Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve atipik psikoz aynı anda oldu..?

Mustafa788

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
19
Ne güzel atipik psikoz la idare ediyorduk şimdi birde bipolar çıktı psikolojik rahatsızlığı olan tüm kardeşlerimin Allah yardımcı olsun buna rahmen çalışıp mücadele gerçekten zor

@Mustafa788 atipik psikoz bipolara neden ve nasıl evrilmiş olabilir doktorun söylediği bir şey var mı ya da sizin kendi düşünceniz ne bu konuda neden olmuş olabilir ?

sokrates

İnanın hiç bir bilgim yok efexor ve risperdal kullanıyordum birden ilaçları kesip depakin ve rexapin cevirdiler

Bipolar psikoza göre daha hafif kalmıyor mu yanlış mıyım bence sevinmelisin

@Mustafa788 bende bipolarım bana daha yeni risperdal yazıldı iyi de geldi üstelik senden de risperdali kesmişler ilginç doğrusu demek ki kişiden kişiye fark edebiliyor tedavi teşhis aynı olsa da .

benimkide depresyondan şizofreniye evrildi

Ben kumar sonrası bipolar teşhisi aldım sanırım kumarla alakalı birsey

@Mustafa788 belki de kumar yüzünden bipolar değil, bipolar yüzünden kumar olmuştur .

Hocam atipik psikoz teshisi genelde gecici amacla konuluyor diye biliyorum

sokrates
Oda bir ihtimal tabi sanırım dürtü lerle alakalı bir konu birde bu nasıl oldu diye bana sordu doktor 😂

Mustafa788 hormonlarla alakalı mesela kumar gibi heyecan adrenalin tarzı şeylerin mutluluk hormonu salgılaması gibi bir şey okumuştum araştırmak lazım .

Merhabalar
Atipik psikoz ve bipolar hastalığı hakkında bilgisi olan varmı sorularım şunlar
Bu hastalıklar iyileşirmi ?
Depakin 500mg ve rexapin 15 kullandığım ilaçlar.

arkadaşlar 3 4 sene gibi bir süredir atipik psikoz teşhisiyle tedavi ediyordum şimdi bipolar mizaç olarak devam ediyoruz
onceden sunılex ve risperdal kullanıyordum şimdi depakin ve rexapin almaya başladım arada kan tahlili veriyorum sonuçlar 1 senedir çok iyi çıkıyor

Mistik düşünenler var mı ?

merhabalar aşırı dini koulara eğilim şikayetinin doktoruma anlattım bu konularda fazla derine inme dedi mistik düşünceler var dedi benim anladığım kadarıyla dini konular hakkındaki düşünce diye tahmin ediyorum sizde de böyle rahatsızlık yaşayan varmı

gittiğim doktor ehli müslüman bir psikiyatrist ona muane olunca inanın daha cok artıyor ama ilim ile bilimi çok iyi ayırıyor bundan şikaetcide değilim acıkcası

Mesele din olması ya da hangi din olduğu değil senin düşünmen kafa yorman bizim gibilere iyi gelmiyor fazla düşünme takıntıya hatta sanrıya dönüşebiliyor o yüzden fazla derinlere detaylara inmemek lazım .

biziö gibilere iyi gelmiyor kısmına katılmıyorum yanlış anlamayın kendimi evliya allah dostu olarak görmöyorum ama bunca kayin bu yüzyıla kadar bu tarz düşüncelerle ışık tutmuştur günümüze

merhabalar atipik psikoz ve bipolar hastasıyım depakin 1250 ve rexapin 15 kullanıyorum kendimi çok sinirli gergin stresli ve agresif hissediyorum en ufak bir sorun olsun hemen bu kotu duygular benliğimi ele geçiriyor bu duygular yuzunden problem çözemiyorum doğru duzgun iletişim bile kuramıyorum insanları sanki şeytan gibi görüyorum tavsiyeniz varmı

Çok zor bir durum biliyorum,bende sadece anksiyete olmasina rağmen senin gibiyim stres,gerginlik,öfke hepsi var sanırım mutsuzluktan. Yalnızlıktan oluyor. Bence Bunu geçiren tek şey sevgidir bir karsicinsin bizi sevmesi olabilir. :(

evet ikisi birden

normalde oyle bir insan değilim kimseye zarar vericek yapıda yani ama bu duygulardan kurtulamnıyorum

İstediği kadar tanı konulsun. Heyet doktoru son konulan tanıyı dikkate alıyormuş. Bana F20, F20.9, F23,F28,F29 Tanıları konuldu. Ama son konulan tanıyı dikkate aldı doktor.

