Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar okul öncesi öğretmeni olarak KPSS/EKPSS ile atanmak hakkında

mesecina

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
bipolar 2 teşhişim var ve yaklaşık 6 yıldır tedavi görüyorum. Alanım okul öncesi öğretmenliği kpss ile atanmak isterken bipolar bozukluğun engel sayılabileceğini birkaç ay önce öğrendim ve ne yapacağımı bilmediğim için depresif günlerim başlamış oldu. Kpss ile atanmam ne kadar mümkün bilemiyorum. Ekpss için rapor çıkartmak istesem raporun %40dan daha az olma ihtimalinde raporun yoluma engel olmasından endişeliyim. Bipolar + okul öncesi öğretmeni olup (farklı branş da olabilir) normal kpss ile atanmış olan var mıdır aranızda?
Ya da bu teşhişle ekpss ile öğretmen olarakveya sıradan bi memur olarak atanmak ne kadar mümkündür? Biri aydınlatabilirse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Güzel bir soru. Keşke deneyimi olan yazsa

Normal şekilde çalışmana engel teşkil etmiyorsa sorun olmaz. Normal kpss sınavına girebilirsin. Rapor istersen başvurabilirsin. Ekpss ile memur ya da hizmetli olarak atanabilirsin. Öğretmen alımları oluyor yani atanma ihtimalin var.

Hocam merhabalar, bende bipolar ım ve okul öncesi öğretmenliğinden yeni mezun oldum. Bu yıl kpss ye gireceğim. Bende bu hastalığın atamada engel olacağını duydum. Acaba siz atanabildiniz mi? Sıkıntı çıktı mı acaba?

Bipolar_öğretmen; mesecina

Ben de Şizofreni hastasıyım. Düz memur olarak bir okulda çalışıyorum. 12 yıl oldu atanalı. 46 yaşım. Eğitim Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunuyum.

Ben Öğretmenliği tercih etmedim. Seçimimi arada sorgularım ama kısmet işte der geçerim.(Acaba öğretmen olsam nasıl olurdu?)

Bana, %40 üzeri bir rapor alıp EKPSS ile normal memur olmak daha cazip geldi. KPSS'de atanacak puanı almam mümkün değil. EKPSS'de, öğretmen olabilir raporu almak önüme engel olabilir diye bu yolu tercih ettim. Öğretmenle düz memur arası fazla bir fark yok maaşta: Sadece ek ders alamıyorum. Onu da kabullendim şahsen.

İlerleyen yıllarda, uzun vadede, Açıköğretim bölümü açılırsa PDR okuyup Rehber Öğretmen olarak atanmak fikri aklımda ama şuan için Açıköğretim PDR bölümü yok malesef.

Öğretmen olur raporunu alsanız bile; Öğrenci velileri, İdare hastalığınızdan ötürü size zorluk çıkarabilir. Göz önünde bulundurun derim bu ihtimali.

Bol şanslar..

Üst Alt