Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar şizofren hastaları beyinde sıçrama, zonklama olur mu?

tapasya

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba sizdede beyinde gece sarsılma uykudan uyanma durumu oluyor mu sizde ağrı değilde titreşim 3 saniyelik kalp sıçraması oluyor mu???

Sizofren ve bipolar değilim psikotik bozukluk var bende gece cedrina ve xanax alıyorum mışıl mışıl uyuyorum ama gündüz olduğunda boyundan sinirsel bi şekilde 2 3 saniyelik titreme oluyor ve sürekli sağ yada sol ayağımi oynatiyorum

tapasya
Bildiğim herhangi bir ruhsal, sinirsel hastalığım yok.
Ama bir çok gece kafamın içinde zonklama, sanki devre kesilmesi, birkaç saniyelik gidip gelme gibi anlatamadığım rahatsız edici bir his oluşuyor.
Doktora gitmeyi de düşündüm, sonra kendi kendime geceleri çok geç yattığımdandır, kuruntu yapıyorum galiba dedim.
Anlattığımız şey aynı mı bilmiyorum.

Anlıyorum arkadaşlar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ben şimdi aynısı bndede aynısı oluyor arkadaşlar ı zaman bn psikottik bozukluğu mu var doktor yanlış teşhis mi koydu acaba 🙄

Tmm Ufukalp bey aynısı işte bnmde
acrl79 gündüzde nadir oluyor zaten çok değişik oluyor tarif edemem bnm dışımda gerçekleşiyor bazende kendimi bir film oyuncusu sanma durumu 2 3saniyelik bişey bide durmadan içimden konuşma ve hızlı hareket etme mutlu olamama içinden konuşma ve içimde sıkıntı oluyor hep mutlu değilim hep birde 😔😔😔

Walla bende mesele xmen serilerindeki mutant olma hayali kuruyorum gerçi herkes bi şekilde kendine hoş gelen kahramanların hayalini kurar bunun için hasta olmaya gerek yok ki 😉 bence seninki biraz panik atak gibi geldi bana hepimiz içimizden sesli bir şekilde düşünüyoruz mutsuz olma durumu kendini fazla dinliyorsun bi kitap okumak bi hava almak iyi gelir evham yapma çok sikildiysan ve mutsuz isen bir psikolog desteği iyi gelir

Yok bn hep böyleydim ki ama 5 yıldır iyice arttı neler yapmadım ki geçmedi maalesef 😔😔

Panik atak zaten vR ama dediğim olaylar farklı zaten psikiyatri doktoru yönlendirdi ama gidemedim maalesef ☺️

Kullanılandıpım ilaçlar rileptid ozaprin dulester aripa zanac brixcikent modiwake 😔ama yine aynıyım maalesef 😔

tapasya Nöroloji bölümüne giderek muayene ve kan tahlillerine baktırman gerekiyor . Kan tahlillerinde folik asit eksikliği ve B12 , D vitamini ve Demir vitamine bakılması gerekiyor . Folik asit eksikliği beyinde ki sinir uçlarının beslenememesi nedeniyle bu sıkıntıya yol açar . Genelde meyve ve sebze tüketilmemesinden kaynaklı .

tapasya

Hanım efendi sorunuza kısa ve net bir cevap vereyim.Sizin tariflediğiniz bu şikayetler(nokturnal panik atağı) tarifliyor, gece uykuya dalarken yada tam dalmışken gelir.beyinde çarpılma hissi ile gelir korku ve kalp çarpıntısıyla yerinden fırlarsın, kısa sürer 10 saniye kadar.

B12 eksik zaten d3 eksik ama bugünlerde çok tekrarlıyor nedenini bilmiyorum bnde inanın dahiye bölümü söyledi bana bunları şimdide nörolojiye gidip baktırayım teşekkür ediyorum @dorlion ☺️🙏

@-DORLİON- bey Kağan55 panik atak var zaten bnde ki 🙏☺️

-DORLION- Bi etiket yapamadım be k bkmayın arkadaşlar 🙏☺️☺️😇😇
-DORLION-☺️😇🙏

tapasya
Var yada yok bunu bilmiyorum, ama tariflediğiniz şikayatler(nokturnal panik atağı)tarifliyor, kriz uykuda gelir, sarsılma, çarpıntı, korku nöbetiyle yarinden fırlar uyanırsın.kısa sürer diğer normal panik atak kadar uzun sürmez.

Aynen kağan ya bnde anlamadım birden oldu bu aralar arttı resmen 😔😔kağan buarada ben halen umutlu tanıdın dimi şimdiki nickim tapasya 🙏

Senin şikayetlerinin daha ağırını yaşadığım için son günlerde sürekli hastanelerdeydim . Ani bayılmalar , hafıza kayıpları , ses patlamaları , tad ve koku bozuklukları , ayaklarda karıncalanma ve uyuşma , aşırı halsizlik ve yorgunluk oluşmuştu . İlk önce beyin iltihabından ve beyin tümöründen şüphelendiler , tahlillerde vitamin kayıplarının neden olduğu ortaya çıktı .

@-DORLİON- BEY geçmiş olsun rabbim şifa versin sizde cümlemize Bana da rabbimiz 😔🙏🙏

klozapine bağlı tükürük birikiyor nefes almakta zorlanıyorum

aslında o tarif ettiğiniz durumlar birden gelmiyorlar,kafada kurmanın obsessif saplantı vs..birikmiş duyguların bir anda dışa vurulmaları..2010 yılında işden çıktığımda aynıları bana da olmuştu yerimde duramaz gece 2-3 lerde atardım kendimi dışarıya...doktor bana depresyon kafa karışıklığı panik atak üçgenindesin demişti..ve beni kendime getiren sakinleştiren kafa karışıklığımı alan tek ilaç olmuştu...ZYZAPİN...herkese geçmiş olsun..

Teşekkür ediyorum arkadaşlar hepinize ☺️🙏rabbim şifa versin sizde cümlemize Bana da inşallah

Benim beynimde ağırlık oluşuyor sanki beyin yerine koca bir taş taşıyormuşum GB ve genellikle düşünceli olduğum zamanlar bu şikayet oluyor 🤓

Arkadaşlar psikiyatri doktoruma ve nörolojiye sorcam zaten b12 d3 eksikliğim varmış bide gizli şeker çıktı bnde 🙄😔

Arkadaşlar b12 ye kesin baktırın ondan sonra muayene olun benim B12 ve demir yerlerde surunuyomus yeni ogrendim

Merhaba bu bipolar bozuklukta teşhis sadece doktorla yapılan mülakatlarlamı konulur. Kusura baklayım sorum biraz abes belki ama. Yani bu rahatsızlık atıyorum kan testleri, grafiler vs gibi tetkilerde belli olmuyor mu?

Makiyato

malesef bir tetkik söz konusu degil. sadece bazi hastaliklar ruhsal problemleri tetikleyebilir. mesela sizofrenisi olan bir insanin beyin mr'ina bakilir. cunku beyin tumorleride sizofreniye benzer sonuclar dogurabilir. keza troid bozukluklari ms hastaligi lyme bakteriside sizofreniye benzer ruhsal problemler ortaya cikarir. bu testler temiz cikar ama bipolar veya sizofreni belirtileri hala devam ederse o zaman sorun ruhsaldir denir ve pisikiyatriye gidilir sonunda da gorusmeler ve sikayetler sonunda tani koyulur.

masaüstü

ama once piskiyatriye gidip ilaclarini kullanman lazim gec kalmak hastaligi kişinin uzerinde daha kotu yapar

Üst Alt