Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar rahatsızlığı öğretmen olmaya engel sayılır mı?

Serhatovic

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %40 oranında engel orana sahip bir bipolar hastası ekpss den ögretmen olarak atanabilir mi ? Psikiyatrik rahatsızlıktan muzdarip bir engellinin öğretmenliğe engeli var mi. İnşallah yoktur öğretmen olmayı çok istiyorum. Arkadaşlar net bilgi sahibi olanlar var mı. Tşkrler.Hepinizi sevgi saygiyla muhabbetle kucaklıyorum.

Engelli raporunun yanında öğretmen olur raporu istenecek. Bipolar bozukluğu olup da rapor alamayanı duymadım. Son iki öğretmen atamasında da bu hastalığa sahip arkadaşlar atandılar. Rahat olun.

@Papa eminsiniz değil mi son atamalar da atandilar yani ? Bide ben PDR ciyim. Yani engel teşkil etmiyor diyosunuz ( = cok mutluyum ya valaha

@KKELEBEKK COK TEŞEKÜR EDERIM HERALDE BIPOLAR ÖĞRETMEN OLMAYA ENGEL BIR RAHATSIZLKK DEGIL SANIRIM.MUTLU OLDUM ACIKCASI

Bipolarli olarak memur olacagim.insallah sende ogretmen olursun

Benim öğretmenim bipolar, depresyondaydı ve eskiden bağımlıydı. Depresyonu yendi ve bipolar ile baş etmeyi öğrendi. Şimdi ise bu deneyimlerini öğrencilerine anlatiyor.

Benim de bi sorum olucak. Bipolar hastasiyim. Raporun ne gibi bi artisi var , memuriyette ogretmenlik yaparken rapor sahibi olmak mimlenmeye sebep olur mu ? Ogretmenlik yapma ihtimalim var ve bipolarim.. cevabinizi bekliyorum

Sara Ozar

artısı atamanızın yapılması...mimlenme olma bi kere...bunlar ergen mi arkandan söz söylersinler.hepsi olgun öğretmen.öğrenciler bilmek zorunda değil.

kbenly
pek oyle olmuyor malesef. Mimlenme her yerde cok var. Raporla atama nasil oluyor onu da tam anlamadim ordan ayri kadro mu aciyolar. Ben pdrciyim ya bi de..

Serhatovic
ben de pdrciyim. Nasil oldu atandiniz mi ? Ayni durumdayiz..

Sara Ozar

önce ekpss ye girmeniz lazım daha snra engelli öğretmen atamasının ilanını bekleyip tercih yapmanız lazım.öbür kpss ye göre daha kolay.eğitim bilimleri yok.mülakat yok.

Merhaba. Ben de bipolarım. Engelli raporum yok. Sadece ilaç raporum var. Normal kpss ile atanmaya çalışıyorum. Mülakatları geçebilirsem istenen evraklar arasında saglık kurulu raporu da var. O raporu alırken bipolar olduğum için sıkıntı çıkartırlar mı?

ibrahimaras

sözleşmeli atanırken hastalığından bahsetmen şart mı yani?doktorun elinde senin ilaç raporların olmaz.engelli atanırken göstermek zorundasın raporunu.ama şart değil sözleşmelide.

Mimlenmemek gibi bir olasılık hiç bir yerde yok, bizim apartmanda akıl hastası birisi var hiç çalışmamış paraya da ihtiyacı yok ama tüm apartman hatta mahalle onun akıl hastası olduğunu biliyor o da mimlenmiş yani.

Ben bipolarım özel sektörde basit bir işte ayrımcılığa uğradım ilk başta işe alacaklardı %40 raporumu getirdikten sonra ertesi gün telefonla arayıp işe alamayacaklarını söylediler, rapor aldığım için pişmanım ekpss den başka çarem kalmadı 87,4 puanla ortaöğretimden atanamadım çok üzgünüm...raporu zaten memur olmak için aldım fakat alımlar az memur olamazsam raporu sildireceğim...

yamtar16
Yamtar kardeş raporunu sildiremezsin ancak tam olarak tedavi olduysan yüzde 0 engelli raporu alabilirsin.

ekonomist79
O DA tam emin olmamakla birlikte zor gibi, çünkü bipolar tam iyileşebilen bir hastalık değil, nerde, ne zaman atak geleceği belli olmuyor.
Arkadasın durumuna üzüldüm, engelli raporunu götürdükten sonra işe almamak çok kötü bir durum, bir nevi haksızlık . ben de bipolarım, iş arıyorum, ilaç içtikçe gayet iyiyim, bizi dışlayan işverenler varsa onlar utanmalılar bence :(((

ssometimes

Benim bildiğim bipolarlara tam olarak iyileşmiştir diye bir rapor verilebiliyor ama hangi bipolarlara veriyorlar onu bilmiyorum.
Artı bipolar veya şizofren farketmez engelli raporu var ise öğretmenlik yaptırmıyorlar.

Takip ve tedavi altında Türkiyenin her yerinde her iklim koşulunda öğretmenlik görevini sürdürebilir ibareli rapor aldım bile...

Ekpss ile Öğretmen olarak atanınca sözleşmeli mi yoksa kadrolu mu öğretmen oluyorsunuz. Bir diğer sorum mülakat oluyor mu?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bu tür rahatsızlıkları ile engelli kadrosundan memur olunabiliyor. Ancak öğretmen olarak değil, sağlıklı olarak öğretmen olanlar da psikolojik bu tür rahatsızlıkları oluştuğunda hastane raporu ile farklı kadrolara geçirilir

Bipolar hastaları engelli kadrosundan ogretmen olabiliyor.

roselady_6728
10 sene öncesinden mücadele etti ve prof. dr. oldu. Şimdi üniversitede eğitim veriyor bu konular hakkında. Kendi yaşamındanda örnekler veriyor. Ve öğrencileri hayatında olumsuzlukları nasıl yendiklerini işlerinde profesyonel şekilde hastalarına anlatmalarına teşvik ediyor. Tabi bu hastanın yararına olabilecek olmalı. İngilizce peerwork. Türkiyede henüz yok sanırım.

Kederli303
Çok yazık ediliyor. Sistem öyle bir düzenbaz şekilde kurulmuş ki ikinci sınıf vatandaş muamelesine maaruz kalınıyor...

ÖzgürKız

Öyle düşünme forumda mesela kendini iyi hissetmeyip öğretmenliği bırakmak için memurluk için raporu olan öğretmenler memurluğu kendi isteyenler Türkiye bir tane değil hak kaybı olmasındansa diğer yönüyle makul geliyor

Şöyle düşün artık rahatsızlık ile baş edemiyorsa iyileşme göstermiyor ise derse girdiğinde kendini iyi hissetmiyor ise 30 öğrencinin sorumluluğu onlara karşı bir hatası ne kariyer ne gelecek bırakır. Öğretmen olup bırakıp memur olan birçok insan var. Her yönü ile düşünüldüğünde zaten özlük hakları maddi olarak biraz düşse bile manevi olarak isabetli karardır.

Ekoss Bipolar raporu ve ücretli öğretmenlik

Merhabalar, bipolar raporu çıkartmış olup ücretli öğretmenlik yapan ya da memur/öğretmen olarak atanan var mıdır?

Üst Alt