Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar, şizofreni ve psikoz hastası % kaç rapor alabilir?

Figen08

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Babam yaklaşık 30 senelik psikolojik olarak hasta. Zamanında Bakırköy'de defalarca yattı ve elektroşok dahil birçok süreçten geçti, yaşı 53. Şu anda elimizde sadece 2002'den kalma bir heyet raporu var burada %'lik herhangi bir oran yazmıyor sadece bipolar bozukluk, şizofreni ve psikoz teşhisleri konulduğu ve doktor imzaları ilaçlar vs. mevcut. Aktif hayatında cümle kurarken zorluk çekiyor, çok az dışarı çıkıyor (ayda 1 defa belki) ve zamanında aldığı şok tedavisine istinaden çok zor yürüyebildiğini, hemen yorulduğunu söylüyor. Ortopedik olarak da ayrıca kasıklarında fıtık var ve bu onu zorluyor. Heyet raporu almak istesem zannediyorum gitmem gereken en doğru yer Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları. Peki sizce alabileceğim rapor oranı ne derecede olur? Ve bu raporu alma süreci nasıl ilerliyor. 15'ine kadar Toki için engelli kadrosundan başvurmak istiyoruz ancak sizce yetişir mi? İstanbulda ikamet ediyoruz Bakırköy uzun sürebilir diye düşündüm, başka hangi hastanelere başvurabiliriz rapor için? Şimdiden çok teşekkürler.

Şok tedavisi ve yatışları, artı uzun süreli hastalığı olduğu için
sadece Şizofreniden bile en az %40 alabilir.

Figen08...figen hanım bakırköy uzun sürebilir derken??...bir de psikoloji olarak erenköy ruh ve sinir i çok övüyorlar buradan da takip ettiğim kadarı ile...ama bence en kısa zamanda heyet için randevu almaya bakın özellikle internetten e devlet üzerinden çok geçmiş olsun.

Çok kalabalık bir hastane olduğu için süreç uzun sürer demek istedim. Heyet için zannediyorum direkt rapor alamam değil mi? Önce normal psikiyatri bölümünden randevu almam gerek diye biliyorum.

Figen08..figen hanım babanızın hastalık ile ilgili geçmişi uzun olduğu ilaç kullanım vs..rapor alma konusunda işiniz daha kolay gibime geliyor..rapor almada e az 1 yıllık tedavi ve ilaç devamlılığı çok önemli,ki sizin daha da uzun yanlış anlamadıysam?..geçmiş olsun.

Kullandıgi ilaclar yattigi yerden yatis epikrizleri ilac dokümanları eczaneden alacağınız doktorun önüne sunun rahat 40 i geçer

s[FONT=sans-serif]Herkese merhaba arkadaşlar ben de bipolarım yaklaşık 5 yıldır bu hastalıkla savaşıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum1 kez klinikte yatışım var çok zor zamanlardı ve rapor alınabildiğini 1 ay önce öğrendim çok gecikmeden heyetten randevu aldım 1 senedir lithuril 300 ve aripa 10 mg kullanıyorum durumum stabil sayılır.

Kurul öncesi muayenede %40 oran aldım ve kurulda tek bir psikiyatr beni kontrol etti çok kısa sürdü ilaçlarımı ve düzenli kullanıp kullanmadığımı sordu sizce rapor alabilir miyim çarşamba sonuç çıkacak çok heyecanlıyım lütfen cevap [/FONT]

Üst Alt