Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ne kadar zamanda koyulur? Heyet raporu ne zaman alınır?

darksea

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bundan 5-6 yıl önce psikiyatristin verdiği cipralex ve gyrex i kullanıyordum. Yani ara ara kafama göre. Eğer kötüysem uykumda bozukluk varsa.
Ağustos ayından dr.a gittim. Ve çok kötüydüm. Eskiden intihar çok uzak hatta benle alakası olmayan bir durumdu. Şimdi çok yakın. Yaşama son verme fikri bile gözüme çok hoş geliyor. Sanki çok mutlu olacakmışım hissi var. Hatta yanlış bile gelmiyor.
Her ne ise. 5-6 yıl önceki dr hicbir bilgi vermemişti bana. İlaç yaz gönder yapmıştı. Yeni dr.um bipolar manik depresifi araştır dedi. Moda mod tutuyor halim. Özellikle yaşam kalitemden anlıyorum. İş, özel, genel, maddi, manevi hepsi bitik halde. depakin chrono, citoles ve cedrina kullanıyordum, yan etkilerinden dolayı bıraktık. Lithuril ve gyrex kullanıyorum.
Bu arada fmf hastalığında da muzdaribim. İş konusunda müthiş skıntılıyım, ilişkilerim berbat. 10 yılı aşkın zamandır yalnızım. Hayatım hergün daha kötüye gidiyor. Her yıl berbatlaşıyor her konuda. Başlığa takılmayın. Neyi neden yazacağımı, ne anlatacağımı bildiğim söylenemez. Sürekli zihnim şu an olduğu gibi dağınık. Bundan sonra ben ne yapmalıyım? Asil soru bu olsun bakalım.

ben de bu rahatsızlık var 8 seneden beri ancak ailem kabul etmediği için tedaviye geçen yıl 8. ayda başladım dr testler yaptı yönlendirdi ve ilaçlarımı düzenli olarak kullandım sonuçları hemen görünmez ilaçların ancak sabırlı olursanız ve dru dinlerseniz düzelirsiniz tamamen düzelir mi bilemiyorum 1 sene tedavi olunca rapora başvurabilirsiniz ben tedavimin 15. ayında başvurmuştum ve rapor aldım ama her hastane kolay vermiyor dediğiniz gibi depresyon teşhisi de koyabiliyorlar ama zaten testlerde ortya çıkacaktır

Hangi testlerde nasıl ortaya çıkıyor? Depresyon teşhisi koyulunca noluyor? Hayatım her konuda berbat! İyi bir haber mi oluyor?

:)RABBİM ŞİFA KAPILARINDAN BİRİNİ AÇAR İNŞALLAH... kişilik testi, mürekkep lekesi testi yapılıyor bir de kanınızdaki bir asit seviyesi ölçülüyor zaten lithuril kullanıyorsanız kan veriyorsunuzdur yani ölçülüyordur biLemiyorum 2022 aylığına mı başvuracaksınız yoksa ekpssye mi gireceksiniz depresyondan %40 ve üzeri alamazsıznız ancak bipolarsanız zaten en aşağısı tedaviyle işlevselliği düzelen %40 yok eğer tamamen düzelme ihtimali varsa yani ilaçlarınızı bir- 2 sene deneyecekler yakınlarınızla konuşacaklar kendinizi durumunuzu iyi ifade edebilirseniz bence rapor olayını halledersiniz

Allah razı olsun. Cümlemize inşaAllah. Bilemiyorum. Maddi manevi özel genel çok fazla kaybım var. Hala uykumu bile düzenleyemiyorum. Siz düşünün artık... Çok teşekkür ederim. İlginiz beni sevindirdi...

rexapin kullandın mı hiç? iyi geleceğini düşünüyorum. doktorunla konuş yönlendirsin.
heyet raporu için ise bipolar bozukluk ta %40 sürekli alabilirsin.

Kullanmadım. Görüşmemizde değerlendiririz. Bilmiyorum. Doktorum henüz tanı koymadım diyor. Galiba takip etmesi gerek. Lithuril ve gyrex kullanıyorum. Bir süre devam edecek. Asabi yapıyor bu ilaclarda ama ne ise... ben normal bir güne ayak uydurmak istiyorum. Normal hayatım olsun istiyorum. Sürekli işten çıkarılmak istifa etmek zorunda kalmak istemiyorum. 9 da uyudum. 12 de uyandım. Yorgun degilim. Herşeyi yapacak gücteyim. Lakin uykumu bile düzenleyemiyorum. Maddi manevi özel genel hepsinde dipteyim... is bulmak değil. Hayata ayak uydurma problemim var. İş sadece bir başlığı. Teşekkür ederim ilgin için. Sevindim...

