Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar sebebiyle tedavi görüyorum. Vergi indirim hakkım var mı?

ugur10

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
6
Vergi indiriminden yararlanabilirmiyim %44 engelli raporum var raporu daha yeni aldım bipolar duygu durum bozukluğundan halen tedavi görüyorum.

ugur10 mrb sgklı çalışan iseniz
İş yerinizden çalıştığınıza dair yazı ve raporunuz ile
Vergi dairesi müdürlülüğüne başvuruda buluna bilirsiniz.

vergi indirimi alabilmeniz için herhangi bir işyerinde çalışıyor olmanız gerekmektedir.

vergi indirimi için ayrı bir rapor almanız gerekir ankaradan onaylı olacak hastaneye sevk alacaksınız daha sonra kontroller yapılacak heyete gireceksiniz daha sonra raporlar ankaraya gidecek orda incelenecek hak kazandıysanız onaylanır ankara belirliyor o işi öyle biliyorum ankara heyeti raporu düşüre biliyorda yükseltebiliyorda yetkisi var son düzenlemeyle nasıl oluyor 1yıl kontrol fln bişeyler yazıyor

https://www.engelliler.biz/forum/sa...olan-kisilere-yeni-cetvelde-verilen-oran.html

Bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar bir yerde çalışmıyorum henüz iş durumum olursa öylemi başvuru yapıyım

Evet vergi indirimi icin bir yerde calışmanız şart gerekli evraklarla başvuru yapacaksınız

Çalışmaya başlamadım daha başlayınca çalışmaya vergi dairesine gitmek gereklimi

Vergi dairesine çalışmaya başlayınca mı gitmem gerekiyo yoksa çalışmadan gitsem olurmu

ugur10

Çalışmaya başlayınca işvereninizden alacağınız bir yazı ile gitmelisiniz. 7 ay önce de aynı cevabı vermiş zaten arkadaşlar.

Vergi indirimi alırsam sağlık raporu oranı düşer mi

Vergi indirimi alırsam sağlık raporu oranı düşer mi

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar

ugur10
Maliye Merkez Sağlık Kurulu raporu engel oran cetveline göre inceler, bir uyumsuzluk gördüğünde düşürebilir ya da artırabilir.
Ancak bu müdahale sadece maliyeyi bağlar, %40 altı olursa sadece vergi indirimi alamamış olursunuz.
Diğer tüm işlemlerde raporunuz orijinal haliyle geçerlidir.

Şuanda işsizim vergi indirimi alabilirmiyim veya aldıktan sonra ne işe yarar nasıl bir yol izleniyor bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Engelli raporunuzu olup olmadığı konusunda bilgi vermemissiniz. Eğer şayet varsa çalışıyor olmanız isyerinizden alacağınız yazı ile vergi airesine başvuru dilekçeniz ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. En yakın vergi dairesine giderseniz size konu ile bilgi ve dilekçe örnekleri vereceklerdir.

Twilight06
Engelli raporum var anladım şimdi konuyu teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Çalışıyorum vergi indirimi alabilirmiyim bu konuda bilgisi olan yazabilirmi

ugur10 %40 ve üzeri sağlık kuru raporun var ise alabilirsin.Bulundugun ilin maliye engelli biriminden alacağın dilekçeyi işlerine muhasebe birimine dolturtacaksın bir tanede sen dilekce örneği dolduracaksın engelli vergi indirimi birimine vereceksin onlar evrakları Ankaraya gönderiyorlar sonucu işlerine gönderirler ortalama bir buçuk ay sürer.Giderken yanında engelli raporunu bulunduran yeterli vergi dairesine

ugur10 Nerede çalışıyorsunuz? Emeklilik için mi almak istiyorsunuz vergi indirimini?

Midpoint de çalışıyorum vergi indirimini emeklilik için almak istiyorum ne yapmam gerekiyor bu konuda bilgim yok e-devlet de alınabiliyor sanırım gitmeden ama yapamadım

Sizi https://ivd.gib.gov.tr/ sayfasına yönlendiriyor. Açıklamalar bölümündeki gerekli belgeler kısmına göz atabilirsiniz. Veya iş yerinizin bağlı olduğu vergi dairesine dilekçe ve raporunuzla başvuru yapabilirsiniz.
Ek Bilgi:
Asgari ücret alıyorsanız maaşınıza ek bir ücret yansıtılmaz.
1 Ekim 2008 öncesinde sigortalı olup ssk'dan emekli olacaklar için vergi indirimi alınması zorunludur. Bu tarihten sonra ilk kez işe girenler vergi indirimi almadan emeklilik zamanında kurum sevki ile alacakları raporla emekli olacaklardır.

Arkadaşlar benimde bugün süresiz yüzde kırk olarak e devlete düşmüş raporum.sigorta başlangıcım 23.06.2003 prim 6900 gün ne yapmam lazım başlangıç olarak şirketin bağlı olduğu vergi dairesine mi gitmem gerek.Hastane bana rapor e devlete e imzalı olduğu için oradan çıktı alabilirsin aslı gibi zaten dedi bu bilgide doğrumudur .
KKELEBEKK

erssiinn

E-Devletten aldığın rapor dedikleri gibi aslıdır zaten.
İstanbulda yaşıyorsanız başvuralacak yer: İstanbul Vergi Dairesidir (Yeri Fatih-Vatan Caddesi üzerindedir.)
Başvuru için mutlaka olması gereken evraklar vardır.
1- Engelli raporu
2- İşyerinden orda çalıştığınıza dair bir yazı
3- Hastalığınıza ilişkin belgeler
Patoloji raporu
Pet
Ameliyat epikriz raporu.
(Tercihine göre hastalığınla ilgili başka belgelerde olabilir.)
Bunları, hangi hastaneden yaptırdıysanız aslı gibidir mühürlü olarak yaptırın öyle vergi dairesine verin.

Not: Engelli kartının engelli vergi indirimiyle alakası yok.
Not: İstanbul Vergi Dairesine başvurduğunuzda size bir dosya numarası verecekler. O dosya numarası ile vergi indirim
başvurusunun hangi aşamada olduğu takip edebilirsiniz.

Üst Alt