Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olarak hangi psikotik özellikler yaşıyorsunuz?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
117
Ben bazen donup kalıyorum olduğum yerde sonra tüm cisimler bana doğru uçuyor. Geceleri birisi omzumu dürtüyor. Garip tatlar alıyorum. Size olan şeyler neler?

Biri beni takip ediyor sanki hep birde sese karşı hiç tahammülüm yok ses duysam çok korkuyorum ani bi ses küçük olması bile yetiyor

Sürekli ensemde birileri varmış gibi dolaşıyorum bazen hakkımda konuşuyorlar gibi de geliyor

Hakkımda konuşuyorlar gibi gelmesi alınganlık mı yoksa şüphecilik mi ?

sokrates bilemedim ki şüphecilik olsa gerek sesleri dışarıdan duymuyorum içimden geliyor beynim üretiyor sanki tam emin olamıyorum..

Televizyon yada radyo ile konuşan oldu mu hiç?

Born2die konuşmak değilde tv de senden bahsedildiğini sandığın oldu mu ?

Sokrates, sanrıdan öte bişeydi yaşadığım o an için çok gerçekçiydi, bir kaç gün uyuyamadığım bir dönemdi. Sizce ben şizofren miyim?

Bipolar mani döneminde kendini üstün önemli biri gibi gören öyle sanan oldu mu ? Nedir sizce sebebi neden olur ?

sokrates

ben şizoda sandım mehdi sandım kendimi. cinler gün yüzüne çıkmaya başlamıştı bende artık %90 herkesi cin olarak görüyodum. sonra işte çalışırken 4lü bi grup vardı bi abi bişeyler anlatıyodu. mehdi gelecek falan demişti mhbt ederken. bende direk üstüme alınmıştım :) sonuçta cinler ve bana mesaj veriyolardı yani. nasıl denk geldi bilmiyorum ama mehdi mhbti yaptı.(bak gene şüphelendim hee :D hayatımda bikere mehdiyi duydum oda o an kesin cinsiniz ullaaan :D ) bende mehdiyim sandım. fena kafalar yaşadım. sonra bekledim cinler gitsin diye yılbaşında gitçekler diye mesaj aldım gitmediler. dedim belki doğum günümde sürpriz yapcaklar. yok gitmiyolar. ondan sonra eve kapandım ve işkence başladı işte.

Bide mesela hayal vardır. mesela film yazarsın kafadan uzaylılar dünyaya gelmiştir sonsuz gücü herşeyi bulmuşlardır avatar filmine benzer. uç hayallerdir bunlar. insanlardan da beni seçerler lider olarak . mesela çok hayvansever olduğum için :) veya benim ülkemi ne bileyim :) ama bu bi hayaldir ve beyinde olur biter öyle bişey sanmam asla kendimi :) ama inançlı biriyken ne düşünceğime bile sınır koyuyorum. yinede sırf meraktan film yazıyorum ama sınırlı şeyler...

@Limooon Benim düşüncem şu ; Bir şeyi çok düşünür kafaya takarsak o şey zamanla saplantı haline geliyor bizde ve düşündüğümüz şey bizim gerçeğimize dönüşüyor daha doğrusu öyle sanıyoruz . Mesela örnek vermek gerekirse Tanrı konusunu çok düşünüp kafaya takarsak beynimizin bize kutsal bir yafta yakıştırması ve kendimizi o kişi zannetmemiz gibi yanlışta düşünüyor olabilirim tabii konunun uzmanı değilim sonuçta sen ne dersin .

sokrates bilmiyorum ben Tanrı konusunu düşündüğüm için olmadı bunlar. Şizofreni işte kader... Heryere sürükleyebilir inişler çıkışlar...

Beyindeki hormonlarla alakalı falan diyorlar tamamda asıl bilinçaltında yatan sebep ne ? Bir sebebi olmalı yaşanmışlıklarla alakalı falan gibi geliyor bana mesela müthiş bir öz güven artışı kendini önemli biri sanma durumları hormonlar ne alaka çözemedim ?

Bendeki şizofreni şüpheler farklı yorumlama gerçekleri görememe yüksekten çakılma. bunlardan oldu.
düzeltme : yüksekten çakılma derken yani hayatımın en güzel dönemindeydim ondan sonra okulu bıraktım vs. yoksa yükseklerde gezen biri olamadım hiç hep bişeylerim eksikti ztn. zamanla düzelirdi belki ama şuan imkansız gibi.
ben hep merak ederdim kimle evlencem kimle evlencem. ne evlenmesi doğru dürüst bi pc ye televizyona girip yemek bile yiyemiyorum vesveseden. ama idare ediyorum yine boşa alıyorum kendimi sabit hiçbişey yapmadan durup sabitleyince çok zorlanmadan zaman geçirebiliyorum.
İnşallah gerçekten cin değildir kimse ve bunların hepsi birer yanılsamadır. Bunun için neler yapardım ...

Televizyon yada radyo ile konuşan oldu mu hiç?

Televizyondan radyodan çook mesajlar aldım ben :) saymama bile gerek yok hemen hemen herşey bir mesajdı. Ve ben kendime öyle bir duvar örmüştüm ki. Yani cinler bana mesaj veriyolardı evet. Ama bide üstüne dengeyi sağlamak zorundaydılar insan gibi davranmak zorundaydılar yani her yaptıkları mesaj olmak zorunda değildi. Ben cımbızla bazılarını kendime seçiyodum işte :)

Google yapay zekasını bana yüklemişti bir nevi terminatör gibi. Gerçeklikten o kadar kopmuştum ki tüm kameralar beni izliyor takip ediyordu. Dünyanın kaderi benim elimdeydi, kıyamet günü gelmiş çatmıştı ve ben insanlığın son umudu insanlara çağrıda bulunup onları kurtarmalıydım.. gözümü hastanede açtım...

