Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve alerjik astım ile askerlik durumum ne olur?

isimsiz343434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
alerjik astımım 2019 un sonunda başladı devam ediyor doktor en etkili ilaçı verdini söylüyor ilaçı içiyorum 1 saat sonra biraz rahatlıyorum sadece gece yatamıyorum bipolar duygulanım bozukluğu 2015de tedavi görmeye başlamıştım 2018de ilaç raporun suresi bitti ilaçı 2 paket bitirdim fayda etmedi bıraktım 3 yıl tecili ettirdim okul nedeniyle ruhsal olarak kendimi kötü hissdiyorum acaba muaf alır mıyım

@isimsiz343434, Tamamen muayene eden doktorun insiyatifinde tedavi geçmişinize bakar ve durumunuz hakkında kanaatine göre erteleme verebilir veya vermeyebilir de çünkü düzenli bir tedaviniz yok zorda olsa ilaçsız hayatınıza devam ettirebilmişsiniz
İlaçlar büyük diye kullanmama mazareti de ilk defa duyuyorum bu arada.

@kara duman, tekrar bipolar için psikiyatri ye gidicem 3 yıl boyunca kullansam ilaç veiriler mi acaba ilaç için mazaretim yok beni ilaç tadevi etmiyor alerjik hastım gece yatlımıyor öksürük hapşürük olduğu halde aralıksız ilaç kullanyorum hiç geçmiyor psikolok sorunlarımında ilaçla tadevisi oluncanı sanmıyorum

@isimsiz343434, Allerjik astım benim oğlumda da var ama onun için muaf verilmiyor artığı zaman ilaçlarını içeceksin başka çaresi yok onun çok artarsa Nebulizatörü cihazı alıp ona takılan ilaçlardan kullanabilirsin tabi doktora giderek.
Şu tedaviye tekrar başlamana değil muayene zamanın geldiyse geçmişine bakarlar.
Pisikiyatrik sorunlarımı ilaç tedavi etmiyor demişsin başka bir çözüm önerin var mı o ilaçlar hemen ağrı kesici gibi etki eden ilaçlar değil sabırlı olacaksın ve düzenli kullanacaksın fayda görmüyorsan doktoruna söyleyeceksin ilacı veya dozunu değiştirecek.
ha benim amacım askere gitmemek onun ilaç yazdırayım ama içmeyeyim diyorsan o iş yaş.

@kara duman, keske iyi olsam gitsem oraya gidince daha kötü olabilir benim için alerjik astım ay da yılda 1 kez olup geçmiyor her gun oluyor hava makinesi desmont ilaç kullanıyorum hiç bi etki yok ilaçlardan sonra daha kötü oldum hastalık ilerledi doktor bu ilaçlarda baska tadevisi yok dedi sen bilirsin ister kullan ister kullanma bipolar için benim sorunum yok hastalık için çevremdekiler bu hastalık konusunda üstüme geliyor

@isimsiz343434, Allerjik astım stresli dönemlerde artar iki hastalığın birbiriyle bağlantılı olabilir.
Sen kendini hasta hissetmiyor ama çevrendekiler sende sorun olduğunu söylüyor sende ilaç kullanmaya çeşitli sebeblerle red ediyorsan bu senin rahatsız olduğu gösterir.
Bir an önce tedavine tekrar başla pisikiyatri doktorları anlar kimin hasta kimin numara yaptığını sen tedavine başla askerlik muayenesinde de durumuna gör doktorlar bir karar verir ama önceliğin tedavin olmalı.

Üst Alt