2008den beri bipolar teshisi konuldu. heyet raporu anlaminda askerlikten muaf aldim. 3. senemde heyete cikardilar. bir sorun varsa sorabilirsin

Teşekkür ederim şimdiden. 5-6 sene önce dr bana depresyon /bipolar teshisiyle ki eski sağlık karnemde yeni gördüm Cipralex'i ve gyrexi verdi. Tabi yeni Dr uma karneyide gösterdim. Drum ben teshisimi koymadım dedi. Lithutille gyrex kullanıyorum. Bir iki ay önce bipolar manik depresif i öğrendim yeni drumdan. Ne sorucamıda bilmiyorum. Henüz erken. Bipolar hastalarının hayatları benimkine benziyor. Çok tutuyor. Hayatım özel genel maddi manevi çok dağınık. Çok fazla yalnız kalma isteğim var. Yaşamıma son verme fikri beni hiç bırakmıyor. Depresifligim uzun sürüyor. Bunlar normal mi? Tavsiyen var mı? Napim?

sevgili darksea
hayata ayak uydurma problemi
kısacası normal bir insan olmak istiyorsun
ama bunu lithurili keserek yapamazsın
lithurilin yanında verilen yardımcı ilaçlarla yapabilirsin
nasıl o ilaçları keserek
işte o zaman uykuda, iştahta ve düşüncede çalkantılar olabilir
ama çözümü var ben yarın uygulamayı düşünüyorum.
birincisi bitkisel çay (KARABAŞ OTU) stres, depresyon ve mani ataklarına çok iyi gelen ve Anadolu da kafa süpürücü adlandırılan bu doğal çayı baharatçılarda bulabilirsin. Özellikle ünlü İslam Mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi'nin bir talebesine tavsiyesidir.
Allah sana ve bizim gibilere şifa versin

dr devamlı görüşme halinde olun ilaçlarınız bende kullanıyorum bu arada ilaç düzenli kullanmak gerekiyor aşama aşama ilerleyeceksiniz zaman alan ve sabır isteyen bir tedavi maddi ve manevi sıkıntılar ile ümitsizlik ve şiddet göstereceği zamanlarda oluyor ama zamanla başa çıkmayı öğrenebiliyorsunuz ilaçları bir içip bir bırakmak daha kötü zaten yan etkilerindede yazıyor intihar düşüncesi bile oluşturabiliyor ilaçlarda en az 6 ay ilaç tedavisi görüyor olmanız gerekiyor genelde b,ir yıllık kontrol şart sağlık kurularında yaşamak için nedeniniz olmalı mücadele etmek için nedeniniz olmalı hiç mi bir neden bulamıyorsunuz sevdiğiniz bir dizinizin başlamı şiçin bile gün sayıp günleri geçirmenin bie nedeni olmalı sizde mutlaka ben böyle aştım bizimde var maddi ve manevi sıkıntılarımız kimin yokki ama şu anda ülkemin içinde olduğu sıkıntı benim için daha önemli önemli vatanım için devletim için dua ediyorum beyninizle başa çıkmayı öğrenmek gerekiyor sinirlerinizie hareketlerinize dikkat etmek gerekiyor devamlı konrol altına almayı gerektiyor

Gencebay55 ve hilal72 her ikinizede teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi gözden gecireceğim. Şu aralar karışık haldeyim. Özel genel maddi manevi cok fazla sorunum var. Nedensellik konusunda oldukça problemliyim. Yalnızlığa çok alışkınım. Sıradan plan dahi yapabildiğim söylenemez. Uykum bozuk. Lithuril iyi geliyor. İştah ve saç dökülmesi yan etkileri. Gyrex 200 mg alıyorum. Birkaç saat sarhos gibi oluyorum. Sonra huzursuzluk bırakmıyor. Çok zor uyuyorum. İşkence. İsteksizce yaşıyorum. Ne ise... Allah yardımcımız olsun...

Merhaba bu murekkep lekesi testi nedir acaba resimleri gosterse mesela kelebekse hastalik icin bocek mi diycez

recep ivedik 3 de vardı ya onun gibi olması lazım :D

heyet raporu için ilaç dökümü ve tedavi gördüğünüz hastaneden evrak lazım

yazdıklarından şu kanıya vardım kardeşim doktoruna git ilaçlarını düzenleyip seni hastaneye yatırsın takibin daha kolay olacaktır uykun düzene girecektir sende rahatlayacaksın buna inan

Seni bilmem ama selamun aleyküm demem yetti...5 dk beşiktaş yaptı saolsun..Tüm hayatımı çöp etti sığır boku..

bana pskiyatri hastalığımdan yüzde 80 oran verdiler ikinci hastanede tekrarmı oran verecekler ikinci hastanede heyet günü verdiler

Üst Alt