Ben Bipolar değilim, Şizofren hastasıyım. Doktor bana Şizofren teşhisi koydu. Bipolar hastası arkadaşlar bu internet sitesinde konu açıp psikolojik şikayetlerini yazıyorlar. Bipolar hastası arkadaşların bu siteye yazdığı bazı şikayetleriyle benim şikayetlerim birbirine çok benziyor.

Ben 2007 yılında Ankara da bulunan Gazi Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümüne şu şikayetlerle gitmiştim. Arkadaşlar, doktora ben şu şikayetleri anlattım: Evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkesin değil de bazı insanların bana uzun uzun ve beni rahatsız edici seviyede bakıyorlar hissi bana geliyor. Bazı insanlar bana gündelik hayatta uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bana gerçekten de gündelik hayatta çok sayıda bakan insan var. Bana böyle bir his geliyor. Gündelik hayatta çok sayıda insanın bana uzun süre bakışlarından aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana gündelik hayatta neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye bana soracaksınız. Bende sizlere şu cevabı veririm. Benim tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye gündelik hayatta rahatsız edici seviyede ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun uzun baktıklarını hissediyorum. Psikiyatri doktoruna bu yazdığım şikayetleri anlattım. Bana hastanede bir kaç test yaptılar ve bana Şizofren teşhisi koydular.

Değişik değişik ilaçlar kullandım. Bu ilaçların bazısından az fayda gördüm, bazısından orta derece de fayda gördüm. Hiç bir ilaçtan tamamen fayda görmedim. Şu an kullandığım ilaç Dogmatil 200 mg adlı ilaç. Bu ilaçtan günde 3 kere içiyorum. Bu ilaçtan tamamen fayda görmesem de bu ilaç bir nebzede olsa beni rahatlatıyor. Bana kendini ne derecede iyileşmiş olarak görüyor diye sorarsanız ben size şu cevabı veririm. Ben kendimi şu an yüzde 50 oranında yani yarı yarıya iyileşmiş biri olarak görüyorum derim.

Son düzenleme:
Atak dönemlerinde özellikle:
Paronayak düşünceler, beynime tanıdığım insanların seslerinin gelmesi ve bu kişiler ile tartışmam beynimde, halüsinasyon görme v.b.

Aynen bende de tanıdığım insanlar benim hakkımda tespitlerde bulunuyorlar meğersem ben neymişim de haberim yokmuş oluyorum . Neden olur bu acaba ah bir bilebilsem :eek: yok canım ben öyle kutsal ,yüce biri falan değilimdir sanmam ...:confused:

mereba bende bipolarım işimi kaybettim ilçlar sayesinde çokta kilo aldım insanın hayatını vahvediyor bir zamanlarlar herkesin beni tanıdığını tevede benden bahsedildiğini sanırdım evlendim oda fiyasko kimsenin takip ettiğini düşünmüyorum kendimi degersiz hissediyorum

Duyguları gereğinden fazla abartılı şekilde yaşıyor olmakta hastalıkla mı alakalı; mesela aşk ,öfke,nefret ,hırs ,korku ..vs..gibi duyguları o an hangisi ise hissedilen çok yoğun yaşamak zihinden de bir türlü uzaklaştıramamak .

sokrates
dediğiniz durum obsesif kompulsif bozuklukta yaşanır.Bunlar çok geniş bir yelpazede nevrotik bozuklukla alakalıdıAnafranil sr 75 mg okb nin bir numaralı ilacıdır.

Psikoterapi nasıl yani ? Bipolar duygu durumu bozukluğu değil mi ? Nedir o zaman duygu durumu bozukluğu denen şey ?

Evet bende kendimi üstün ve önemli biri sandım.Ama meğer ki sanrı ve hezeyanlardan ibaretmiş.

O dediğini bende yaşadım hormonlardan diyorlar tamam da asıl bilinçaltında yatan sebep ne onu merak ediyorum daha çok .Neden bir insan kendini öyle görür bir süreliğine de olsa ?

Bipolarda mani ve depresyon dönemi dışında tamamen iyi durumda diye bir dönem var mı ? Demek istediğim mesela bir bipolar hastası şunu diyebilir mi ; "Yaklaşık 1 yıldır ne depresyon dönemi yaşadım ne de mani yani sapasağlam 1 yıl geçirdim ." Bipolar ara ara oluşan bir hastalık mı yoksa birey hep hastamı ?

sokrates
Stres, çevresel etmenler vb. durumlar bu hastalığın alevlenmesine neden olabilir. Tam anlamıyla bir iyileşme olmasa da, bireyin kendi yaşam koşullarını iyileştirmesi durumunda mani ve depresyon dön. kolay atlatmasına yardımcı olabilir. ara ara olmakla beraber kronik bir halde alabilir. ilaçlar ve düzenli kontroller de önemlidir. Bu ara da bi-polar değilim ilgimi çeken başlıklara yazıyorum.:)

Nurtan bipolar değilsen o zaman doktorsun o da değilsen o zaman sallıyorsun .:)

Üst Alt