Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisiyle engelli raporu almam iş bulmamı zorlaştırır mı?

güz.gülü34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bipolar bozukluk hastasıyım.Doktorumla görüşmemde bana bu rahatsızlığımdan dolayı engelli raporu verilebileceğini söyledi.Almalı mıyım?Alsam herhangi bir pişmanlık duyar mıyım?Çünkü özel sektörde iş olanağı bayağı bi kısıtlanıyor.Devlette atanma durumu çok mu zor?EKPSS ile atanan var mı?Kusura bakmayın bilgim olmadigi icin yazdim.Yardimci olursaniz sevinirim.Teşekkürler..

güz.gülü34 engelli raporu çıkarırsan iş bulup çalışmanda faydasını görürsün.Engelli aylığına basvura bilirsin özel sektörde çalışa bilirsin memurluk sınavına gire bilirsin. Toplu taşımaları ücretsiz binersin.Bir çok hakdan faydalanırsın.Bibolar hastalığı için %40 en az oran alırsın. Bireysel başvuru yapıp sağlık kuruluna rapor cıkarttir derim.Ekpps den atsnms şansın daha yüksek olur.Normal şekilde girdiğin memurluk sınavından.Engrlli raporu cikarmayınca eline hiçbir şey geçmeyecek sonuçta.Cıkarınca iş konusunda faydası olur psikiyatri olduğu için dışlanir diye düşünme derim.

güz.gülü34 Kayseri şehir hastanesinde istediğin oranı alamazsan yozgat sehir hastanesinden almanı tavsiye ederim.Kayseride oran verirken bazı bölümlerde düşük oran veriyorlar bazı hastalıklarda oran almakta zor

Son düzenleme:
Bipolar Bozuklukta Engelli Raporu

Merhabalar, yaklasik 5 yildir bipoalar bozukluk hastasiyim ise girislerde devlet bunyesinden istenen saglik raporlarinda bu rahatsizlik gozukuyor ve genellikle problem teskil ediyor.Doktorumla bu konuyu paylastigimda ise %40 hakkim oldugunu ve engel raporu alarak ekpss yoluna girebilecegimi soyledi.İnanin cok zor durumda kaldim alsam hayatim uzerinde veyahut ozel sektor durumunda buyuk engel teskil eder mi veya atanma durumu zor mu atanabilir miyim.Lisans duzeyinde mezuniyetim var.Bu konu hakkinda bilgi yok denecek kadar az.Burda benden yasca buyuk abilerim ablalarim da mevcut tecrubelerinden bi bilgi bi yonlendirme yaparlarsa cok mutlu olurum.

Sonsuz.Gök

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Ruhsal hastalıklarından dolayı engelli raporu aldığında özel sektörde engelli kadrosunda çalışma imkanın maalesef çok düşük ancak rapor almadan hastalığını saklama yoluna giderek belki işe girebilme imkanın var. Bu konuda iyice düşünüp öyle karar vermelisin. Fakat ben senin yerinde olsam engelli raporu alıp şansımı EKPSS'de denerdim. Niye diye soracak olursan, özel sektörde fiziksel ve ruhsal açıdan yıpranma olasılığın çok fazla. Ayrıca lisans düzeyinde oldukça yüksek alımlar yapılıyor. Branşından atanma olasılığın var. Kamu kurumlarında gerektiği zaman rapor alıp her türlü rahat edebilirsin, hastalığın atak zamanları olacak belki bu dönemlerin birinde hastaneye yatış gerekecek, özel sektörde kimse senin hastalığını önemsemez, anında çıkışını verirler. Bir yandan hastalıkla bir yandan da maddi problemler ile uğraşırsın ama kamuda kolay kolay kimse seni işten çıkaramaz. Sağlık izni alırsın gerekirse, maaşın belli bir kesintiyle yatmaya devam eder.

@güz.gülü34 idare edebildiğin kadar et özele falan git işte memur ol ondan sonra raporla falan uğraş benim düşüncem bu

Son düzenleme:
Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim aydinlattiniz saolun.Anlattiklarinizi ciddi anlamda yasadim is hayati olarak.Bakalim hangi yoldan gitmek kismet olacak 🙂

Benim hastalığım ruhsal yüzde 65. Ekpssden düşük puan aldım. Bu yüzden uzun zamandır iş arıyordum en sonunda buldum. Rahat mıyım? Asla rahat değilim. Uzun zamandır iş arıyordum ruhsal engelli olduğum için yanaşmadılar. Maalesef çok zor iş bulmak. Hatta şu an engelli gibi de davranılmıyor maalesef hassas değil özel sektör bu konuda. 2024 ekpss ye iyi çalışmak lazım çünkü bu iş yerinde fazla dayanamam diye düşünüyorum.

Üst Alt