Sizce rahatsızlığım hangisi?

Bana önceleri atipik psikoz olarak biliyordum hatta 1 sene önce engelli raporunada atipik psikoz yazmışlar ama erenkoyde bipolar teşhisi konuluyor düzenli kan tahlili veriyorum kullandığım ilaçlar depakin Chrome 500 ve rexapin 15 mg sizce psikozmu bipolarmi kafam çok karisti

Mustafa788

Hastalığımın ilk yıllarında bana da ATİPİK PSİKOZ diyordu doktorlar.
(ARTIK 1 YILDIR FALAN KENDİMİN ŞİZOFRENİ OLDUĞUMA İNANIYORUM)
(2012 TEMMUZ dan beridir düzenli bir tedavim var HİÇ AKSATMADAN)

Rexapin 30mg
Paxera 40mg
Dideral 40mg
Akineton 2mg
Abizol 20mg
Sülpir 50mg
(ŞUAN KULLANDIĞIM İLAÇLAR)

@Mustafa788

Ben de bipolar, okb, sosyal fobi, panik atak tanıları aldım doktorlardan. Bipolarda psikotik mani ve psikotik depresyon durumları tüm bipolarların %50'inde olduğu söyleniyor. İlk psikotik depresyonumu 2000 yılında geçirdim. Okuduğum kadarıyla lityum ve klasik antipsikotikler bir arada verilemiyor. Depakinin yanında yine atipik antipsikotik verilmiş. 1. maniden sonra %90 2.sinin geçirileceği ön görülüyor. Duygusal dalgalanmadan çıktıktan 2 hafta sonra hala psikotik durumlar mevcutsa şizoaffektif ya da şizofreni denilebiliyor. 10 yıllık bir dönemde ortalama 4 kere tekrar edebiliyor. Günümüzde, 5 atipik antipsikotik ilacın (olanzapin, risperidon, aripiprazol, ketiapin, ziprasidon) maninin kısa dönem tedavisinde kullanımı ile ilgili FDA onayı vardır. Ek olarak olanzapin ve aripiprazol son dönemde bipolar bozuklupun idame tedavisinde de FDA onay› da alınmıştır

İlaçları Haziran'da azaltmıştık. Camiye gitmeye başladım. Zikir çekmeye başladım. Doktora anlattım duygusal problem olabilir dedi ilaçları eski haline getirdi. Camiye gitme ve zikir çekme durumlarım eski haline döndü. Ekim'de tekrar ilaçları azalttık. Şimdilik bir problem yok. Biraz hareketlenir gibi oldum uykuyu arttırdım kendime geldim.

Son düzenleme:
Bipolar da psikotik bozukluk hocam

Bipolar bozuklukta her ne kadar hastaların %50 sinde psikotik mani , psikotik depresyon görülse de bipolar bozukluk psikotik bozukluk değil duygudurum bozukluğu başlığı altındadır. Araştırdığım kadarıyla psikotik bozukluklar diye bir başlık yok. Şizofreni ve Benzeri Psikozlar ve Hezeyanlı (Sanrısal) Bozukluk başlıkları var.

@osmangazi kendini önemli biri sanmak bipolar mıdır şizofreni midir ikisinde de varsa farkı nedir ?

Son düzenleme:
@osmangazi kendini önemli biri sanmak bipolar mıdır şizofreni midir ikisinde de varsa farkı nedir ?
Grandiyöz Hezeyan. Bildiğim kadarıyla psikoz duygusal dalgalanmayla birlikte ya da yakın zamanda (2 hafta) olursa bipolar bozukluk değilse şizofreni veya şizoaffektif.

Üst Alt