Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar otomobil kullanabilir mi?

Grogu

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
63
Beş farklı antipsikotik duygu durum düzenleyici kullanıyorum, ailemle araç alma hususunda doktoruna soralım öyle karar verelim diye konuştum fakat doktorum kendi yakını olsa asla araç kullanmasını tavsiye etmeyeceğini söyledi. Böylece araç alamamış oldum.
Sizce ne yapmalıyım araba kullanma bir bipolar hastası için tehlikeli midir?

Hipomanide, arabanın gazına fazla yüklenip hız sınırını aşabilir.

Otomobil mi ! Tank bile kullanırım .:)

Bence tehlikeli, ataklardan bağımsız olarak kullanılan ilaçlardan dolayı kişinin dikkatini toplamakta oldukça zorluk yaşadığı aşikar. Trafik bir anlık dikkatsizliği bile kaldırmaz, benim çok kere uzun yolda dalgınlığa kapıldığım oldu. Ben tavsiye etmem açıkçası, yalnız kendinize değil başkalarına da zarar verebilirsiniz.

cardinals peki bipolar birinin araba kullanması hangi şartlarda olur hocam, yani iyilik halini nasıl tanimlariz, ilaçları ömür boyu kullanacağımızı düşünürsek

Trafikte öyle adamlar var ki bipolarlar onların yanında ralli pilotu gibi kalır.

Born2die Hastalığın herhangi bir atak göstermediği dönemleri iyilik hali olarak nitelendirebiliriz ama ben daha çok ilaçların dikkat eksikliğine/dağınıklığına yol açtığını vurgulamak istemiştim.

Ben teşhis konulmadan öncede şimdi de kullanıyorum fakat kendimde hafifte olsa anormal duygu durumu hissettiğimde belediye otobüsü kullanıyorum. Gerçi engelli belgesi aldığımdan beri ücretsiz seyahat hakkımı kullanıyorum artık.

Üst Alt