerde kullanmayı düşünüyorum eğer koşullar bende var ise. Ne dersiniz?

Avasküler Nekroz için, hareket kısıtlılığına göre oran veriliyor. % 40 alanda var, % 28 alanda.. Durumunuza bağlı yüzde kaç oran alabileceğiniz..

Multiple Skleroz (MS):
Fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılır..

Bipolar için alabileceğiniz oranlar;

a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

Yanıtınız için teşekkürler, forumda bayağı deneyimlisiniz, sizce böyle bir durumda % kaç alırım? Bir tahminden mahrum etmeyin lütfen :)

Sizin durumunuz için tahminde bulunmak zor malesef.. Sakatlık oranı cetvelinde net olarak oran belirtilmiş olsaydı MS ve Avasküler Nekroz için, kaba taslak bir tahmin ve hesaplama yapabilirdik yine.. Bipolardan alınabilecek oranlar belli zaten.. Diğer hastalıklarınız için % 1'den % 100'e kadar önü var.. Durumunuza, hastalığın sizde yarattığı etkiye bağlı herşey.. Ayrıca kalça protezi ameliyatı olmanız gerekirsede değişir bu oranlar.. Çooook karışık bir durum şuan için.. Yani ne kadar tahmin yürütürsem yürüteyim tutturamam..:)

Kurul Formuna bakar mısınz?

Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıda http://www.cancilar.net/rapor.jpg adresinde kurul başvuru formunun bir kısmı var.
Üzeride de psikiyatri için ; "anksiyete bozukluğu, tedavi ile kısmen düzelen" yazıyor. Ne çıkar bunlardan %40 alınabilir m?
:confused:

D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu,
fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum
bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50

Rapor Başvuru Tipi ve Vergi İndirimi

Merhaba arkadaşlar,

Benim 2 kalçamda Avaskülar Nekroz var. Sol kalça kötü, baaton kullanıyorum.
Bipolar Tip 2 Hastalığım var.
Yorgunluk, kas ağrıması dışında bir engel yaratmayan MS hastalığım var. Tabi dönem dönem atak geçirebiliyorum.

Ben iş yerimde hem özürlü statüsünde çalışan olması için hem de maaşımı artıracak vergi indirimi istiyordum.
Bu yüzden hastaneye başvurdum. Bana "ne için" dediklerinde "iş için" dedim. Bu durumda vergi indirimi alamıyor muyum? 6 martta heyet var.

Ayrıca raporda şunlar yazılı;
Ortopedi : Alt bilmem ne sistemi %12 Üst bilmem ne sistemi %20.
Psikiyatri : Tedavi ile kısmen düzelen anksiyete bozukluğu.
Nöroloji : Atak geçirdi gözden vs.. bir şeyler yazmış.

Şimdi ben % kaç alırım sizce ve başvuru yenilememe gerek var mı?
Ben bilmiyordum böyle bir ayrım olduğunu o yüzden iş için dedim.

Tüm hastalıklarınız için % 20 ve % 12 oran mı verildi sadece..? Anksiyete bozukluk için [FONT='inherit']"Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25"[/FONT] oran verilmiş olması lazım.. Nöroloji'de oran vermiş olmalıydı.. Eksik bilgi veriyorsunuz.. Raporunuzda yazan tüm yüzdeleri buraya yazarsanız hesaplayabiliriz.. Nöroloji yüzde kaç vermiş bilmek lazım..

Verdiğiniz bilgilere göre hesaplayacak olursak, 25+20+12=% 47 sonuç çıkar.. Anksiyete bozukluğunuda hesaba katarsak böyle, katmazsak, % 34'de kalırsınız..

Bu aldığınız rapor ile vergi indirimi başvurusunda bulunabilirsiniz.. % 40 altında olmaması şartıyla tabii.. Birde ek bilgi olarak şu konuyu okuyunuz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...ndirimine-basvurabilir-miyim.html#post1117094

Üst Alt