Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar raporu alacağım. Nelere dikkat etmem gerek?

hakan263

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar doktorum bugün bana rapor olayından bahsetti ama çok ayrıntısını belki o da bilmiyordur benim gibi arkadaşlar vardır diye danışmak istedim bizim raporumuz süreli mi oluyor illa ki.çıkartırken nelere dikkat etmek lazım doktorumu nasıl yönlendireyim de sıkıntı çıkmasın yardımcı olursanız çok sevinirim.sadece yüzde kırk olayını duydum doktorumdan ama bir kaç ayrıntı daha vardır diye tahmin ediyorum?

sakatlık oranı cetveli[FONT=sans-serif] ' ne göre bipolar bozuklukları için verilen oranlar;[/FONT]

[FONT=sans-serif]GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]A- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğu ve Bedensel Hastalıklara Bağlı Ruhsal Bozukluklar (organik hallusinozis, organik duygudurum bozukluğu -manik, depresif karışık ve bipolar tiplerini içerir-, organik sanrılı bozukluk, organik bunaltı bozukluğu)[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40[/FONT]
[FONT=sans-serif]3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 60[/FONT]

[FONT=sans-serif]şeklindedir..[/FONT]

Eğer bu konuda bir tedavi görüyorsanız ki görüyorsunuz anladığım kadarı ile rapor alma şansınız yüksek .

hakan263

Doktorunuz kurulamı sevkedeyım dedi öyle dedıyse demekkı oran verecek biraz anlatırsanız durumu hastalık gecmısını yardımcı olabılırım bılgım var bu konuda bende bipolarım

5 senedir rahatsızım ben kurula sevk edicek sanırım.ağır atak ve depresyon dönemleri yaşadım hastaneye yattım 2 kez ilaç kullanıyorum .hocaya ne demek lazım raporla alakalı anladığım kadarıyla o rapor illa 1 yıllık çıkacak.

ekpss için istiyorum bu arada raporu .yani süresi de önemli şimdi çıkarsam sınav seneye yerleşştirmelere kadar süresi dolabilir falan

hakan263

doktorunuz anladığım kadarıyla sızı zaten sevkedecek kurula sevkınızı ısteyın yatışınızda var duzenlı ılaç kullanımınızda var hiçbir sıkıntı çıkmadan raporunuzu alırsınız % 40 oranında %70 ı kolay kolay vermıyorlar kı zaten % 40 da işinizi görüyor.Rapor süresi için doktora bişey söylemenız hiçbirşey değiştirmez genelde prosüdür olarak psikeatri raporları once bır yıllık verılır sora suresıze doner tedavıye devam ettıgınız surecede zaten rapor yenılemede sorun çıkmaz rahat olun .Buarada çok nadir olarak direk suresız rapor veren doktorlarda var ama dedıgım gıbı çok nadır buda yıne sızın demenızle alakalı değil doktor insiyatıfıne kalmış birşey .EKPSS nısan ayında oluyor bu aylarda raporunuzu almanızı tavsıye ederım en azından atamalar olmadan raporu yenılemiş olursunuz (atamanın temmuz gıbı olacagını varsayarsak )

merhaba arkadaşlar
ben % 70 süresiz bipolar rahatsızlığından raporum var vergi indiriminide süresiz aldım 13 yıldır tedavi ve ilaç kullanıyorum ilk seferinde süreli yada süresiz rapor almak doktor ve hasta arasındaki tedavi ve hastalığın seyirine bağlı ilaç kullanımınız düzenli olmalı eğer ilaç kullanımınız düzensiz ise kullanmadığınız dönemlerde iyileşmiş gibi algılanıyor zaten 10 yada 25 puan verip gönderiyorlar

esma hanım raporu şimdi alsam sorun olur mu.sınava girerken sıkıntı olmaz heralde değil mi,sınav 2016.acaba 2016 da mı almak gerek hiç bilgim yok.bir de raporda ekpss için diye belirtmek falan gerekiyor mu istihdam içindir gibisinden bir şeyler

hakan263

bence hemen alın ...alınmış raporu yenılemek kolay oluyor 2016 ya bırakıpta rıske atmayın olakı rapor alımında bı sorun cıkar bi bakmışsın dr un gitmiş başka bır doktor 6 ayda ben gözetıp vereceğim raporu der yanlış bişey olur ıtıraz etmek zorunda kalırsın işin uzar ozaman snavı kaçırırsın ki snav 2 yılda bır yapılıyor böyle şeyler yasayan arkadaşlarda çok oldu oyuzden doktor gönderırken alın raporu işi garantıleyın zaten 1 yıllık verse seneye hazıranda yenılenır belkıde suresız vercek...

çok teşekkür ederim peki rapor tek tip mi oluyor doktora ne demeliyim bilmez çünkü o tipini falan diye düşünüyorum sonuçta bu rapor başka amaçlar içinde alınıyor galiba yoksa tek tip mi bi bilginiz var mı

zaten konuşmuşsunuz sanırım snav için olduğunu gönderirken tekrar sorar. Rapor tek tıp üzeri işaretlenıyor çalışabılır çalışamaz ağır işlerde çalışamaz , istıhdam için olduğunu işaretlerler ( snav yada iş için kullanılması adına ) engellı kımlık kartı nı işaretlerler gerısı zaten ozur oranı çok yuksekler için olması lazım google ye bı özürlü raporu örneği yazıp inceleyebilirsiniz daha ıyı fıkır verır

Arkadaşlar ben gerçekten uyumsuz, stresli, asidi sinirliyim. Geçmişte bakir köyde ilaç tedavisi gördüm ama gecmedi., yarim biraktim.İsyerinde calisamiyorum, asiri gecimsizim.

Üst Alt