Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ile hangi oranda rapor alabilirim?

Ahmetmsmv

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce bipolar teşhisi aldım. Engelli raporu kaç alabilirim? Ya da alabilmem için en az kaç ay tedavi olmam gerekiyor?

6 ay olması gerekli heyete gireceksiniz

Ben şahsen devlet hastanesinde takibimi yapmadım fakat ekt ve acile intihar için gittiğimde doktorlar ikna oldu ve bana %40 rapor verdiler. Şimdi ben devlet hastanesinden takibimi yapıyorum. Biraz yorucu oluyor ama yine de resmiyete dökmekte fayda var.

@dgcnn,

Zannedersem 6 ay muayene olmak gerekir denmesinin resmiyetle bir alakası yok

@Ahmetmsmv,
Yani bana denilen bu forumda denilenin aynısı söylendi. Devlet hastanesinde takip yaptırmak önemli. Benim elimde ne tedavi gördüğüm yazıyordu. Zaten ekt ve acil servise gittiğim gözüküyordu. Acil derken bakırköydekine gittim. Dediğim gibi takipte olmakta yarar var

Merhaba değerli arkadaşlar. Bipolar engel tablosu 0-40-70 şeklinde mi oluyor? Yoksa kurulun %20-30 verme gibi durumu var mı?

20 /30 verme gibi bir şey söz konusu değil.

Tam düzelen 0
Kısmen düzelen 40
Tedavi ile düzelmeyen 70

@Ahmetmsmv,

Merhaba,

Uzun yıllardır psikolojik savaş vermekteyim. 10 yıl önce yaklaşık 2 yıl tedavi görmüştüm, önceleri tanım depresyondu, yaklaşık 2 aydır hipomanideyim. Doktorum bipolar tanısı koydu.
Sosyal hayatımı, günlük yaşantımı çok ciddi etkileyen kompulsif davranışlarım var ve maalesef kurtulamıyorum bunlardan. Bana en iyi gelen şey meşguliyet.
Bu yüzden ekpssyi denemek istiyorum ama bipolardan oran çıkar mı emin değilim. Malum az bir zamanım var ekpss için bu yüzden şansımı denemeden önce burada sizlere danışmak istedim.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Merhaba. Net tanımlanmış ve sağlık kurulunun aksini düşünmeyeceği Bipolar hali bir engellik halidir evet.

Esasen kurulda en baştan kontrol edecekler semptomları ve farklı bir tanı koymazlarsa engelli sayılacaksın.

Son düzenleme:
Ben hiç duymadım tam iyileşsin. Ama ilaç tedavisi yle calışabilir olanagı yüzde 40-ile yüzde 45

Yaklasık 4-5 senedir bi polar hastalığından muzdaripim kabul etmediğim için gidip tedavi olmadım işler karıştı anksiyete ve panik atak 7-8 yıldır tedavi görüyorum aldığım antidepresanlar değişince hipomani uzun sürdü 1 haftayı geçti yeni teşhis koyuldu bipolar diye ve dengeleyici ilaçlar yazıldı kpss ye çalısıyordum elime yüzüme bulaştırdım ablam sosyal hizmetlerde çalışıyor e kpss hakkı varmış ama e kpss ye girebilmek için rapor gerekiyormuş benim tedavim yeni başladı rapor alabilirmiyim

@samedo99,
Ama yeni teşhis koyuldu bi sorun çıkar mı
İlaçlarda yeni basladık ama biraz hafif geldi sanırım işe yaramadı tekrar doktora gidicem

En iyisini doktor bilir ne kadar oldu tedavi baslayali

@mltmdmrr,
Ekpss şansınızı denemelisiniz ama önce heyete girip rapor almalısınız

Tanı yeni koyulmuş,uzun süre düzenli takip ve tedavi görmeniz gerekiyor.

@Nur1903,

@OğuzHan112,
1.5 yıl önce bipolar için ilaç yazmıştı farklı bi doktor ama ben tedaviyi düzenli takip yaptırmadım çünkü ilaç antidepresandı ve hipmaniye sokmustu

@samedo99,
1/2 ay oldu

Ben 15 yıldır bu sitedeyim. Hiç duymadım

Tedaviniz düzenli değil,Heyete girseniz de takip önerip göndereceklerdir.

Umalım böyle bir şey olmasın 40 puan alıp çıkarsınız umarım.

@Nur1903,

İyileşen varsa o sihirli suyu ben de içmek istiyorum. Ailemin gözü hep yaşlı, ne çalışabiliyorum ne de rahat durabiliyorum. Bana da sen iyisin dediler 2 sene önce annem babam cenaze yeri bakıyorlardı 😄

Üst Alt