Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar tip 2 ile yaşamak..?

Lmctl

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bipolar tip 2'yim.

Bu hastalıkla yaşantınız nasıl gidiyor

Tip 2'yi biraz açar mısın? Ben de bipolarım ve ilaçlarımı düzenli kullandığım sürece sıkıntı yaşamıyorum.

Merhaba lamictal, sanırım bu ilacı da kullanmışınızdır. Tip2 oluyorum sanırım ben de,doktoruma sormadım. Uç noktalara gitmediğim ve beni strese azami düzeyde sokan şeylerden uzak kaldıkça daha stabilim. Öncelikle kabul etmek ve farkındalık geliştirmek lazım. Sonra algılarımızın oyununa gelmemek objektif olabilmek , ruhunuza hoş gelen şeylere ülkülere kayda değer inançlara yaslanın güzel hobiler edinin gecmiş olsun

Taz tip 2 de mani yok hipomani stabil fönem ve mevsim geçişleri özellikle ilk bahar ve sonbahar girişleri ağır depresyon

1.5 yıldır lamictal ve anafranil kullanıyorum hiç bir sorun olmamasına rağmen nedensiz depresyona giriyorum

Lmctl

Herhangı bir yerde çalışıyor musun ? Belli bir meşguliyetin var mı? Depresyona giriş nedenlerin olabiliyor bazen ve bunları hatırlamıyorsunuz örneğin benim pişmanlıklarım beni depresyona sokabiliyor önemli olan - çünkü her insan hatta hayvan bile depresyona girebiliyor- depresyona verdiğiniz cevap .. Bu hastalık veya duygu durum bozukluğu diyelim vücuttaki kimyasalların istemsiz değişimi -dopamin üretiminde-ve üretmemesiyle alakalı,bu yönüyle hastalık ilaçlar ile destekleniyor vücudun kimyası stabil kalsın diye yalnız şunu söyleyim kitap okuyabiliyorsanız bilişsel terapi üstüne son yazılmış kitapları okuyun bu kitaplar duygularımızın düşüncelerimizi belirlediğinin tersini düşüncemizin duyguları benimsediğini savunur son ekol ve çağdaştır. Tavsiyem araştırma yapmanız farkındalığınızı artırmanız yönünde

Benim ağır depresyon dönemlerimde, mutlaka duygusal çöküntüye iten sebepler vardı. Uzun yıllar bir kumar bağımlısı olarak yaşadım ve büyük kayıpların ardından depresyon ataklarına giriyordum. Son zamanlarda bu tehlikeli bağımlılıktan uzaklaştım ve bir sürü kitap aldım. Şimdi onları okuyorum ve uzunca bir süredir de atak geçirmedim.

Meşguliyet bu hastalığın baskılanmasında son derece önemli bence.

Taz

Bipolar bireylerde bagımlılık türleri fazla oluyor , kendinizi keşfettikçe daha huzurlu oluyorsunuz ve bu keşif kolay kısa bir süreç değil, bütün insanlar keşif peşinde ömrü boyunca. Özgürlüğümüz dış ve iç bagımlılardan uzak durmakta

Tomris_Hatunn

Özümde bir şeylere bağımlı olmaktan nefret eden biri olarak, dönem dönem çeşitli bağımlılıklarla mücadele etmek mecburiyetinde kaldım. Bu da hayatın bana sunduğu en garip ironiydi sanırım. Bu süreçte alkol, sigara, kumar bağımlılığı gibi çeşitli bağımlılıklarla mücadele ettim. Şu an için sadece sigara tiryakisiyim lakin bu bağımlılıktan da kurtulmak istiyorum. Neyse ki uyuşturucuya bulaşmadım, belki de şu an çok kötü yerlerde olabilirdim. Zararın neresinden dönülse kardır düsturu ile hareket edip, olaylar karşısındaki farkındalığımızı arttırmalıyız.

Üst Alt