Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ile malulen emekli olabilir miyim?

ugr60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. 2013 yılında bipolar teşhisi konuldu bana. lithuril kullandım uzun zaman. sonra 1 yıl kadar içmedim. sonra şimdi tekrar lithüril ve arıfay kullanıyorum. malulen emeklilik şartlarım 10 yıl ve 1800 gün prim var. ama bilmiyorum % 60 rapor verirlermi ve malulen emeklilik dogru bir kararmı. tavsiyelerinize ihtiyacım var ve hiç bi fikrim yok..

Malülen emekli olabilirsiniz ama %60 zor.

Öyle bir şeyi kimse söyleyemez. Durumunuzu kendi doktorunuza sormanız lazım. Her bipolar aynı olmaz.

ugr60

Oran değil de, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde olması önemli:

"Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk"
"Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)"

bende 12 senedir tedavi görüyorum sigorta hemen hemen 365 gün fln acaba 5 yıl yatırsam bende malulen emekli olabilirmiyim

Bende bipolar bozukluk var işallah 60 veriller cedrina 600 mg ozaprin 15 mg abizol 30 mg

Üst Alt